04.12.2016 | Lukuaika: 3 minuuttia

Joulu- ja pikkujouluaika lähestyy kovaa vauhtia, ja on aika miettiä mitä kaikkea ihanaa voisi antaa – ja toivoa lahjaksi. Tavallisestihan kirjoitan blogitekstini aina koskien puhtaasti omaa alaani, eli muotia, vaatteita ja pukeutumista. Näin joulun ja juhlakauden alla lueskelin Klingelin nettisivuja kuitenkin ihan eri silmällä – ja mitä kaikkea ihanaa löysinkään… Totta kai myös vaatteita ja vaikkapa kenkiä voi ostaa myös joululahjaksi, mutta silloin vastaanottaja ja hänen makunsa sekä kokonsa kannattaa tuntea todella hyvin.

Ihania lahjaideoita naiselle

Joululahjavinkiksi annan yhden selkeän punaisen langan; osta jotain, jonka tiedät tekevän lahjansaajan iloiseksi. Valitse sellainen lahja, jota hän ei itse välttämättä raaski ostaa. Naiset kun usein ajattelevat muita ennen itseään, ja ”omat hemmottelutuotteet” jäävät usein lapsen talvikenkien tai vessapaperin varjoon… Mitkä sitten ovat tällaisia tuotteita?

Ihana uusi tuoksu, » lumoava hajuvesi on eräs tällainen ihana lahjaidea. Voit toki pelata varman päälle kurkkaamalla kylpyhuoneen kaappiin, mutta klassikkotuoksut ovat usein sellaisia joista moni pitää. Jos et ole kuitenkaan varma lahjansaajan tuoksunenästä, niin jätä kaikista vahvimmat parfyymit suosiolla kauppaan.

hajuvesi ja konvehteja

 

Mitä nainen haluaa?

Tiedän toki, että naisia lahjansaajina ja –antajina on monenlaisia, mutta tällä kertaa lahjaideoillani mennään todella naisellisella tyylillä… Seuraavan ovatkin vuorossa ihanat led-kynttilät. Talvi ja varsinkin joulu ovat mielestäni ihania valon juhlia. Kynttilä ja » erilaiset led-valot tuovat ihanaa tunnelmaa ja valoa tähän pimeään aikaan. Itse olen vuosi vuodelta enemmän ihastunut turvallisiin led-valoihin, joiden kaunis välkkyvä valo ei välttämättä paljon eroa aidosta tulenliekistä.

Ja kyllä, kynttilöiden kaveriksi vaikkapa romanttiseen lahjaan käyvät » ihanat kylpyruusut…

kylpyruusut ja kynttilöitä

Vaikka itse olen sitä mieltä, että kattila tai vaikkapa imuri eivät ole missään nimessä huonoja lahjoja, jos ne tulevat tarpeeseen ja niistä on vaikkapa haaveillut raaskimatta ostaa. Usealle lahjatoiveet ovat kuitenkin enemmän niitä hemmottelutuotteita. Löysinkin ihanan setin, jossa yhdistyvät käytännöllisyys ja hemmottelu: » manikyyrisetti!

Olisin ihastunut tuollaisesta lahjasta, jossa olisi otettu huomioon lopputuloksen ihana kauneus, ja hetken oma hemmotteluaika. Olikohan tämä lahjaidealistaus siis enemmänkin oma toivelistani joulupukille…?

Lahjaideat miehelle

Lahja miehelle voi olla hankala hankinta, joten joulun lähestyessä on aika vinkata toimivista paketeista. Vaikka miesten lahjapaketeista usein paljastuu pehmeiden vaatelahjojen lisäksi tuoksuja ja kirjoja, löytyy asustepuoleltakin loistavia lahjavinkkejä miehelle. Laadukas vyö tai esim. ajohansikkaat ovat usein onnistunut lahja. Ne ovat tuotteita, joita mies harvemmin itse ostaa, mutta ne ovat se tärkeä viimeinen silaus pukeutumisessa. Pukuvyö on klassinen valinta, joka kuuluu samaan toimivien klassikoiden sarjaan, kuin naisten lahjoista puhuttaessa mainitsin mm. nahkakäsineet.

tohveleita ja vöitä

Rentouttava lahja

Varsinkin joulunpyhien aikaan on useimmilla meistä ainakin pari vapaapäivää, jolloin on mukava rentoutua pehmeissä ja miellyttävissä oloasuissa. Uusi » kylpytakki ja » tohvelit on ajattomuudellaan varma valinta. Viimeistään siinä vaiheessa, kun on laittanut ne päälleen ja nauttii rauhasta ja levosta, tätä settiä osaa arvostaa.

Samaa rentoa linjaa jatkaa toki toinen joulunajan klassikkopaketti, eli » uusi yöasu. Vaikka se ajatuksena saattaa kuulostaa tylsältä, mietipä hetki koska mies itse ostaa uuden yöasun? Tämän jatkuvassa käytössä olevan asun päivittäminen saattaa siis olla ajankohtaisempaa kuin oletkaan tullut ajatelleeksi.

kylpytakki, neule, pyjamat

Pehmeitä paketteja

Vaatelahjoista puhuttaessa ei voi ohittaa joulun aikaa ilman ihanan pehmeitä neuleita. Mieti, mitkä värit sopivat lahjansaajalle, ja valitse pakettiin kaunis ja helppohoitoinen » neuletakki tai –paita. Talvella tätä lahjaa arvostaa paitsi toki ulkonäön, mutta myös toiminnallisuutensa takia. Vaikka vaatekaapissa tuntuisikin vaatteita olevan, on uusi hyvälaatuinen neule aina hyvä lisä.  Toki sukat ja bokserit ovat usein se kaikista varmin valinta, mutta panosta ennemmin hyvään neuleeseen – neuleen pehmeys ja talvi ovat toimiva pari.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *