09.09.2019 | Lukuaika: 3 minuuttia

 

Onhan se mahtava tunne, kun saa ensi kertaa vetää jalkaansa uudet housut tai vasta ostetun hameen! Joskus asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen, sillä myös sillä, mitä housujen ja hameen alla on, on merkitystä. Mukavat uudet housut eivät ehkä tunnukaan yhtä mukavilta, jos alla olevat hipsterit kiristävät. Ja voi olla, ettei hameen helman hulmuaminen kesätuulessa rentouta yhtä paljon, jos pelkona on, että alta pilkistävät stringit paljastavatkin liian paljon.

Tässä blogissa annamme vinkkejä alusvaatteiden, nimenomaan alushousujen, valintaan: hyvä olo alkaa nimittäin niinkin arkisesta asiasta kuin alusvaatteista. Hyvin istuvat, mukavat alushousut, jotka sopivat leikkauksensa, saumojensa ja värinsä puolesta myös muuhun asuun tuovat olemukseen itsevarmuutta ja viimeistellyn ilmeen. Naisvartalot ovat erilaisia, ja pelkästään vatsan ja takamuksen muotoja on lukuisia. Totuus on, että eri alushousumallit istuvat paremmin toisille kuin toisille.

X-malli: alushousut pyöreille muodoille

Kuvan alushousut istuvat parhaiten omena- tai melonimalliselle vartalolle. Pyöreät muodot viihtyvät parhaiten hyvin istuvissa ja mukavissa alushousuissa. Klassinen leikkaus ja housuliiviä muistuttava muoto tukee kurveja ihanteellisesti ja saa alushousut myös pysymään miellyttävästi paikallaan. Kokeile myös normaalia isompaa kokoa valitessasi alushousuja tämän malliselle takamukselle. Laventelin väriset »Kudreshov-merkkiset alushousut hurmaavat naisellisella pitsisomistuksellaan, ja niiden korkea vyötärö sekä muotoileva etuosa tukevat vatsaa miellyttävästi.

Elegantit »Miss Mary -alushousut on somistettu kauniilla kukkakirjailulla. Lisäksi alushousujen etuosa tukee vatsan seutua ja muokkaa kuin huomaamatta solakan siluetin. Saman vaikutelman luovat myös mustat housuliivit, joiden etuosassa on näyttävä pitsisomiste, sekä »Simone -merkin housuliivit. Alushousujen materiaali on miellyttävän joustavaa, mikä antaa mukavasti liikkumisvapautta

Kolmiomalli: alushousut V-malliselle takamukselle

Kolmiomuoto tulee siitä, että lantio on alavartalon levein kohta, leveämpi kuin reidet. Tällä vartalotyypillä takamus on usein V-mallinen eli ylhäältä runsaampi kuin alhaalta. Monesti tämä takamuksen muoto esiintyy naisilla, joiden vartalo on muutenkin V-mallinen, eli naisilla, joilla on leveät hartiat ja kapea lantio. Alushousut, joissa on matalahkot jalantiet ja matala vyötärö sopivat tälle vartalotyypille. »Harmony-merkkiset alushousut saavat ryhtiä kaksinkertaisesta etukeskiöstä. Erittäin mukava kuminauhavyötärö sekä joustavat jalantiet lisäävät käyttömukavuutta. Musta alushousumalli »Simone-merkiltä ihastuttaa erittäin joustavan materiaalinsa ansiosta – siitä voi käsi sydämellä sanoa, että se istuu kuin toinen iho!

Toinen suositeltava alushousumalli V-vartalolle on leveävyötäröinen malli, josta hyvänä esimerkkinä ovat roosanväriset »Joop-merkkiset, Constant Desire -sarjan läpinäkyvällä verkkokankaalla somistetut alushousut, joissa on käytännöllinen leveä vyötärö. Myös herkullisen marjan sävyiset Lovely Lace -sarjan pitsialushousut istuvat hyvin V-vartaloisen päällä.

Neliskulmainen malli: alushousut litteälle takamukselle

Neliskulmainen alushousumalli pukee parhaiten vartaloa, jossa vatsan ja takamuksen linja on verrattain suora ja lantionluu sekä ulkoreisi ovat samalla leveydellä. Tällöin myös takamusta voisi suoralinjaisuudessaan kutsua neliöksi. Mukavat klassiset alushousut, muodikkaat hipsterit tai käytännölliset midi-mallin alushousut ovat tälle vartalotyypille soveliaimmat. Myös tangat ja stringit näyttävät imartelevilta neliöpeppuisella. »Sloggi -malliston alushousut ovat mainio vaihtoehto jo senkin takia, että ne sopivat vartalonmyötäisten vaatteiden alle loistavasti – eivätkä pullota tai kasaudu ikävästi missään tilanteessa. Erityismaininnan saa merkin Zero Feel -mallisto, jonka korkealaatuinen ja saumaton työstö yhdistettynä korkeaelastiseen interlock-materiaaliin tarjoaa käyttäjälle alushousujen aatelia.

Meidän suosikkimme on sporttiset hipsterit, joiden modernit värit sopivat monelle. Jos haluat alushousuiltasi järkkymätöntä joustavuutta ja uskomatonta mukavuutta, niin olet löytänyt etsimä

Sydänmalli: alushousut sydämen muotoiselle takamukselle

 

Leveä lantio ja kapea vyötärö ovat tunnetut tunnusmerkit klassiselle tiimalasivartalolle. Takamuksen muotoa voisi kutsua ylösalaisin olevan sydämen muotoiseksi. Takamuksen keskiosa on pyöreä ja täyteläinen. Tällä takamustyypillä on laaja valikoima eri alushousumalleja valittavanaan: perusalushousuista hipstereihin ja bodyihin. Mutta huomaa, että korkealle nousevat lahkeensuut eivät anna parasta tukea sydämenmuotoiselle takamukselle.

Kuvan »Harmony-merkkisissä alushousuissa on mukava leikkaus, ja materiaali on elastaania sisältävää puuvillaa. »Simone-merkkiset alushousut on puolestaan somistettu naisellisella pitsillä. Tai mikset valitsisi bodya, joka luo vartalolle miellyttävän siluetin. Elegantti Harmonyn pitsibody on väriltään tyylikkään tummansininen ja se on valmistettu miellyttävästi tukevasta materiaalista. Tukea tuo myös »Kudreshov-merkkinen body, jossa on käytännöllinen hakassuljenta.

Verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman yhteensopivia alushousuja ja rintaliivejä. Ja vaikka harmonisin yhdistelmä usein onkin saman sarjan alushousut ja rintaliivit, niin älä pelkää yhdistellä eri värejä ja tyylejä keskenään. Usein värien ja kuosien kirjo sekä yllättävät yksityiskohdat tuovat iloa elämään. Tärkeintä on, että löydät sinulle sopivan ja hyvin istuvan mallin ja voit tuntea olosi hyväksi joka päivä.

 

 

 

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *