13.09.2017 | Lukuaika: 1 minuutti

Kukapa meistä ei haluaisi, että kengät näyttävät kauniilta ja niillä olisi yhtä mukava kävellä kuin lenkkareilla. Onneksi Roger Vivier keksi tähän vastauksen! Tarinan mukaan hän halusi 1930-luvulla tehdä kengästä ja varsinkin sen pohjallisesta hauskan. Ja sitähän se kieltämättä hiukan onkin. Salvatore Ferragamo nosti tämän koronmallin myöhemmin kaikkien tietoisuuteen. Aikojen saatossa on nähty monenlaista taideteosta kiilakorossa, koska korko antaa hyvin tilaa monenlaiselle taiteelle – niin piirretylle kuin ihan koron muodossa ilmentyvälle. Pääasia on kuitenkin pysynyt aina samana: kiilakorko tuo kantajalleen pituutta ja naisellista tyyliä, mutta ei tingi pätkääkään mukavuudesta.

Kiilakorkosandaalit, eli toiselta nimeltään wedge-sandaalit saavat kantajansa ja jalat jo itsessään näyttämään pidemmiltä. Ne ovat myös yleensä mukavammat jalassa ja tukevuutensa ansiosta niillä on tavallisia korkokenkiä huomattavasti helpompi kävellä. Koska kiilakorkokengät eivät ole kovin siro kenkävalinta, ne tasapainottavat hyvin myös paksumpia nilkkoja ja pohkeita. Koska kengät ja korot eivät ole pienen näköiset, käyvät ne hyvin myös isomman ja pidemmän naisen jalkaan. Pienikorkoinen ja siro kenkä näyttää usein suhteettoman pieneltä, kun taas kiilakorko mairittelee hyvin jalkaa ja pohkeita. Leveiden korkojen takia nilkka ei useinkaan näissä kengissä nyrjähtele, vaikka korossa olisikin senttejä huikea määrä. Kiilakorkokengissä viihtyykin helposti koko päivän. Tavallisesti myös kengän ohut pohja on jalalle huono valinta; varsinkin jos päivä kengissä on pitkä. Myös tähän rasitukseen kiilakorko on oivallinen valinta.

 

[13-09-17]

 

 

Kiilakorkokengät käyvät oikeastaan kaikenlaisten vaatteiden kanssa; niin pitkien kuin lyhyidenkin mekkojen sekä housujen. Lyhyiden ja vartaloa myötäilevien vaatteiden, esim. kynähameiden kanssa katso kuitenkin, etteivät kengät näytä suhteettoman isoilta. Ei ole tarkoitus, että ne näyttävät kolholta, ja jättävät muun asun liian ”pieneksi”. Kiilakorkokengät ovat kuitenkin universaalit, ja toimivat hyvin niin rennommassa, kuin arvokkaammassakin juhlassa, koska erilaisia kenkämalleja löytyy niin paljon.

PS. Tiesitkö muuten, että vuonna 2014 tehdyn tutkimuksen mukaan keskiverto nainen omistaa 21 paria kenkiä. Näistä toivottavasti edes pari paria on kiilakorkokenkiä. Sen mukavampaa korollista kenkää kun ei ole.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *