08.10.2018 | Lukuaika: 2 minuuttia

I love me – Minä rakastan itseäni. Rakastanko? Ainakin olen koko aikuisiän yrittänyt oppia rakastamaan itseäni. Minun tapauksessani tuntuu, että on kyseessä on elämänmittainen projekti oppia hyväksymään itseni tällaisena kuin olen ja rakastamaan itseäni.

 Tämä ajatus tuli mieleeni suunnitellessamme I love me –messuja. Tänä syksynä olen menossa messuille ensimmäistä kertaa yhdessä upean Klingel –tiimin kanssa.

 Messut ovat suuri kauneuden, muodin ja hyvinvoinnin tapahtuma Helsingissä. Viime vuonna messut keräsivät 58 000 vierailijaa. Vaikka kyseessä onkin kaupallinen tapahtuma, uskon, että sen takana on syvempi tarkoitus.

Itsensä rakastaminen on minulle elämänmittainen matka.

Olen ollut normaalipainoinen synnytyslaitoksella ja siitä lähtien olen kasvanut omaa kasvukäyrääni pitkin. Olen aina ollut pitkä ja kehittynyt hyvin varhaisessa vaiheessa. Minua on haukuttu hormonihirviöksi ja läskiperseiseksi lehmäksi. Nämä sanat ovat jättäneet arvet siihen pieneen tyttöön sisälläni, joka vieläkin kokee itsensä ulkopuoliseksi ulkomuotonsa vuoksi. En ole koskaan kokenut kuuluvani jonnekin tai sopivani joukkoon. Olen aina ollut jotenkin erilainen, kuin silmätikku, mutta kokoni on ollut se huomiota herättävä asia.

Matkan aikana käytetyt keinot ovat saattaneet olla kyseenalaisia. Olen hakenut hyväksyntää miellyttämällä muita ihmisiä ja ottamalla osaa eri kauneuskilpailuihin. Vaikka tämä matka on ollut todella pitkä, en vieläkään koe olevani valmis. Tunnen päässeeni iän myötä eteenpäin, mutta en vieläkään ole löytänyt itseäni.

Milloin sitten rakastan itseäni ja tunnen itseni itsevarmaksi? Suuressa mittakaavassa rakastan itseäni, koska rakastan muita. Jokapäiväisessä elämässä itsevarmuus tulee vaikka täydellisesti istuvista alusvaatteista, jotka automaattisesti antavat hyvän ryhdin. Se voi olla virheetön meikki tai asukokonaisuus, joka näyttää hyvältä päälläni. Tai uusi kampaus. Kerran se on ollut hajuvesi, jonka kopioin ystävältä.

Kun katson itseäni peilistä, yritän olla lempeä itselleni ja katsoa itseäni ystävän silmin. Yksikään ystävä ei sanoisi, että olen lihava tai ruma.

Minun on erittäin helppo sanoa toiselle, että hän on upea ja todella tarkoitan sitä. Minä en näe kokoja, minä näen ihmisiä. Kauniita, ainutlaatuisia ihmisiä. Miksi on niin vaikeaa olla ystävällinen itselleen?

Tulevilla messuilla 19.­­­–21. lokakuuta toivon, että voimme keskustella muodin, trendien ja alkavan juhlakauden lisäksi myös itsevarmuudesta ja itsensä rakastamisesta. Mitä sinulle tarkoittaa se, että rakastat itseäsi? Haluaisin todella kuulla mitä mieltä olet, joten kommentoi alle tai piipahda moikkaamaan meitä messuilla!

Arvomme 5 x 2 lippua I love me –messuille kaikkien kommentoijien kesken. Arvonta suoritetaan 15.10.2018 ja voittajiin ollaan yhteydessä sähköpostitse.

Kilpailuehdot

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

30 kommenttia
 1. Pidän itsestäni huolta ulkoillen ja nauttien hyvästä ruuaata. Minä olen ylipainoinen ja syön terveellisesti(ainaki useimiten) mutta olen hyväksynyt itseni tälläisenä kuin olen.

  1. Hei Anne!

   Kiitos viestistäsi. Ihanaa kuulla että olet löytänyt asioita, joista nautit ja niiden kautta voit paremmin <3
   Onnea arvontaan! 🙂

  1. Hei Johanna!

   Kiitos viestistäsi. Mukavaa kuulla, että pidit julkaisusta! Onnea arvontaan 🙂

 2. Kyllä on hyvä teksti jälleen. Itse ajattelen tuon itsensä rakastamisen niin, että uskaltaa katsoa peiliin ja olla tyytyväinen näkemäänsä

  1. Hei Tuomo!

   Kiitos viestistäsi. Mukava kuulla, että olet löytänyt tavan rakastaa itsesäsi. Värikästä syksyä ja onnea arvontaan!

 3. Ajattelen asiaa laajemmin. Kun on selvinnyt kiperistäkin haasteista, voi olla tyytyväinen itseensä. Ja vaikka ei aina saavuttaisikaan haluamaansa, tieto siitä, että on yrittänyt ja työstänyt asiaa, saa aikaan voimaantumisen tunnetta sekä lisää itsensä hyväksymistä ja
  tervettä itsensä rakastamista.

  1. Hei Anneli!

   Kiitos viestistäsi. Oiva näkökulma voimaantumiseen ja itsensä rakastamiseen <3 Ihanaa syksyä sinulle 🙂

 4. Hyvä saavutus olisi jos voisi olla tyytyväinen itseensä kiloineen kaikkineen. Aina välillä meinaa itsekritiikki iskeä päälle latistamaan hyvän fiiliksen. Kirjoituksesi kyllä kohensi tämän lukijan ryhtiä eli katse eteenpäin ja rinnanröyhistys, että olet just hyvä.
  Kaikkea hyvää syksyysi!

  1. Hei Marjukka!

   Kiitos viestistäsi. On ilo kuulla, että julkaisu auttoi nostamaan fiilistä! Onnea myös I love me- arvontaan 🙂
   Mukavaa Syksyä!

 5. Ihana Jenni ???? minullakin on itsensä rakastamisen matka kesken vielä, tänä vuonna monien vastoinkäymisten keskellä huomasin vahvasti sen että olen itse vastuussa kaikesta minuun liittyvästä. Lepo, ruoka, liikunta ja se henkinen hyvinvointi – tiedän asioista paljon mutta tavoitteiden toteutuminen ja toteuttaminen ei aina ole kovin yksinkertaista, nyt pikkuaskelin eteenpäin, joka päivä itseäni enemmän rakastaen ? messuilla nähdään ????

  1. Hei Tanja! Ihana kuulla, että olet oivaltanut eväät omaan hyvinvointiisi. Pienin askelin eteenpäin, se on hyvä ajatus. Täytyy myös muistaa olla itselleen armollinen. Nähdään messuilla!

  1. Hei Outi,
   Toivottavasti matkasi on ollut antoisa 🙂 Onnea arvontaan ja värikästä syksyä!

 6. Itsensä rakastaminen on todella elämänmittainen tie. Vasta viime vuosina olen oppinut hyväksymään itseni ja piirteeni sellaisina kuin ne on minulle suotu. Puntarin lukemaa tai kokovartalopeilin kuvajaista en kenties ikinä, mutta taistelu hiilareita ja itsepintaisia rasvasoluja vastaan jatkuu. Elämässä perhe ja työ menee usein oman hyvinvoinnin edelle, joten minulle itseni rakastamista on hetki aikaa itselleni oli se sitten kuntoilu, ripsihuolto (jonka aikana voi muuten näppärästi ottaa päikkärit;) ) tai käpertyminen villasukkien, viltin ja äänikirjan (kiitos taustamelunpoistolle!) kera sohvan nurkkaan.

  1. Hei Ellu!
   Kuulostaa siltä että suuntasi on oikea tällä tiellä ja osaat tarttua hetkeen 🙂 Tuo on tärkeä taito arjen keskellä! Toivon sinulle paljon itsesi rakastamisen hetkiä tähän syksyyn <3

 7. Rakastan itseäni eniten silloin kun nauran vedet silmissä itselleni tärkeän ihmisen kanssa. Itseni rakastaminen on minulle armollisuuteen pyrkimistä.

  1. Hei Hanna!
   Mahtavaa että osaat heittäytyä ja nauttia tärkeiden ihmisten kanssa. Parempaa hurmaa on vaikea keksiä arkeen, kuin hersyvä nauru ystävän kanssa 🙂 Ihanaa naurun täyteistä syksyä sinulle!

 8. Näytät hyvin voivalta ja kauniilta! Oo oma ittesi????hienoo että uskaltaa tuoda tämmösen asian julki! Onnea matkallesi. Niin myös meille kaikille naisille että me olemme kaikki kauniita meidän täytyy rakastaa ja pysyä omana ittenämme?jees????

  1. Hei Eila!
   Kiitos kauniista sanoistasi 🙂 Itsensä rakastamisen ja hyväksymisen syksyä sinulle <3

 9. Hieno kirjoitus! Niin helposti voisi olla onnellisempi ja tyytyväisempi itseensä ja elämäänsä. Pienin askelin ja pienin muutoksin????

  1. Hei Eeva-Riitta!
   Pienistä puroista syntyy suuria jokia 🙂 Jokainen päivä on matka, jonka varrelta voimme löytää onnea ja hyväksymistä itsestämme. Ihanaa syksyä sinulle 🙂

 10. Hienoa Jenni!! Oon tosi ylpeä susta! Asia mistä kirjoitit koskettaa varmasti tosi montaa suomalaista naista! Ihanaa, kun tästä voidaan puhua ääneen! Tsemppiä! Olisi ihanaa tavata messuilla!

  1. Hei Satu!
   Kiitos kannustuksestasi 🙂 Hienoa kuulla, että julkaisu innosti sinua. Onnea messulippujen arvontaan ja värikästä syksyä!

 11. Minulle itsensä rakastaminen tarkoittaa ennen kaikkea, että arvostaa itseään sen verran, ettei anna kenenkään kohdella itseään huonosti ja että arvostaa omia jaksamisen rajojaan ja huolehtii omasta hyvinvoinnistaan, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Eli itsensä kuuntelemista ja olon tunnustelua ja pyrkimystä elää sen mukaisesti.

  1. Hei Hanne!
   Ihanaa itsensä rakastamista ja arvostamista 🙂 Nautitaan syksystä ja annetaan aikaa myös itsellemme!

  1. Hei Heidi!
   Hienoa, että osaat varata aikaa itsesi huomioimiseen. Värikästä syksyä sinulle! 🙂