19.12.2013 | Lukuaika: 2 minuuttia

Käyttöohjeet ja mopin kokoaminen

Tuote oli pakattu kahteen isoon laatikkoon, joiden sisällä oli itse testituotepaketti, ei mitenkään suuri. Pakettia avatessa tunsin pientä jännitystä; odotin onko itse tuotteen väri punainen tai jokin muu kirkas ja kivan värinen.

Käyttöohjeet tuntuivat selkeiltä ja hyvin ymmärrettäviltä. Kuvista näki ja ymmärsin kuinka laitetta käytetään.

Aluksi moppi näytti helposti koottavalta, mutta vaati vähän voimaa kierteisiin, mikä ei tuntunut hyvältä. Kierre oli vähän hukassa, sillä siinä oli minulle vääräkätinen vääntö; olin sittenkin ymmärtänyt vääntöohjeen väärin käyttöohjeista. Tarvitsin mieheni opastusta, että sain varren jatko-osat paikoilleen.

Varren kiinnityskohdat eivät mielestäni olleet hyvät, jatkokohdat olivat löysät. Varren pituus kaikkinensa oli hieman lyhyt, mikä voi aiheuttaa hankaluuksia pidemmille ihmisille.

tuotetestaus klingel
Mopin kokoaminen vaati hieman voimaa

Moppipään kastelu ja lingon käyttäminen

Mikrokuidut ovat mukavan pehmeää materiaalia eikä lika tarttunut hapsuihin niin voimakkaasti kuin luulin, vaan puhdistuivat hyvin vedessä  ja pesuaineessa  pois. Koottuna koko moppi on kevyt pidellä ennen kastelua, mutta märkänä hiukan painava.

Isokokoinen linko ei sopinut siivouskomerooni, mutta on tukeva ja pysyi hyvin paikoillaan käytön aikana. Sangon litratilavuus on hyvä ja sankoa oli hyvä kantaa kahvasta eikä vesi loiskunut vesimäärästä huolimatta.

Ensimmäisen linkouksen aikana irtosi jo kuituhapsu ja langankuituja linkoon ja lattialle. Seuraavan linkouksen yhteydessä irtosi lisää kuituhapsuja. Mopin kastelun yhteydessä kannattaa linkoa käyttää riittävän kauan, sillä muutoin mopin kuidut jäävät osittain märiksi.

Oletan, että polkemislingon mekanismi kuluu käytössä ajan myötä eikä kestä, koska osat ovat muovia.  Aika näyttää, kuinka kauan se kestää.

Mopin käyttäminen

Mopilla pääsi helposti askelmien kapeimpiin nurkkiin ja pystyi pyyhkimään myös askelman seinämätkin.  Muovipinnoilla pesu luisti moitteettomasti, mutta hieman kuluneella muovipinnalla mopinkäyttö oli nihkeää ja raskasta.


Moppi toimii moitteettomasti ehjällä muovipinnalla

Maalatuilla lattiapinnoilla moppi jätti pinnan hiukan märäksi, mikä saattoi ehkä johtua siitä, että käytin linkoa liian vähän aikaa. Lisäksi irrottaessani moppipäätä varresta, jäi lattia märäksi ja jouduin kuivaamaan lätäkön käsin.

Moppivarsi toimi hienosti pestessäni lipaston alta, mahtui erittäin hyvin kapean lipaston ja lattian väliin. Hyvä myös pystypinnapuiden kapeisiin väleihin sekä seinien pesuun.


Moppi mahtui helposti kapeisiin paikkoihin

Kaikinpuolin Whizz-moppi on käytännöllinen ja miellyttävä käyttää, lukuunottamatta noita muutamia huonoja puolia, jotka mainitsin.

 

Kiitoksena tekstin kirjoittamisesta saavat tuotetestaajamme pitää kaikki kokeilemansa tuotteet. Tuotetestaajamme ovat yksityishenkilöitä eivätkä siten edusta KLiNGELiä ja he kirjoittavat tuotteistamme täysin oman kokemuksensa pohjalta. Tekstin yhteydessä käytetyt kuvat ovat Leila-Kaarinan ottamia ja KLiNGELin omistamia.

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *