02.03.2021 | Lukuaika: 2 minuuttia

Enää muutama viikko, niin on pääsiäinen! Pääsiäinen on siitä mielenkiintoinen juhlapyhä, että siinä juhlistetaan koko elämän kiertokulkua, sekä iloa että surua ja sekä kuolemaa että ylösnousemusta. Kiertokulku näkyy myös luonnossa: valon määrä lisääntyy, päivät pitenevät ja kasvillisuus alkaa herätä henkiin. Ja jos olet niitä onnekkaita, jotka eivät kärsi kevätmasennuksesta, kevät antaa sinulle uutta energiaa. Kun auringonsäteet todella lämmittävät ensi kertaa ja pajunkissat alkavat kurkkia esiin, pohjolan asukki piristyy! Tämä energianpurkaus kannattaa valjastaa ja saada koti kevätkuntoon pääsiäiseksi. Jälkikäteen voi olla tyytyväisin mielin, kun koti näyttää raikkaalta ja kutsuvalta.

Puhtaat ikkunat ja uudet verhot raikastavat sisustuksen

Lisääntyvällä valon määrällä on yksi huono puoli: kun on valoisampaa, kotona ei näytäkään ihan yhtä puhtaalta kuin ennen. Erityisesti ikkunat näyttävät likaisilta. Joillakin sormet ihan syyhyävät päästä hinkkaamaan tahrat pois. Joillekin taas ikkunoidenpesu on pakkopullaa. Jos sinusta tuntuu siltä, että ikkunoihin jää aina rantuja, panosta uuteen, hyvään ikkunankuivaimeen. Näin säästät aikaa ja hermoja! Kun ikkunat ovat puhtaat, niihin ripustaa ihan mielikseenkin puhtaat kevätverhot. Kannattaa valita ilmavat verhot, jotka päästävät auringonvaloa lävitseen. Suosi vaaleita tai heleitä värejä ja keväisiä kuviointeja. Esimerkiksi läpikuultavat, kukalliset voileeverhot tuovat sisustukseen raikasta keveyttä. Verhojen vaihto on näppärä ja suhteellisen edullinenkin tapa raikastaa huonetilan ilmettä.

Linkki: Ikkunalasta, Kukkakirjailtu organzaverho


Silmänruokaa tekokukista ja pääsiäiskoristeista

Pääsiäisen tienoilla suomalaiskoteihin alkaa ilmestyä kevätkukkia ja pajunkissoja. Oikeiden pajunkissojen ja leikkokukkien lisäksi kotia voi kuitenkin koristella erilaisilla tekokukillakin. Esimerkiksi värikkään kukkakranssin voi ripustaa niin oveen, ikkunaan kuin seinäänkin ja raikkaan kukka-asetelman voi laittaa väripilkuksi pöydälle tai senkille. Tekokukkien hyvänä puolena on se, että niitä ei tarvitse vahtia ja voit käyttää niitä vuodesta toiseen. Tekokukkien lisäksi tunnelmaa tuovat myös veikeät pääsiäiskoristeet, kuten suloiset kanat, tiput ja puput. Ne voi asettaa hyllylle tai ikkunanlaudalle tai jopa rairuohovatiin.

Linkki: Koristetulppaanikranssi, Aamiaissetti, 3-osainen


Pääsiäiskattaus kruunaa juhlapöydän

Pienenkin piirin pääsiäisateria pääsee oikeuksiinsa keväisellä kattauksella. Helpoin tapa saada juhlavuutta kattaukseen on kaunis pöytäliina. Yleensähän juhlapöytä peitetään valkoisella liinalla, mutta pääsiäisenä saa ja kannattaa leikitellä väreillä ja kuvioilla. Herkät värit sekä sievät kukkaset ja perhoset tekevät juhlapöydästä keväisen kukkakedon. Pöytäliinan lisäksi juhlatunnelmaa luodaan astioilla. Esimerkiksi puput ja tiput ovat rakastettuja aiheita. Jos sen sijaan haluat käyttää samoja astioita koko kevään ja kesän, et voi mennä vikaan raikkailla väreillä tai kukilla.

Linkki: Pöytäliinasarja ”Madita”, kukkakirjailtu, Munakuppi “Kukko & kana”, Pöytäliinasarja “Frida”

Ennen kaikkea muista nauttia keväästä sekä auringonvalosta ja ?lämmöstä!

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *