08.03.2019 | Lukuaika: 3 minuuttia

Vuodenvaihde tarjoaa aina tilaisuuden uudistua ja uudistaa. Ehkäpä olet päättänyt asettaa uusia tavoitteita pukeutumisellesi tai vain rikkoa totuttua tyyliäsi? Mutta vaikka uudet tuulet ovat tervetulleita, nojaudumme kuitenkin aina mielellämme myös uudistuksissa klassisiin aineksiin, kuten ajattomiin väriyhdistelmiin. Varsinkin musta ja valkoinen ovat värejä, jotka ovat kaikenikäisten kestosuosikkeja. Ne ovat värejä, jotka huokuvat naisellisuutta ja itsevarmuutta, ja joista on helppo koota aina uusia yhdistelmiä.

Myös » Laura Kent -merkki satsaa vahvoihin klassikkoväreihin, modernisti päivitettyinä. Leikkisät ja samalla niin elegantit raidat ja hauskat yksityiskohdat riittävät tuomaan vaatteisiimme sitä jotain uutta, jota usein pukeutumisessamme kaipaamme. Alla esittelemmekin kaksi mustavalkoista asukokonaisuutta, jotka poikkeavat tavallisesta mustavalkotyylistä kuosiensa, vaakaraitojen sekä siksakkikuosin, ansiosta.

Ranskalaista raitaeleganssia

Asun lähtökohta: Kuvan vaakaraitainen paita sopii niin rentoon shoppailutuokioon kaupungilla kuin tärkeään neuvotteluun toimistolla. Paidan klassinen raitakuosi sekä ikiklassiset värit musta ja valkoinen kielivät kantajansa tyylitietoisuudesta ja eleganssista. Kaunis, koristehelmireunuksella somistettu puserokaulus sekä monelle vartalotyypille edulliset 3/4-hihat tekevät paidasta täydellisen valinnan mustavalkoisen asun lähtökohdaksi. Paidan joustava materiaali tuntuu miellyttävältä päällä eikä rajoita liikkumavapautta. Yhteenvetona: päivitetyt yksityiskohdat tekevät klassisesta peruspaidasta ajankohtaisen ja persoonallisen.

Lisää perusvaate: Eleganttien raitojen yhdisteleminen toimivaksi kokonaisuudeksi on usein haasteellinen tehtävä jopa tyylitietoiselle muotiasiantuntijalle. Jotta raidat pääsisivät oikeuksiinsa, kannattaa lähteä motosta ”vähemmän on enemmän”. Valkoiset, 5-taskuiset perusfarkut sopivat täydellisesti yhteen raitapaidan kanssa. Farkkujen näyttävät kirjailut sekä kimaltelevat strassikivet tuovat niihin ripauksen ylellisyyttä, mikä sopii hyvin paidan helmisomisteen tyyliin. Lisäksi farkut ovat miellyttävät käytössä joustavan materiaalinsa ansiosta.

Viimeistele asusteilla: Kaksirivinen, makeanvedenhelmistä koottu rannekoru on oiva koruvalinta tähän asuun, sillä se tasapainottaa koristehelmisomisteisen paidan kaulusta. Eikä siinä kaikki! Myös kenkävalinnassa luotamme helmien ajattomaan charmiin ja valitsemme asuun muodikkaat, mustat nilkkurit, joissa on ihastuttava koristehelmisomistus. Kengät luovat kauniin kontrastin housujen suoraan leikkaukseen.

Vältä näitä: Mustavalkoiseen asukokonaisuuteen ei kannata sekoittaa värikkäitä asusteita, sillä ne eivät juurikaan tuo asuun vaihtelua, vaan luovat ennemminkin levottoman vaikutelman. Sen vuoksi suosittelemme valitsemaan asuun mustavalkoisen laukun. » SinaJo-merkin graafisesti kuvioitu laukku on napakymppi tähän asuun. Myös laukun käytännölliset ominaisuudet, kuten pituudeltaan säädettävä olkaremmi, takasivun vetoketjutasku sekä tilava sisätila, puhuvat puolestaan.

Mustavalkoinen siksakkikuosi

Asun lähtökohta: Jos klassiseen väriyhdistelmään halutaan rennompaa otetta, kannattaa satsata kuoseihin. Kuoseilla on helppo luoda elegantteja asukokonaisuuksia, joissa on sitä jotain, ja jotka erottuvat joukosta menettämättä arkista mukavuuttaan. Klassinen, pyöreäkaula-aukkoinen neulepusero, jossa on kimallelangalla höystetty siksakkikuviointi, on tästä hyvä esimerkki. Neule luo sporttisen ilmeen ja istuu mukavan rennosti olematta kuitenkaan liian väljä. Hihojen ja helman vaakaraidat luovat hauskan kontrastin miehustan siksak-kuosille. Mielestämme kyseessä on moderni kuviointi, joka osoittaa, ettei mustavalkoisen duon tarvitse aina olla niin vakava.

Lisää perusvaate: Luodaksemme rennon ja mukavan arkityylin valitsimme muodikkaan neuleen pariksi kapealinjaiset, mustat kangashousut. Housut erottuvat massasta ulkosaumojen kimaltelevan paljettiraidan ansiosta. Raidat rikkovat housujen mustaa yleisilmettä, ja niiden ansiosta housut taipuvat niin iltamenoihin kuin muodikkaisiin arkiasuihinkin. Kylminä päivinä neulepuseron ja housujen seuraksi voi vielä pukea päälleen mustan, hupullisen svetarin. Sen rento leikkaus antaa reilusti liikkumatilaa, kun taas sen strassikivin somistetut nyörit tuovat sporttiseen huppariin häivähdyksen eleganssia.

Viimeistele asusteilla: Rennot ja modernit korokepohjatennarit, joissa on kiiltonahkaa jäljittelevä pintamateriaali, tuovat rentoon asuun modernia tyylikkyyttä. Tennarien mustavalkoraidalliset kengännauhat täydentävät neulepuseron raitakuosia. Sido nauhat kauniille rusetille, niin uudet suosikkikenkäsi ovat valmiina uusiin seikkailuihin!

Vältä näitä: Näyttävä asukokonaisuus vaatii myös näyttävän korun. Satsaa mustaan kaulakoruun, jossa on kettinkimäinen ketju sekä mustattu lasikiviriipus. Ohuet hopea- ja kultaketjut eivät sovi tähän tyyliin, sillä ne ovat liian mitäänsanomattomia ja hukkuvat helposti muhkeaan mustavalkoiseen kokonaisuuteen.

Mitä pidät mustavalkoisista asuistamme, joita on elävöitetty erilaisilla raitakuoseilla? Toivomme, että olet löytänyt tyyleistä uutta inspiraatiota ja yksityiskohtia, joita voit hyödyntää omien mustavalkoisten asukokonaisuuksiesi luomisessa.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *