11.05.2016 | Lukuaika: 2 minuuttia

Ihania kenkiä on tarjolla pilvin pimein ja oikean parin valitseminen ei ole helppoa: kannattaisiko valita matalat vai korkeat korot, hillityt vai voimakkaat värit? Kenkiä valitessa sopiva koko ja istuvuus saavat usein tehdä tilaa trendeille. Sopivien kenkien valinta on kuitenkin tärkeää mukavuuden lisäksi myös terveyssyistä. Sopivat kengät eivät kiristä ja antavat tarvittaessa tilaa liikavarpaille sekä muille vaivoille. Koon lisäksi kengän istuvuuteen vaikuttaa lestin leveys.

nainen pitää kädessään H-, G- ja K-kirjaimia

Mitä lestin leveydellä tarkoitetaan?

Monet eivät tiedä, että kenkiä on saatavissa eri levyisillä lesteillä. Tämän vuoksi on hyvä selventään, mitä lestin leveydellä tarkoitetaan: lestin leveysmerkintä antaa nimensä mukaisesti osviittaa kengän leveydestä eli siitä, kuinka paljon tilaa kengässä on jaloille. Lestien leveys ilmoitetaan kirjaimilla aakkosjärjestyksessä kapeimmasta leveimpään. Tämä opas esittelee lestin leveydet G, H ja K: normaalin levyisille jaloille suositellaan leveyttä G, leveämmille lestiä H ja lesti K on erikoislesti erityisen leveille jaloille. Klingelin verkkokaupasta löydät lisäksi kapeille jaloille sopivan F-lestin.

Näin mittaat jalkasi leveyden ja valitset sopivan lestin:

  1. Seiso paljain jaloin ja jaa painosi tasaisesti molemmille jaloille
  2. Älä mittaa itse jalkasi leveyttä itse vaan pyydä apua, jotta voit seistä suorana
  3. Aseta mittanauha kiristämättä päkiän leveimmän kohdan ympäri (ei vain päkiän päälle) ja pyydä ystävääsi lukemaan tulos

Vertaa mittaustulosta tähän taulukkoon löytääksesi sinulle sopivan lestin:

kokotaulukko lestin leveyksille

Kauniit kengät – sopivat lestit

En itsekään tiennyt kenkien lesteistä ennen nykyistä työtäni muotialalla. Vähitellen olen oppinut vaatteiden lisäksi myös paljon kengistä ja ongelmajalkaisena tiedän, miten ilahduttavaa sopivien kenkien löytäminen on. Onneksi ihania kenkiä on saatavissa monissa eri lesteissä, jotta kaikille jaloille – niin ongelmajaloille kuin ongelmattomillekin – löytyy kauniita kenkiä. Klingelin verkkokaupassa kengät on jaoteltu kätevästi lesteittäin, joten mitattuasi lestisi leveyden, voit selata sopivan levyisiä kenkiä.

kenkäkollaasi

Myös H-lestissä löytyy kauniita kenkiä kesään. Jos jalkasi tarvitsevat hieman lisätilaa, suosittelen esimerkiksi Jenny-malliston kivasti kuvioituja tennareita. Kesän juhliin löytyy samalta merkiltä erilaisia reikäkuvioidut balleriinat.

kenkäkollaasi

Joskus leveä lestikään ei riitä, mutta onneksi myös erittäin leveille löytyy oma lestinsä. K-lestissä löytyvät esimerkiksi suloiset nauhakengät, joita on saatavissa eriväreissä. Juhlavampaa tyyliä kaipaaville löytyvät esimerkiksi valkoiset kukkasomistellut avokkaat.

lestin leveys K

Kuten huomaatte, eri levyisille jaloille on saatavissa monenlaisia kenkiä eikä mukavien kenkien valinta tarkoita tyylistä tai trendeistä tinkimistä. Toivottavasti tästä lestioppaasta on hyötyä kesän kenkäostoksissa!

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *