22.01.2021 | Lukuaika: 2 minuuttia

Vuosi vaihtui, sesonki vaihtuu – ja samalla myös muotikartta avaa jälleen uuden sivun. Vaikka sesongin muuttuminen ja ”muotiennusteet” tulevalle vuodelle ja sesongeille eivät tarkoita koko vaatekaapin uudistusta, on mukava päivittää itsensä mukaan muodin uusiin tuulahduksiin. Näin on helppo kaivaa kaapistaan niitä tällä hetkellä trendikkäitä valintoja sekä hankkia uusia herkkuja asuja piristämään. Muodin sesongithan jaetaan pääsääntöisesti kevät/kesä- sekä syksy/talvi-mallistoihin. Toki osa vaatemerkeistä julkaisee niin sanottuja välimallistoja tai lomamallistoja näiden pääsesonkien lisäksi. Kovin nopeakiertoiset vaateliikkeet julkaisevat myös uusia tuotteita parin viikon välein, koska he haluavat toimia nopeasti, kun uusia mikrotrendejä ilmaantuu. Mutta pääsääntöisesti tuo kaksi sesonkia on se tutuin tapa toimia.

Linkki: Samettipaita, Samettipaita 2, Samettileggingsit

Mitä vuosi tuo tullessaan?

Mitä kuluva vuosi sitten tuo tullessaan muodin saralla? Itse uskon, että selkein iso trendi on yhäkin 90-luvun näkyminen kaikessa. Nuorilla ihmisillä toki vahvasti koko pukeutuminen helposti vaihtuu aina trendien mukaan, mutta jo tyylinsä löytäneet aikuisetkin voivat nappailla täältä kivoja juttuja omaan pukeutumiseensa. Koska kotoilu on yhä vahvasti vallalla, onkin veluurin ja sametin esiin astuminen miellyttävä asia. Ysärillä veluurinen kokoasu puettiin päälle vaikka baariin lähtiessä, mutta nyt tämä ihanan pehmeä materiaali on parhaimmillaan kotikäytössä. Tämän vastakohtana voisin nostaa esille glitterin ja kimalluksen. Festareilla ja kesätapahtumissa jo vahvasti esiinnoussut kimallus on taas tullut hetkeksi muodin eturiviin. Helppo tapa ottaa tämä mukaan omaan asuun ovat esim. hiuskoristeet, kengät, vyöt sekä muut asusteet. Toki rohkea pukeutuja nappaa kimallluksen isomminkin arkeensa.

Linkki: Kimallenauhalliset housut, Rento printtipaita

Pieniä käsilaukkuja ja pitkiä takkeja

Isojen laukkujen jälkeen tämä vuosi nostaa esille pienet ja sievät käsilaukut, joissa nailon ja tekonahka ovat yllättäen muodikkain valinta. Tähän talviseen alkuvuoteen myös uggin tyyppiset isot ja muhkeat talvikengät ovat sekä mukava, järkevä, että trendikäs valinta. Takeista muodissa on tänä vuonna selkeästi pidemmät – ja jopa muhkeammat – takit. Muistatko 2000-luvun alusta jopa tilkkutäkkiä muistuttavat takit? Ne ovat täällä taas. Muoti yhdistää nimittäin aina jotain uutta ja jotain vanhaa, näin syntyy uusi muodikas sesonki.

Linkki: Nahkatakki, Kahvalaukku

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *