30.11.2018 | Lukuaika: 1 minuutti

Rintaliivejä ostettaessa on otettava huomioon toki vartalonmalli ja rintojen koko, mutta vielä tärkeämpää on rintojen malli. Pyöreät rinnat tarvitsevat tuekseen napakan alaosan sekä leveät olkaimet. Muutenkin isoille rinnoille liivejä valitessa kannattaa valita kaikin puolin tiiviit ja tukevat, ehdottomasti kaarituelliset liivit. Jos rintojen väliin taas mahtuu monta sormea, valitse malli, joka vetää rinnat kunnolla yhteen. Eri suuntaan osoittavat rinnat taas tarvitsevat vastakkaista tukea sivuilta.

Mittaa oma kokosi

Tarkista myös, että rintaliivikoko on oikea. Kokohan määräytyy vartalon, eli ympärysmitan sekä rinnanympäryksen mukaan. Rintaliivikoko ilmoitetaan aina kirjaimena ja numerona, eli esim. 85D. Numero kertoo liivikoon, eli rinnanympäryksen ja kirjain kuppikoon. Mittaa rinnan alta kehosi ympärysmitta, jolloin saat selville liivikoon. Liivikoot menevät aina 5cm välein, eli esim. 80, 85 ja 90. Mittaa tiukasti, koska tämä antaa tärkeän tuen. Voit valita rohkeasti 5 cm pienemmän koon kuin mittauksen tulos on. Sovittaessasi liivejä huomioi, että laitat ne aina löysimpään hakaseen. Mittaamiseen paras on pehmeä ns. ompelijanmitta, jolla saat tarkan tuloksen.

Seuraavaksi mittaa rinnanympäryksesi. Sen mittaus saa olla löysempi, eli älä kiristä tätä mittaa liikaa. Rinnanympärysmitan ja rinnanalusmitan erotus kertoo kuppikoon. Kuppikoko ja liivikoko on aina suhteessa toisiinsa: esim. 70D ja 100D ovat tilavuudeltaan erilaiset. Kannattaa tarkistaa nämä liivikohtaiset mitat varsinkin kirjaimen osalta aina malleittain/ myymälöittäin, koska näiden mittojen kokotaulukko voi aina vaihdella. Mitä isommat rinnat ovat, sitä tärkeämpää oikea koko ja istuvuus on. Toki se on tärkeää kaikille, mutta isot rinnat tarvitsevat eniten tukea. Mikäli joudut korjailemaan päivän mittaan liivejä, ovat ne väärän kokoiset eivätkä näin tue kunnolla. Useimmilla meistä on erikokoiset rinnat; osta silloin liivit isomman rinnan mukaan. Suosi myös malleja, joista saat toisen puolen toppauksen irti.

Jokainen nainen tarvitsee vähintään viidet liivit: yhdet ovat käytössä, toiset pesussa ja kolmannet odottavat valmiina kaapissa. Juhlaan, asusta riippuen tarvitset yhdet liivit sekä urheiluun vähintään yhdet.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *