04.09.2017 | Lukuaika: 2 minuuttia

Hyvin istuvat ja täydelliset farkut farkut. Monen haave, mutta ei mitenkään mahdoton sellainen. Farkkujen sovittelu on toki aina oma prosessinsa, mutta se on helpompi aloittaa, kun tietää mitä etsii.

Suurelle osalle hankalin asia istuvuuden saamiseksi on farkkujen materiaali: perinteinen farkkukangas on niin jäykkää ja paksua, että vartalon mukaileminen kyseisellä kankaalla on haastavaa. Nykyisin monessa farkkukankaassa onkin stretchiä mukana, jotta halutessa farkut istuvat kantajalleen kuin hansikas. Tämä muutos tosin tuo mukanaan uuden ongelman: kangas on selkeästi ohuempaa ja kuluu puhki huomattavasti nopeammin kuin perinteinen paksu ja tumma farkkukangas. Stretchiä sisältävät farkut myös venyvät perinteistä farkkua nopeammin. Moni meistä tunteekin ongelman, jossa farkut kuluvat puhki esim. haaroista. Se on ihan luonnollista, koska mekaaninen hankaus kuluttaa farkkua. Tätä kulumista voi kuitenkin ehkäistä ostamalla paksumpia ja tummempia farkkuja. Mitä joustavampi, vaaleampi, kulutetumpi farkkukangas on, sitä nopeammin se aina kuluu.

Kun kangas-asia on valittu, kiinnitä seuraavaksi huomio vyötärön ja lantion istuvuuteen. Tarkista ensin tämän alueen istuvuus, ja mieti sen jälkeen vasta pituutta yms. Takapuolen alueen istuvuus on haastavinta, eli keskity siihen.

 

[03-09-17-1]

 

Jos vyötärön ja lantionalueesi on kaareva ja muodokas, ei sinun kannata ostaa kovin matalavyötäröisiä farkkuja. Normaali tai korkeavyötäröiset farkut sen sijaan istuvat tavallisesti paremmin. Matalassa farkussa muodokas nainen myös itse tuntee usein olonsa epämukavaksi, koska farkkujen jatkuva nostelu on vaivalloista. Testaa muutenkin farkkujen istuvuutta kunnolla: istu alas, liiku, mene kyykkyyn.

Kapeavyötäröisen kannattaa aloittaa sovittelu matalammista malleista. Näin vyötärön selkätilaan ei jää tyhjää tilaa. Jos kuitenkin himoitset korkeampaa mallia, niin valitse venyvä malli, jolloin joustavuus pienentää selkäpuolelle syntyvää ”koloa”. Jos taas olet enemmänkin suoraa mallia, niin korkeavyötäröiset farkut istuvat sinulle tavallisesti todella hyvin.

 

[03-09-17-2]

 

Malleista alaspäin levenevä bootcut kaventaa reittä ja lisää pituutta. Katso, että koko on tarpeeksi pitkä: liian lyhyt bootcut-malli on koomisen näköinen. Löysä boyfriend-malli on mukava päällä, mutta leventää takapuolta. Kapeissa pillifarkuissa istuvuus on tärkeää: liian tiukka malli leventää esim. pohjetta ikävästi. Mieti siis oma vartalonmallisi, mikä voisi olla sinulle sopivin farkkumalli. Klassinen suora perusmalli sopiikin monelle.

Muista farkkujen ostossa, että vaikka se tuntuu hiukan hassulta, osta se koko joka juuri ja juuri menee kiinni. Kyllä, se on alussa hassua ja ehkä jopa vähän hankalaa, mutta farkut venyvät niin paljon, että tämä on ainoa oikea tapa.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *