18.01.2019 | lukea aikaa: 2 minuuttia

Puhtaalta pöydältä on hyvä aloittaa! Vuosi 2018 on nyt muisto vain, ja uuden vuoden ensimmäiset päivät on juuri eletty. Onko sinulla tapana tehdä uuden vuoden lupauksia vai kuulutko niihin, joista paras lupaus on olla lupaamatta mitään? Meidän lupauksemme alkavalle vuodelle on, että haluamme tänäkin vuonna olla sinulle inspiraation lähde ja neuvonantaja muodin saralla. Joku, jonka puoleen voit kääntyä aina kun vaatekaapista ei löydy mitään päälle pantavaa.

Siihen tähtävät myös tähtimerkkeihin perustuvat blogikirjoituksemme vuodelle 2019, jotka antavat leikkisästi vinkkejä eri horoskooppimerkeille pukeutumistyyliin sekä kodinsisustukseen liittyen. Löydätkö itsesi tai ystäväsi kuvauksista – odotamme mielenkiinnolla kommenttejanne kirjoituksistamme!

Tällainen on vesimies

Ensimmäisenä on vuorossa vesimies, tuo vapauttaan rakastava individualisti. Vesimies kuuluu ilmamerkkeihin, joille tunnusomaista on asioiden järkeistäminen ja tunteiden minimoiminen. Ensitapaamisella vesimies voi antaa hieman erikoisen vaikutelman: halu riippumattomuuteen ja kyky jättää muiden mielipiteet taka-alalle saavat aikaan sen, että hän voi olla oikukas ja yllättävä toimissaan ja vain harvoin ennalta arvattava. Vesimies on kuitenkin erittäin kiinnostunut tulevaisuudesta ja sen tuomista uusista haasteista. Hänessä on runsaasti luovuutta, yritteliäisyyttä ja kommunikointitaitoja. Tämä oman tiensä kulkija kuuntelee toki muiden mielipiteitä, mutta päätyy aina kuitenkin tekemään niin kuin itse parhaakseen näkee. Vesimies luottaa pukeutumistyylissään sinisen sävyihin, harmaaseen ja näyttävään kimallukseen.

Vesimies ja tyyli

Yllä mainitut ominaisuudet peilaavat tietysti myös vesimiehen pukeutumista ja tyyliä. Hän ei anna normien määritellä pukeutumistaan ja yhdistelee leikkauksia ja värejä uudella tavalla. Vesimies ei seuraa trendejä, vaan pikemminkin luo niitä. Usein tietämättään. Järkevänä ilmamerkkinä vesimies valitsee vaatteita, jotka kestävät aikaa eivätkä ole itsessään liian erikoisia. Värisuosikkeja ovat metalliin vivahtavat sininen, harmaa ja hopeanvärinen, joita vesimies täydentää kirkkailla tehosteväreillä. Selkeät muodot ja suorat leikkaukset ovat vesimiehen mieleen. Vesimiehellä on erityinen kyky leikitellä tyyleillä, ja lopputulos on usein persoonallinen ja huomiota herättävä. Vaikutteet eri kulttuureista ja muotivirtauksista saavat vesimiehen käsissä uuden merkityksen. Hän yhdistelee estotta uutta vanhaan, klassista tyyliä moderniin ja sporttista näkemystä eleganttiin. Lyhyesti ja ytimekkäästi kuvattuna vesimiestä voisi kutsua puhdasveriseksi muotimaailman kameleontiksi.

Vesimies ja kodin sisustus

Oman kodin seinien sisällä vesimies nauttii vapaudestaan täysillä eikä häntä suuremmin kiinnosta ulkomaailman hullutukset.  Ideoita pursuava vesimies nauttii sisustamisesta ja uudistaa kotiaan pienillä muutoksilla tekemättä siitä liian suurta numeroa. Uusi peili eteisessä ja kaverilta lainattu taulu makuuhuoneessa antavat riittävästi raikkautta sisustukseen, kunnes on aika keksiä jotain muuta. Vaihtelua rakastava vesimies löytää helposti edullisia ratkaisuja sisustuksen uudistamiseen:  hän järjestelee huonekalut uuteen uskoon ja kunnostaa vanhaa. Ennen kaikkea vesimies tarvitsee ympärilleen tilaa, liika tavaranpaljous imee vesimiehen energiaa. Vesimies on sitä mieltä, että luovat ideat ja ajatukset eivät viihdy täyteen ahdetuissa huoneissa. Joskus kotia koristavat matkoilta hankitut, muistoja herättävät esineet tai muuten epätavalliset sisustuselementit. Äärimmäisyyksiin mentäessä joskus jopa kokonainen huone voi jäljitellä tiettyä autenttista tyyliä. Värivalinnoissaan hän luottaa perusväreihin, kuten siniseen ja keltaiseen. Sinisen värin hän kokee rauhoittavana ja raikas keltainen on uuden alun ja luovuuden väri.

Oletko sinä tai joku ystävistäsi vesimies? Löysitkö kuvauksesta tuttuja piirteitä? Kerro meille kommenttikentässä, mitkä piirteet tunnistat tutussa vesimiehessä.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 kommenttia
 1. tyttäreni on vesimies,erittäin hankala jo teininä .Mutta toisaalta ihanin ihminen jonka tunnen—–

 2. 🙂 Vesimiehenä tunnistan oikein hyvin tekstissä kerrottuja asioita. Työskentelen vaatteiden parissa ja minulla on tapana ehdotella asiakkailleni mitä erilaisempia yhdistelmiä. Yleensä ne toimii. Tykkään laadukkaista vaatteista, jotta ne kestävät aikaa. Kodin kanssa olen juurikin tuollainen. Lapsena saatoin kääntää koko huoneen ympäri ja katseltuani sitä viikon laitoin sen taas uuteen järjestykseen. Nykyisin harrastan sitä vähän vähemmän, mutta en voi sietää krääsää ja laitankin surutta kiertoon sellaiset asiat, jotka eivät enää miellytä silmää. Kotini on minulle rauhan tyyssija, jonne en usein kutsu ihmisiä. Paljon ystäviä omaavana luulen pärjääväni monenlaisen ihmistyypin kanssa. Rakkausasioissa olenkin sitten oman tien kulkija, viileä ja tunteettomankin oloinen kumppani. Rakastan tilaa ja omaa aikaa, jonne voin aatoksissani uppoutua.

 3. Teksti pitää paikkansa itseäni kohden. Vaihdan aika-ajoin huonekalujen järjestystä taulujen paikkoja y.m pukeudun juuri niin kuin tuntuu hyvältä. Trendit ei paljon kiinnosta vaan mukavuus ja käytännöllisyys ja pitkäikäisyys taloudellinen. En pidä soppailusta ostan mitä tarvitsen. Olen minimalisti pääsee vähemmällä siivouksella.

  1. Hei Kirsti!

   Mukava kuulla, että olet löytänyt kuvauksesta itsesi. Mikäpä olisi parempi kevään mrkki vesimiehelle, kuin uusi huonekalujen järjestys talven jälkeen? 😉 On mahtavaa, että tunnet tyylisi ja nautit siitä! Ihanaa kevättä 🙂

 4. Vesimiehenä myös löydän kirjoituksesta ja kommenteista monia piirteitä itsessäni. Olen itsenäinen ja vapaa sielu, oman tien kulkija. En pidä siitä jos minua tullaan neuvomaan liikaa, vaikka ihmiset tarkoittaisivatkin sillä vain hyvää. Pukeutumisessa pidän selkeistä linjoista ja juuri tekstissä mainituista värisävyistä sekä omanlaisesta tyylistä. Vielä yli nelikymppisenäkin kaipaan välillä ”bling blingiä”. Kyllästyn helposti ja vaihtelen usein järjestystä ja sisustusta, joittenkin mielestä varmaan erikoisillakin ratkaisuilla, sekä perkkaan vaatekaappia. Lapsena tein samaa äidin hermojen kustannuksella. Olen vesimiehenä luova, rauhallinen ja ystävällinen sekä huumorintajuinen luonne. Ideoita ja ajatuksia riittää joskus liiaksikin. Lapset pitävät minua ehkä erilaisempana äitinä kuin toiset, mutta kokemukseni mukaan positiivisessa mielessä.

  1. Hei Mindeli!

   Kuulostaa ihanalta, miten olet löytänyt omaa makuasi miellyttäviä ratkaisuja ja etsit jatkuvasti uusia tuulia ilahduttaaksesi oma arkeasi 🙂 Juuri tuollainen pirskahtelevuus pitää tyylin raikkaana ja mielen virkeänä! Mukavaa kevättä sinulle ja perheellesi 🙂