12.10.2017 | Lukuaika: 1 minuutti

Villapaidat ja –neuleet ovat todellinen viilenevän kelin pelastaja. Ihana ja paksut villapaidat houkuttelevat sohvannurkkaan tai vaikkapa kahvikupposelle ystävän kanssa. Olethan kuitenkin huomioinut, että tätäkin talven hittivaatetta valitessa kannattaa ottaa huomioon oma vartalotyyppisi. Valitsemalla itsellesi sopivan mallin, pääntien ja leikkauksen tuot esille parhaat puolet omasta vartalotyypistäsi.

Hoikka vartalomalli voi huoletta pitää niitä ihania ja pörröisiä villapaitoja, koska vartalonmalli kestää hyvin volyymin lisäämisen jopa muhkean lettineuleen muodossa.

Omenavartaloisen puolestaan kannattaa valita paksun villapaidan sijaan vähän sileäpintaisempi, hyvin laskeutuva neulemalli. Luonnonkuituinen villaneule on ihanan lämmin, vaikka se olisikin ohut. V-pääntie on tälle vartalotyypille myös neuleissa edukseen.

Päärynävartalon kannattaa villapaidallaan tasapainottaa ylä- ja alavartalon eroavaisuuksia. Pukeutumisvalinnoillla nimenomaan korostetaan niitä hyviä puolia ja häivytetään niitä mihin katseen ei haluta menevän: luodaan yleisimmin illuusioita pitkistä ja suorista linjoista. Päärynävartaloinen tekee tämän valitsemalla villapaidan tai neuleen joka ei ole kireä lantion kohdalta, eli suuri siitä tämän vartalotyypin leveimmästä kohti. Näin ongelma-alue ei kerää ylimääräisiä katseita, jos niitä ei siihen haluta. Ennemmin kannattaa valita linjakas, lantion leveimmän kohdan peittävä neule.

[12-10-17]

Y-mallin omaava vartalotyyppi voi huoletta käyttää niin lyhyempiä kuin pidempiäkin neuleita, koska lantion kohta ei tarvitse peittelyä. Kannattaa kuitenkin välttää isoja kauluksia, jotta yläosa ei saa siitä lisää volyymia.

X-malllinen, eli tiimalasi valitsee usein jo luonnostaankin vartalon ääriviivoja korostavia neuleita. Tämä ei siis tarkoita liian tiukkaa pukeutumista, vaan hyvin laskeutuvat kankaat sopivat tähän naiselliseen vartalomalliin. Kietaisumalliset neuletakit sopivat tälle vartalotyypille hyvin. Poolokaulukset eivät ole tälle vartalotyypille parhaimmillaan.

Kun olet löytänyt sen ihanan lämmittävän villapaidan, muista pitää siitä hyvä huoli oikealla pesuohjelmalla. Katso tarkasti pesulappu, jotta tiedät voiko sen pestä koneessa villaohjelmassa vai vaatiiko vaate käsinpesun runsaassa vedessä. Jos valitset käsinpesun, tee se hellästi – älä hankaa tai puristele neuletta liian kovakouraisesti.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *