03.09.2018 | Lukuaika: 1 minuutti

Luulen, että jokainen meistä tuntee sanan ”mökkivaate”. Itsekin käytän sitä sujuvasti, vaikka minulla ei edes mökkiä ole. Mökkivaate on itselleni synonyymi ehkä jo vähän enemmänkin kuluneille, ei niin muodikkaille tai istuville vaatteille, joita ei kuitenkaan raaski vielä heittää pois. Kuluneet topit ja t-paidat, vanhat collegepaidat 80-luvulta, pappaverkkarit – ne ovat itselleni ne täydelliset mökkivaatteet. Mukavat päällä, niitä ei tarvitse varoa, jos vaikka multaa tai maalia roiskuu (kyllä, minun mökkivaatteeni ovat puutarha- ja remppavaatteet mökin puutteessa). Pääasia on ehdottomasti mukavuus – vaatteet ovat usein olleet jo vuosia käytössä, joten verkkareihinkin on muotoutunut jo polvipussit ja oikeastaan tarkemmin ajatellen koko vartalonmuoto.

Onko pakko olla näin? Mökille ei tarvitse viedä kaikkea sitä tavaraa, mitä ei enää kaupungissa tarvita ja sama voisi tarkoitta myös vaatepuolta. Varsinkin kesäaikaan saattaa piipahtaa yllätysvieraita, niin eikö olisi helpompaa, että mökkivaatteet ovat myös katseenkestäviä? Samoilla vaatteilla voisi sitten piipahtaa kylällä tai torilla, eikä tarvitsisi olla huonoja mökkivaatteita ja parempia mökkivaatteita erikseen. Mökillä ei toki tarvitse hienostella, mutta ehkä olisi aika vaihtaa ne kaikista rikkinäisimmät ja virttyneimmät vaatteet. Verkkarit kun voivat olla mukavat ja silti hyvän näköiset. Vai mitäs sanot esim. näistä?

Rentous on avaintekijä mökkipukeutumisessa; olkoon vaatteet uutta tai vanhaa, suurin osa meistä varmasti valitsee päälleen rentoja vaatteita, jotka eivät kiristä ja joiden päälle on helppo kietaista jotain, jos viileä kesäilta yllättää.

Vanhat, jo ehkä linttaan astutut sandaalit ovat varmasti mukavat ja ajavat asiansa, mutta jalalla on paras aina saada sopiva tuki – ehkä olisi aika hemmotella itseään ihan upouusilla mökkisandaaleilla?

Toki koko vaatekaappia ei tarvitse laittaa uusiksi mökillä oloa varten – laita kuitenkin niiden puhki kuluneiden verkkareiden viereen vaatekaappiin tarjolle jotain katseenkestävääkin. Mukavan ja tyylittömän kun ei missään nimessä tarvitse olla toisiaan pois sulkevia.

 

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *