23.10.2020 | Lukuaika: 2 minuuttia

Lämpimät ja mukavat asut

Kylmä ulisee nurkissa ja räntä piiskaa ikkunoita. Tässä vaiheessa pukeutumisessa on priorisoitava lämpimänä pysyminen. Sehän toki on muutenkin yksi pukeutumisen tärkeitä aspekteja, mutta nykymaailmassa myös vaatteiden ulkonäkö nousee tärkeäksi. Ja saa noustakin. Meillä Suomessa usein on vielä vallalla ajattelutapa turhasta vaatteilla koreilusta, mutta uusilla asuilla tai vaatteilla saa kivasti piristystä omaan päivään. Esimerkiksi väreillä tai kivoilla uudenlaisilla leikkauksilla on kiva leikkiä. Eli toinen asia ei sulje toista pois, vaikka nyt keskitymmekin lämpimään pukeutumiseen.

Linkki: Duffelitakki

Muista kerrospukeutuminen

Talvitakit alkavat pikkuhiljaa ilmestyä katukuviin, onhan tällä viikolla luvattu lunta jo suureen osaan Suomea. Kun kylmä iskee, lämmin talvipukeutuminen on tietenkin paras keino taistella sitä vastaan. Kerrospukeutuminen on avain tähän. Ilma eristää lämpöä, ja kerrosten välissähän on aina ilmaa. Kaksi tai kolme kerrosta on kylmään ilmaan sopiva suositus; pidä huolta, että ylin kerros pitää hyvin tuulta. Myös materiaalivalinnoilla on väliä. Luonnonmateriaalit loistavat kärjessä tässäkin asiassa, pitäen ja säädellen lämpöä parhaiten. Merinovilla on loistava valinta tähän; se pitää lämpimänä, kun ollaan paikallaan. Liikkuessa se taas siirtää hien pois iholta. Toki mitä enemmän ulkona olo on pelkkää liikkumista ja aktiviteettia, on materiaalivalintojen kanssa oltava entistäkin tarkempi.

Linkki: Takki, Leggingsit

Mukava pukeutuminen sisällä

Jos kylmästä ilmasta saa nauttia sisätiloissa, ihanintahan on pukea jalkaan villasukat ja kääriytyä pehmeään neuletakkiin tai neuleeseen. Sellaiseen ihanaan isoon, joka oikein kutsuu kääriytymään. Katso näissäkin aina materiaali, että se oikeasti lämmittää – jos sille on tarvetta. Itse olen löytänyt pehmeää neulemateriaalia olevan kokohaalarin, ja sehän on ihan paras juuri mukavuutta ja lämmintä ajatellen. Pakko myöntää, että vaikka painotin muodin tärkeyttä, kokohaalarini ei kestä katseita, mutta on silti viileiden ilmojen lempivaatteeni. Onneksi myös kauniita lämpimiä kotivaatteita on olemassa, vai mitä esim. sanotte tästä:

Linkki: Oloasu – bukleeyläosa

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *