30.04.2018 | Lukuaika: 2 minuuttia

Meikkitaiteilija Linnea Thelander meikkasi kauniin, 74-vuotiaan mallimme Ebba J:n muotikuvauksissamme Malmössä. Päätimme käyttää tilaisuuden hyväksemme ja pyytää häneltä kypsän ihon meikkausvinkkejä.

Mitä meikkausvinkkejä antaisit kypsälle naiselle?

Älä unohda täyttää kulmakarvojasi ja sipaista poskillesi poskipunaa. Siistit kulmakarvat ja ruusuiset posket piristävät ilmettä.

Hieman kimalteleva poskipuna on aina hyvä valinta – se tuo kasvoille hehkua. Suosi ohuita ja nestemäisiä tai puuterimaisia tuotteita. Monet naiset jumittuvat vanhoihin rutiineihinsa ja meikkaavat samalla tavalla vuodesta toiseen. Uskalla rikkoa rutiinisi, jotta löytäisit sävyt ja meikkaustavat, jotka korostavat parhaita puoliasi.

3 parasta meikkausvinkkiäni kypsälle iholle:

  • Uskalla poiketa vanhoista meikkausrutiineista ja kokeile jotain uutta.
  • Käytä ohuita ja kevyitä tuotteita.
  • Älä unohda kulmakarvoja!

Millä keinolla silmistä saa pirteämmän näköiset?

Yksi helppo kikka saada pirteämmän näköiset silmät on tehdä silmän vesirajaan rajaus vaalealla kajaalikynällä. Valitse mieluiten hieman kellertävä sävy neutraloimaan punaisuutta, jota väsyneissä silmissä voi olla. Häivytä tummat silmänaluset hyvällä peitevärillä. Myös hyvä ripsiväri voi avata katsetta. Lopuksi suosittelen käyttämään aikaa kauniiden ja hyvänmallisten kulmakarvojen muotoiluun – se on tehokas keino piristää katsetta.

  • Chiara B. Ambra, Xtreme Volume Mascara

Saako rypyt meikattua näkymättömiksi?

Ryppyjä ja ohuita juonteita ei saa meikillä näkymättömiksi. Sen sijaan ihon väriä voi korjata – voit esimerkiksi kirkastaa silmänalusihoa ja peittää nenän alueella olevaa punoitusta. Kaikki nestemäiset tuotteet kasautuvat juonteisiin, mikä korostaa ryppyjä entisestään. Välttääksesi sen käytä ohutta meikkivoidetta tai peitevoidetta. Jotta meikki pysyisi iholla koko päivän, voidemaiset ja nestemäiset tuotteet on kiinnitettävä puuterilla. Jos haluat kevyen pohjan ja tasaisemman näköisen ihon, suosittelen meikkipuuteria.

  • Ikos, Mineral make-up foundation

Monien silmäripset lyhenevät iän myötä. Saako katseesta siitä huolimatta avoimen ja pirteän?

Ripsistä saa huijattua pidemmännäköiset piirtämällä tummalla kajaalilla viivan ylempien silmäripsien tyveen. Näin katseesta tulee avoimempi ja pirteämpi. Hyvä ripsiseerumi voi myös saada ripset kasvamaan.

  • Ikos, Wimpernprof Serum

Onko jotakin, jota yli viisikymppisten pitäisi mielestäsi välttää?

Vältä paksua ja peittävää pohjatuotetta äläkä tee liian kovaa ja tummaa silmämeikkiä. ”Less is more” on hyvä motto sille, joka on ylittänyt 50 vuoden iän.

Onko vanhemman ja nuoren henkilön meikkaamisessa eroa?

Suurin ero on se, että vanhempaa henkilöä meikattaessa tuotteiden on oltava hyvälaatuisia, jotta lopputuloksesta tulee hyvä. Se tarkoittaa, että tuotteisiin on satsattava vähän enemmän. Meikattaessa nuorta ihoa, jossa ei ole ryppyjä eikä juonteita, voi tinkiä aika monessa asiassa laadun suhteen. Lisäksi nuorella iholla meikkiä voi käyttää reilummin. Liian peittävä meikki vanhentaa kypsää naista.

Miten ihosta pitäisi huolehtia kypsällä iällä?

Vanhempi ja kypsempi iho tarvitsee enemmän kosteutta sekä hyviä anti age -tuotteita. Koska iho ohenee ja siitä tulee kuivempi, suosittelen säännöllistä kuorintaa ja hyvän kosteusnaamion käyttöä kasvojen hehkun palauttamiseksi. Jos nukut hyvin, vältät voimakasta auringonpaistetta ja syöt monipuolisesti, ihosi hehkuu sisältäpäin.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *