21.02.2020 | Lukuaika: 2 minuuttia

Oletko sinä niitä, joilla on kaappi täynnä vaatteita, mutta ei silti ikinä mitään päälle pantavaa? Älä hätäile, sillä et ole ainoa. Tilanne ei ole vielä menetetty, vaan ratkaisu on oikeastaan varsin yksinkertainen: tarkkaan harkittu perusvaatekaappi. Perusvaatekaappi koostuu ajattomista, klassisista ja neutraalinvärisistä avainvaatteista. Nämä avainvaatteet pelastavat sinut vaatekriiseissä ja sopivat stailauksesta riippuen yhtä lailla arkeen kuin juhlaankin. Perusvaatteiden lisäksi kaappiin voi toki kerätä näyttäviä vaatekarkkeja, jotka sitten sopivat yhteen hillittyjen perusvaatteiden kanssa.

Naisen vaatekaapin tärkeimmät perusvaatteet:

Valkoinen paitapusero

Klassinen valkoinen paitapusero muuntuu stailaamalla moniin tilaisuuksiin ja sopii kaikkeen. Erilaisina yhdistelminä sillä saa helposti luotua erilaisia tyylejä. Haussa rento look? Anna puseronhelman laskeutua farkkujen päälle ja kääri hihat. Asiallisen ilmeen sen sijaan saat, kun yhdistät puseron suoriin housuihin ja työnnät puseronhelman housujen sisään. Voit myös käyttää housujen sijaan siistiä hametta.

Täydelliset farkut

Tummat farkut ovat todellinen vaatekaapin must-have, sillä ne käyvät lähestulkoon kaikkiin tilanteisiin. Arjessa niiden kaveriksi käyvät yksinkertainen T-paita, neuletakki ja tennarit. Juhlatyylin saat pukemalla farkkujen kanssa pelkistetyn paidan, jakun ja korkokengät.

Klassinen neule

Kun kaapistasi löytyy ajaton neuletakki tai kašmirneulepusero jossakin helposti yhdisteltävässä värissä, kuten beigenä, harmaana tai mustana, sinulla on käsissäsi vaate, joka todellakin käy kaikkeen. Klassinen neule näyttää yhtä hyvältä housujen, hameen kuin mekonkin kanssa. Myös pooloneulepusero toimii avainvaatteena. Se ei vain pidä lämpimänä, vaan luo oikein stailattuna sivistyneen lookin.

Yhdet käytännölliset ja yhdet edustavat kengät

Peruskenkäkaapista ei tarvitse löytyä tusinoittain erilaisia kenkiä, vaan parilla mallilla pääset jo pitkälle. Tarvitset yhdet käytännölliset kengät arkikäyttöön ja yhdet edustavat kengät juhliin. Esimerkiksi tennarit tai lenkkarit ovat toimiva valinta arkeen, sillä ne eivät sovi vain farkkujen kanssa, vaan niitä on ihan sallittua käyttää myös kynähameen tai mekon kanssa. Ja ne ovat mukavat pitkäänkin kävellessä. Entäs sitten juhliin? Vetäise jalkaan mustat avokkaat tai jos et välitä koroista, mustat ballerinat. Kumpikin malli on luotettavasti juhlakelpoinen.

Muita perusvaatteita:

• Ainakin yksi klassinen valkoinen T-paita
• Siistit suorat housut
• Musta jakku tai bleiseri
• Tyylipuhdas musta hame
• Klassinen trenssitakki tai villakangastakki
Vinkki loppuun: Panosta laatuun, älä määrään! Satsaa kestäviin luonnonmateriaaleihin, kuten villaan, kašmiriin, silkkiin, puuvillaan, denimiin ja nahkaan. Katso, että harkitsemasi vaatteet istuvat kunnolla ja tuntuvat mukavilta päällä. Kun olo on hyvä, näytät hyvältä ja tuot automaattisesti esiin parhaat puolesi.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *