04.01.2017 | Lukuaika: 2 minuuttia

Pforzheim, Klingelin kotikaupunki, juhlii tänä vuonna kultasepäntaiteen 250-vuotisjuhlia ja kaupungissa järjestetään monia erilaisia tapahtumia ”Kultakaupunki Pforzheimin” kunniaksi. Me Klingelillä olemme myyneet paikallisten taideseppien koruja jo vuosia ja juhlimme kaupungin juhlavuotta muiden muassa. Haluammekin jakaa lukijoidemme kanssa kaupungin kultaisen historian.

kultavaaka ja kompassi

Kultakuumetta Pforzheimissa – näin kaikki sai alkunsa

Tarina sai alkunsa vuonna 1767, kun markiisi Friedrich von Baden antoi ranskalaiselle Autranille luvan avata kaupungissa kellosepänliikkeen. Tämä liike loi pohjan Pforzheimin kultaiselle historaille. Vuonna 1768 avattiin kaupungin ensimmäinen taidekoulu, jossa nuoret kyvyt oppivat filigraanikorujen valmistusta yhdessä maailman ensimmäisistä ammattikouluista ja saivat toteuttaa ideoitaan vapaasti. Vuonna 1833 seurasi ammattioppikoulun perustaminen ja koruliikkeiden määrä nousi huomattavasti. Vuonna 1900 Pforzheimin kultasepät pääsivät esittelemään mallistojaan Pariisin maailmannäyttelyssä ensimmäistä kertaa.

Toinen maailmansota saapui myös Pforzheimiin ja kaupunki pommitettiin lähes maantasalle, mutta vuonna 1950 Pforzheim saavutti jälleenrakennuksen jälkeen paikkansa yhtenä Saksan tärkeimmistä kulta- ja kellokaupungeista. Osittain kaupungin koruteollisuuden ansiosta myös Klingel nousi suureksi tekijäksi Pforzheimissa. Pikkuhiljaa pikkukaupunki kasvoi suurkaupungiksi ja Pforzheimin kultaseppien maine kasvoi kauas kaupungin rajojen ulkopuolelle.

Piet van den Boom

Piet van den Boom – näyttävää kultasepäntaidetta

Kultaseppä Piet van den Boom on yksi korusuunnittelijoista, jotka nostivat Pforzheimin nimen kaikkien huulille. Van den Boom on toiminut yksityisyrittäjänä Pforzheimissa vuodesta 1974ja on urallaan pitänyt monia näyttelyitä ja saanut lukuisia palkintoja. Koruillaan hän haluaa korostaa liikuttavia aiheita. Juhlavuoden korumallistostaan hän sai 3000 euron kunnianosoituksen, jonka hän lahjoitti hyväntekeväisyyteen. Olemme ylpeitä siitä, että Piet van den Boomin upeita koruja löytyy myös Klingelin valikoimista.

goldlady-koruja

Van den Boomin juhlamalliston näyttävää ja naisellista Goldlady-riipusta on saatavissa  muun muassa » kultaisena ja » hopeisena sekä » kauniisti rubiinikoristeltuna. Malliston toinen palkittu koru on » Mosaiikkisarjan sormus, jota koristaa kimaltava timantti. Korun mosaiikkityylin luovat sitä koristavat, yksityiskohtaisesti työstetyt hahmot: tähti, aurinko, sydän, lehti ja simpukankuori. Sormus on näyttävä ja persoonallinen valinta ja nostaa juhlatyylin uudelle tasolle.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *