18.03.2019 | Lukuaika: 2 minuuttia

Aiemmassa kirjoituksessa käytiin jo läpi mitä eroa on tyylillä ja muodilla. Vaikka tyylejä on niin monta kuin on ihmisiäkin, on tyyleistä jaoteltavissa erilaisia pääsuuntia. Valitse asu ja vaate, jossa rehellisesti tunnet olosi mukavimmaksi, kotoisammaksi ja omaksi itseksesi. Mikä näistä on sinua lähinnä?

Klassinen tyyli

Klassinen pukeutuja arvostaa ajattomuutta, eikä kulje muodin mukana. Klassiset luottovaatteet, joita on helppo yhdistää toisiinsa ovat hänelle avainasemassa. Valkoinen kauluspaita, farkut, musta nahkatakki, pellavahousut kesäksi, trenssi, pikkumusta… Kuulostaako tutulta? Linjat ja leikkaukset pidetään selkeinä, sekä värit ovat usein maanläheisiä tai heleitä jotka on helppo yhdistää toisiinsa. Vaatteet on helppo laittaa päälle, eikä vaatekriisi ole kovin yleinen ongelma. Klassinen pukeutuja arvostaa laatua, eikä määrää. Klassisen pukeutujan vaatekaappi voi monen muun tyylisuunnan pukeutujan mielestä vaikuttaa tylsältä, mutta kun vaatteet kantaa hyvin, on klassinen pukeutuja aina tyylikäs sekä arvokkaan oloinen pukeutuja.

Trendikäs tyyli

Trendikäs pukeutuja on oikeastaan klassisen pukeutujan vastakohta. Hän on muodin suurkuluttaja, jonka pukeutumiseen muoti vaikuttaa vahvasti. Vaatteiden käyttöikä on lyhyt, mutta niitä toki kertyy paljon, koska käyttösykli on niin lyhyt.

Hippimäinen tyyli

Boheemi hippipukeutuja valitsee runsaita ja mukavia vaatteita. Printit, pitkät mekot, isot helmat, saappaat, runsas asustaminen ja vaatteiden mukavuus päällä ovat tärkeitä määrääviä tekijöitä. Tämä tyylihän nousee välillä myös trendikkään pukeutujan asulistalle, mutta boheemi pukeutuja ei välitä muodin tuulista, vaan pukeutuu aina tämän tyylisesti.

Romanttinen tyyli

Romanttisen pukeutujan tyyli on lähellä boheemia pukeutumista, mutta kuitenkin selvästi erotettavissa. Naisellisuus ja eräänlainen tyttömäisyys tulee esiin niin väreissä kuin materiaalissakin. Pehmeys, laskeutuvat pääntiet, herkät pastellit, pitsit, rusetit, kukkakuosit… Usein tyyli ammennetaan menneiden vuosikymmenien naisellisilta pukeutujilta ihan meikkiä ja kampausta myöten.

Luonnollinen tyyli

Luonnollinen pukeutujatyyppi pitää helpoista, päällä mukavilta tuntuvista, yksinkertaisista vaatteista. Hän ei pidä asujen silittämisestä, vaan ne on oltava heti valmiina päällepantavaksi. Farkuissa on elastaania, ja värit ovat usein luonnollisia, ei kovin räikeitä.  Kun mietit luonnossa ja ulkona viihtyvää henkilöä, on hän usein tällainen pukeutuja.

Moderni tyyli

Moderni pukeutuja on osaltaan usein hiukan taiteellinen henkilö, ja jopa muodin edelläkävijä. Erilaisten tyylien yhdistely on toki muutenkin ”sallittua”, mutta nämä kaksi tyylisuuntaa ovat tavallisestikin lähellä toisiaan. Modernin tyylin mukaan pukeutuja on omaperäinen pukeutuja, vaikka asut ovat usein mustia. Tyyli on arkkitehtonista, jossa varsinkin asujen leikkaukset ovat tärkeässä osassa. Kyseessä on aika yksilöllinen pukeutumistyyli, jossa yhdistellään esim. designvaatteita sekä vanhoja koruja sekä edullisempiakin trendituotteita.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *