03.12.2018 | Lukuaika: 2 minuuttia

Marraskuun pimeyden jälkeen syttyvät tuhannet jouluvalot tuoden toivoa ja keveyttä monen mieleen. Niihin tunnelmiin syntyy jousimies, eläinradan vankkumaton optimisti. Edellisessä koruhoroskoopissa tutustuimme määrätietoisen » skorpionin mieltymyksiin korurintamalla. Mutta kuka oikein on jousimies ja mitkä ovat tämän elämänhaluisen seikkailijan onnenkivet? Entä minkälaisia koruja hän mahtaa arvostaa ja miksi? Alla oleva koruhoroskooppi kurkistaa jousimiehen luo.

Jousimies arvostaa koruja, joilla on tunnearvoa

Jousimiehen motto voisi hyvin olla: elä mieluummin kummallinen elämä kuin mitäänsanomaton elämä. Hän on seikkailunhaluinen, energinen ja intohimoinen kokemusten metsästäjä. Jousimies ottaa maailman tarjoamat tilaisuudet avosylin vastaan ja on asenteeltaan ja arvoiltaan pesunkestävä maailmankansalainen.

Myös korumieltymyksissään jousimies noudattaa samaa avomielistä linjaa – mitä värikkäämpi ja näyttävämpi, sitä parempi. Turkoosilla somistettu perinnekoru Santorinilta tai simpukankuorikaulakoru Portugalin rannikolta ovat jousimiehelle mittaamattoman arvokkaita – eivät rahallisesti vaan nimenomaan aatteellisesti. Etenkin matkoilta hankitut korut eivät ole vain koruja, vaan myös muistoja rakkailta retkiltä maailman ääriin. Ja jousimies jos kuka tietää, että arjen tiimellyksessä muistot kantavat.

Matkailun ohella jousimiehen lempiharrastuksiin kuuluu lukeminen ja hän uppoutuu haltioituneena kertomuksiin muista maailmoista. Yksitoikkoisuus on jousimiehelle pahin mahdollinen kirosana ja tylsyyttä jousimiehen seurassa harvoin pääsee kokemaan.

Intensiiviset värit pukevat hopeaa ja valkokultaa

Jousimiehen tähtimerkin hallitseva planeetta on Jupiter. Se kuvaa perinteisesti venymiskykyä ja kykyä kehittyä – kaksi ominaisuutta, jotka määrittelevät jousimiehen identiteettiä. Jousimiehellä on aina suunnitelma tulevaisuuden varalle, hän on erittäin tiedonhaluinen ja, kuten jo aiemmin mainittu, parantumaton optimisti. Lukuisat ideat ja suunnitelmat vievät runsaasti tilaa jousimiehen elämässä ja tämä saa aikaan sen, että jousimiehen lähipiirin tulee ymmärtää antaa hänelle tilaa ja jouston varaa. Oman tilan arvostus aiheuttaa myös sen, että jousimies on usein onnellisimmillaan yrittäjän tai freelancerin ammateissa. Kun on kyse koruista, jousimies ei tyydy vähään, vaan odottaa koruiltaan persoonallisuutta ja värien hehkua. Valkokulta tai hopea antavat täydellisen, neutraalin ympäristön intensiivisen värisille korukiville, jotka ovat lähellä jousimiehen sydäntä.

Jousimiehen onnenkivet

Jousimiehen onnenkivi on ametisti. Ametisti puhdistaa mielen ja tuo tullessaan sisäistä rauhaa. Violetinvärinen korukivi edistää objektiivista ajattelua ja lisää keskittymiskykyä. Nämä ominaisuudet auttavat muun muassa päätöksen teossa. Jousimiehelle ametisti antaa tukea rauhoittumisessa ja torjuu negatiivisia ajatuksia. Lisäksi ametisti lisää luovuutta ja mielikuvitusta.
Aventuriini symbolisoi optimismia ja rohkeutta. Sen kerrotaan lahjoittavan kantajalleen sisäistä tasapainoa, ja on näin vahvistavana voimana vapaamielisen jousimiehen persoonallisuudenkehittymisprosessissa. Tämän syvänvihreän korukiven voisi ajatella auttavan jousimiestä kohdistamaan energiansa hetkessä elämiseen sen sijaan, että hän keskittyisi liikaa vain tulevaisuuden suunnitteluun. Aventuriinin nimi tulee italiankielestä, ilmauksesta ”a ventura”, joka suorana käännöksenä tarkoittaa hyvää onnea.
Jousimiehen onnenkiviin kuuluu myös useita sinisävyisiä korukiviä. Sodaliitti tuo päättäväiselle jousimiehelle lisää keskittymiskykyä. Kalsedoni, myös siniseksi kuukiveksi nimitetty), antaa jousimiehen tähtimerkissä syntyneelle ametistin tavoin sisäistä rauhaa ja varmuutta. Kalsedonin uskotaan parantavan myös kantajansa kommunikointivalmiuksia.

Taivaansinisen värisävyn omaavan larimarin kerrotaan auttavan laajentamaan elämänkatsomusta ja mahdollistamaan uusien näkökulmien mukaan ottamista ajatteluun. Idearikas ja riippumaton jousimies saa näin tukea jo olemassa oleviin ominaisuuksiinsa.

Oletko sinä jousimies tai tunnetko jonkun joka on? Löysitkö kirjoituksesta tuttuja piirteitä? Olemme iloisia kommenteistasi!

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia
  1. Itse jousimies naisena 11.12 syntyneenä tunnistin paljonkin itseäni ja niitä monia jotka ovat jousimiehiä ainakin 7 sukulaista ja ainakin 6 ystävääni on jousimiehiä ????

    1. Hei Minna!

      Onpa sinulla monia syntymäpäiviä samaan kauteen 🙂 Mukava kuulla, että löysit yhtenäisyyksiä kuvaukseen! Mukavaa joulun odotusta sinulle!