28.12.2018 | Lukuaika: 2 minuuttia

Ihannevartalomme on tällä hetkellä hoikka, sopusuhtainen ja kaikin tavoin tasapainoinen pitkähkö vartalo. Tässä en nyt ota huomioon mitään tämän hetken pepputreenitrendejä tms. vaan puhutaan yleisistä ihanteista tällä vuosikymmenellä. Kaikilla meillä ei tokikaan tällainen vartalo ole, ja vaikka jumppaisi tai tekisi mitä vaan, niin vartalotyyppi usein on se mitä se on. Energiaa ei siis turhaan kannata käyttää siitä ahdistumiseen, koska oikein valittujen vaatteiden, leikkausten ja materiaalien avulla luodaan illuusioita pitkistä ja hoikista linjoista. Kun tiedät oman vartalotyyppisi, opit pukeutumaan itsellesi mahdollisimman imartelevalla tavalla.

Vartalotyypit Y, H, A, O ja X

Y-vartalon hartialinja on leveä, ja lantio taas hyvin kapea. Usein sääret ovat pitkät ja hoikat, sekä vyötärö suora.

H-vartaloisella vartalo muodostaa H-kirjaimen, eli hartiat ja lantio ovat samassa suorassa linjassa. Myöskään takamus ei suorasta vartalotyypistä juuri erotu.

A-vartalotyyppi, eli päärynävartaloinen on hartialinjaltaan kapea, vaikka pyöreyttä voikin olla käsivarsissa. Lantio on selkeästi hartialinjaa leveämpi. Takamus on pyöreä, usein myös vatsa.

O-vartaloinen, eli omenavartaloinen on vartalotyypiltään pyöreä. Keskivartalo on leveä, ja vartalonmalli rintava ja vatsakas. Sääret ovat usein hyvin hoikat. Tämä vartalotyyppi on miehillä hiukan yleisempi kuin naisilla.

X-vartalo, eli tiimalasi on se, jota moni meistä tavoittelee sen naisellisuuden johdosta. Vartalo on sopusuhtainen, kaareva ja vyötärö on hyvin kapea. Jalat ovat usein lyhyet.

[muodot-28.12.18-1]

Monelle meistä vartalo ei kuitenkaan osu vain yhteen näistä, vaan on kokoelma esim. kahdesta näistä edellä mainitusta. Vaikka omaa vartaloa voi katsella peilistä ja miettiä näitä, voi silti olla hankala pohtia mikä se oma tyyppi on, tai mistä kahdesta se muodostuu. Löysin netistä helpon ja hauskan kyselyn, jolla vartalotyyppi selviää helposti ilman matemaattisia kaavoja; niitäkin kun aiheesta löytyy: Onko vartalossasi kapeampi kohta hartiat vai lantio? Jos hartiat, olet päärynävartaloinen – jos lantio olet Y-vartaloinen. Eikö kumpikaan ole selvästi kapeampi? Katso seuraava kohta: Onko vyötärösi selvästi esillä? On: vartalomallisi on tiimalasi. Oletko rintava ja mahakas? Jos et, olet H-vartaloinen. Toki nämä vartalomallit eivät useinkaan näin helposti ratkea, mutta saat tällä helposti osviittaa oikeasta vartalonmallistasi.

 

Kurkkaa blogistamme myös muut vartalotyyppien mukaiset pukeutumisvinkit. Löydät jo ilmestyneet kirjoitukset aihetunnisteilla vartalotyyppi ja vartalonmuodot.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia
  1. Olen o-vartaloinen,suht sopusuhtainen vaikka vähän liikakiloja????