26.10.2013 | Lukuaika: 1 minuutti

 

Kenkien valitseminen on välillä oma taiteenlajinsa ja vaikka kuinka haluaisi, että pelkkä kiva ulkonäkö takaa täydelliset kengät, ei se valitettavasti onnistu.. Olemme koonneet pienen kenkäoppaan, jonka avulla voit helpommin löytää sopivan kokoisia kenkiä ja saappaita mallistostamme.

KLiNGELin mallistoissa kenkien lestien leveys ilmoitetaan kirjaimilla F-K. Nämä mallit sopivat eri levyisille jaloille ja istuvuuden takaamiseksi tuleekin valita sopivan pituisen kengän lisäksi oikean levyinen lesti. Kapeajalkaisten tulisi suosia lestiä F ja erittäin leveäjalkaisten erikoislestiämme K. Lestit F-G ovat yleisimmät lestimme.

Saappaiden valinnassa on lestin ja jalan pituuden lisäksi huomioitava myös pohkeen ympärysmitta ja siten saappaan varren ympärysmitta. Alla olevan taulukon avulla voit mitata tarvitsemasi saappaan varren ympärysmitan, jotka KLiNGELin mallistoissa merkitään numeroilla 1-5.

Mittaa ensin pohkeesi ympärysmitta ja tarkista tämän jälkeen taulukosta kengänkokoasi ja ympärysmittaa vastaava varren ympärys. Samalla näet myös sopivan lestin kirjaimen. Jos esimerkiksi käytät yleensä kenkiä koossa 40 ja pohkeesi ympärysmitta on 42 cm, suosittelemme valitsemaan saappaat, joiden varren ympärys on koko 4 ja lestin leveys G.

 

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia
  1. Lestit on nimetty, mutta niiden kokotaulukko puuttuu. Muillekin kuin varren ympärysmitalle tarvitsee senttilukemat!

    1. Hei Milja,

      kiitos palautteestasi. Olemme koonneet tänne tietoa kenkien mitoituksista. Lesteille ei valitettavasti ole saatavilla kuin suuntaa-antavat koot.Toivottavasti löydät valikoimastamme itsellesi sopivat jalkineet!