11.02.2019 | Lukuaika: 2 minuuttia

Moni elää siinä harhaluulossa, että bisnespukeutuminen on kaavamaista univormuun ahtautumista. Bisnespukeutumisessa toki on tiukat säännöt, mutta niiden sisällä voi kyllä hiukan leikitellä ja tuoda persoonaansa esiin. Puku on usein vaatimus pankeissa, lakitoimistoissa sekä muissa isoissa työpaikoissa, joissa on tärkeää pukeutua aina virallisesti. Myös ulkomaalaisia liike-elämän tuttuja tavatessa on varma valinta valita asuksi puku. Me olemme kansa, joka usein ennemminkin alipukeutuu. Se olisi bisnespukeutumisessa syytä unohtaa – toisaalta pukeutuessa etiketin mukaan tämäkin menee sujuvasti. Yrityksen imago on myös otettava huomioon bisnespukeutumista valitessa. Kansainvälisen ison pörssiyhtiön johtajan asu ja imago on usein erilainen kuin pienen perheyrityksen.

Hyvä bisnespukeutuminen on siistiä, laadukasta ja huoliteltua. Laatu ei kuitenkaan tarkoita aina kallista brändiä, vaan ennemminkin on syytä ottaa huomioon oma vartalonmuoto ja tyyli sekä värien käyttö. Kokonaisuudessaan miesten bisnespukeutuminen on selkeämpää kuin naisilla: klassisesti leikattu peruspuku toimii aina. Katso, että asu on hyvin istuva ja laadukkaasta materiaalista valmistettu tumma puku. Tumman ei tarvitse, eikä kannata olla musta; musta puku käy vain juhlaviin työtilaisuuksiin. Tumma puku voi olla graffitin tai tumman harmaa tai tumman sininen.

 

Kauluspaita on automaattinen valinta puvun kanssa. Muista, että puvun kanssa on hyvä valita nimenomaan puvun kanssa käytettävä siisti ja laadukas paita. Kauluksien malli ja koko vaihtuvat trendien mukaan, mutta klassinen vaihtoehto niin paidaksi kuin kravatiksikin on aina paras ja varma valinta. Tässä kohti on kuitenkin mahdollisuus tuoda ilmi hiukan omaa persoonaa tai yrityksen imagoa. Bisnesmies voi olla asiallinen ja tyylikkään trendikäs samaan aikaan. Muista kuitenkin, että kauluspaidan on oltava kokonaan napitettu aina kun käytät solmiota. Solmion tulee olla vyöhön asti, tai jopa muutaman sentin vyön päällä. Se ei saa olla etiketin mukaan yhtään lyhyempi – eikä toisaalta pidempikään. Kauluspaidan hihojen tulee näkyä 1,5 cm takin alta.

Laadukkaat, ohutpohjaiset nahkakengät tulee olla aina siistit ja hoidetut. Mustien kenkien lisäksi myös tummat sinisen, harmaan ja ruskean sävyt käyvät asialliseen bisnespukeutumiseen. Vaikka erilaiset vapaa-ajan kengät ovat trendikäs valinta, on bisnespukeutumisen etiketti tässä tarkka. Muista myös puvun kanssa aina mustat pitkävartiset sukat; iho ei saa näkyä seisoessa tai istuessa.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia
  1. Kiitos ensin aivan ihanasta Klingelistä! Esim men plus tuotteita olemme ostaneet paljon ja jatkamme edelleen,voisimmepa olla kiinnostuneita tuotetestaajaksi ryhtymisen merkeissäkin. sisältäen myös naisten isot koot yms tuoteet. Mutta kaysellessani nyt kuvastoanne , näin siellä myös moottoroidun jalkojen harjoituslaitteen, joku asiakas ei ollut täysin tyytyväinen mutta piti sen silti , no heräsi heti kiinnostus ja ajatus palstasta jossa ostettuja tuotteita voisi laittaa kiertoon, ei ilmaiseksi vaan kulut peittoon ja joku korvaus kuitenkin, jonkun toisen epäonni ostos voisi olla toiselle onnekas, olisi sitten kysymys mistä tuotteesta vaan kunhan se on melkein uutta vastaavassa kunnossa! Oliko hassu ajatus.

    1. Hei Vuokko!

      Kiitos palautteestasi ja hyvistä ideoistasi 🙂 Emme tee tuotetestausta tällä hetkellä, joten tällaiseen ei ole mahdollisuutta, mutta ehkäpä joskus!
      Ajatus palstasta on hauska ja vien palautteesi asiasta eteenpäin. Mukavaa kevättä sinulle!