17.07.2016 | Lukuaika: 2 minuuttia

Kesä on mielestäni siitäkin ihanaa aikaa, ettei sukkia tarvita – vain auringon hellimät jalat ja mukavat sandaalit. Erilaisissa »sandaaleissa kuljeskelenkin oikeastaan koko kesän, lukuun ottamatta mahdollisia hienoimpia juhlatilaisuuksia. Sandaalit käyvätkin kesään ja kesätunnelmaan hyvin: ne ovat rennommat, huolettomammat ja jotenkin helpommat kuin sukka ja kenkä-yhdistelmä. Eli niissä yhdistyy kesä ja kesätunnelma parhaimmillaan!

3 sandaalit vihreällä taustalla

Sandaalit ovat myös siitä huolettoman ja mukavan kesätyylin kulmakivi, että ne sopivat oikeastaan kaikille vartalotyypeille yhtä hyvin. Sandaalit jättävät yleensä suuren osan jalasta paljaaksi, ja niillä voitkin lisätä naisellisuuden tunnettasi paljastelematta välttämättä sen enempää. Esim. kauniisti »varpaat paljastavat sandaalit voivat tuoda pisaran seksikkyyttä kesäpukeutumiseen. Pienet asiat ovat välillä niitä isoja asioita 😉 Juuri sandaalien hengittävyys tekeekin niistä myös sisätiloissa työskenteleville sopivat kesäkengät. Mukavimmissa sandaaleissa on erilaiset säädettävät remmit, jolla kengän saa omalle jalalle säädettyä täydelliseksi.

Vaikka kommentoinkin sandaalien käyvän jokaiselle vartalotyypille, ota huomioon mitä vaatteita yhdistät sandaaleihin. Pohjemittaiset housut tai hame lyhytjalkaisella lyhentävät jalkoja entisestään. Korot kun eivät tässä tapauksessa anna pohkeelle kaivattua muotoa eikä lisää pituutta Myös nilkan katkaisevat remmit sandaaleissa tekevät saman epätoivotun efektin. Paksu- tai isojalkaisen ei kannata valita liian pieniä kenkiä, vaikka ne olisivat mukavat jalassa. Ne korostavat jalan kokoa entisestään. Valitse tällöin vähän massiivisempi, ehkä hiukan umpinaisempi sandaali.

Sukat + sandaalit?

Tänä kesänä trendikkäimmät sandaalit ovat vähän paksupohjaisempaa mallia, eli selkeä tuulahdus 90-luvulta. Vaikka pitkävartiset gladiaattorisandaalit eivät nyt ole ehkä ihan kuuminta huutoa, ovat nekin aina kiva valinta kesäksi. Tosin ihan lyhyimpiä kantajiaan ne taas vähän lyhentävät.

3 sandaalit vaaleanpunaisella taustalla

Olen parissakin kenkäpostauksessani maininnut sukat+sandaali –yhdistelmän nyt vallalla olevasta trendikkyydestä… Ja muistuttelen yhä mieliin, että kaikkiin muotivirtauksiin ei kannata lähteä mukaan. Sukat ja sandaali ovat aihe, joka puhututtaa niin nuoria kuin vanhoja: nuoria nykyisin siinä, kuinka yhdistelmästä on tullut muodikas. Vanhempia siinä, kuinka aihetta on vastustettu kovaäänisesti, mutta silti tähän tyyliin on viehätytty. Tässä vaiheessa joudun olemaan Lenita Airiston kanssa samaa mieltä: vaikka puhtaat sukat sandaaleissa tuntuu varmasti mukavalta, ei se tyylikäs yhdistelmä ole. Sanokoon Vogue mitä vaan.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *