25.01.2019 | Lukuaika: 1 minuutti

Yleisimpiä vartalotyyppejä maassamme on H-vartalomalli. Tälle vartalotyypille on ominaista pienet rinnat ja hoikat pitkät jalat. Tyypillisin piirre on kuitenkin vartalolinjan suoruus: hartialinjasta vartaloon kroppa on suora, eikä näin ollen takamusta tai vyötäröä juurikaan ole. Aivan kuin H-kirjaimessa. Tämän tasavartaloisen parhaita puolia korostetaan luomalla kokonaisuutta pehmeämmäksi ja naisellisemmaksi, kuitenkaan unohtamatta suorien linjojen geometrisuutta. Kokonaisuudet saattavat näyttää vähän raskailta, jopa tasapaksuilta ilman vartalon “luomista”.

Korosta parhaita puolia

Vartalon parhaita puolia voi tuoda esille korostamalla vaatteiden kaunista ja suoralinjaista leikkausta. Ainoa tapa tuoda vyötärö esille ei ole siis klassinen vyö: koitapa tuoda muotoa yksityiskohdilla vyötärön ylä- ja alapuolella.

Koita rohkeasti myös kaarevia leikkauksia suorien lisäksi. Näin luot haluttua tiimalasimuotoa. Vaikka säkkimallinen pukeutuminen ei sovi kellekään, varsinkin H-vartaloisen kannattaa sitä välttää. Kaarevia muotoja saat valitsemalla esim. housut, joissa on tilaa lantiolla ja reisissä: näin lantio näyttää kaarevammalta, eli pyöreämmältä. Koita rohkeasti matalavyötäröisiäkin housumalleja. Boyfriend-malli, jossa takataskut ovat vähän alempana luovat illuusion pyöreämmästä takamuksesta. Hameissa tulppaanimalli tuo kivaa kaarevuutta kokonaisuuteen.

Kaksivärisyys, eli eri värit ylä- ja alaosassa antaa muodokkaamman vaikutelman. Kokeile rohkeasti geometrisia kuoseja, kuten ruutuja tai raitaa – myös selkeät pallot ja pilkut sopivat hyvin. Sekavat pienet tai romanttiset kuosit eivät ole imartelevin valinta.

Vartalotyypit ja pukeutuminen ovat erottamaton osa toisiaan. Tämän kulmikkaan ja suoraviivaisen vartalotyypin ryhdikkyyttä kannattaa korostaa niin kuoseilla kuin ryhdikkäillä kankaillakin. Tähän esim. farkku, kovat neulokset ja nahka ovat omiaan. Muista kuitenkin luoda vartaloon edes hiukan kurveja joko vyöllä tai korostamalla jotain ylä- tai alaosaa asussa.

Tässä vaiheessa kannattaa kertoa, että esim. mallit ovat usein H-vartaloisia, ja tämä vartalotyyppi onkin suht helppo, koska moni vaate istuu hyvin. Tätä faktaa ei kuitenkaan kannata sekoittaa siihen, että H-vartaloisen olisi pakko olla mallinmitoissa, eli niin laiha.

 

Kurkkaa blogistamme myös muut vartalotyyppien mukaiset pukeutumisvinkit. Löydät jo ilmestyneet kirjoitukset aihetunnisteilla vartalotyyppi ja vartalonmuodot.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *