02.12.2013 | Lukuaika: 1 minuutti

 

Luciapullat eli lussekatit ovat Ruotsissa sekä suomenruotsalaisilla alueilla perinteinen adventtiajan ja erityisesti Lucian päivän herkku. Göteborgin toimistollamme on syöty lussekatteja nyt jo useamman päivän ajan ja tässä on käännös yhdestä suosikkireseptistä:

Luciapullat n. 30 kpl 

Ainekset:

50 g hiivaa
5 dl täysmaitoa
150 g voita
250 g rahkaa
2 dl sokeria
1 g sahramia
1 tl suolaa
16 dl vehnäjauhoja
rusinoita
1 kananmuna + 1 rkl maitoa pullien voiteluun

Ohjeet

  1. Lämmitä voi ja maito kattilassa kädenlämpöiseksi.
  2. Murusta hiiva tilavaan kulhoon ja lisää hieman kädenlämpöistä maitoseosta.
  3. Sekoita, kunnes hiiva on täysin liuennut ja lisää loput maitoseoksesta.
  4. Lisää rahka, sahrami, sokeri ja suola.Lisää lähes kaikki jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää jauhoja tarpeen mukaan.
  5. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota tunnin verran.Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä muutama minuutti.
  6. Jaa taikina n. 30 osaan. Rullaa osat n. 2 cm:n paksuisiksi minipitkoiksi.
  7. Tee pitkoista S-mallisia kääntämällä päät kiinni pitkon keskiosaan. Työnnä näin muodostuneiden ”renkaiden” keskelle rusinat ja nosta pullat kohoamaan leivinpaperilla päällystetylle pellille n. 45 minuutiksi.
  8. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  9. Sekoita kananmuna ja 1 ruokalusikallinen maitoa ja sivele pullat seoksella.
  10. Paista uunin keskiosassa n. 5-8 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita. Anna pullien jäähtyä ritilällä ennen tarjoilua.

Löydät alkuperäisen reseptin kuvineen täältä.

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *