16.06.2019 | Lukuaika: 3 minuuttia

Kesän lomakausi on alkanut pyörähtää käyntiin ja monella meistä on nyt edessä haasteen paikka, eli lomavaatekaapin pohdinta. Oletko sinäkin yksi niistä, joille matkalaukun pakkaamisen ajatteleminenkin aiheuttaa pientä paniikintunnetta? Älä huolehdi, et ole ainoa! Yleinen hyvä neuvo pakkausstressin välttämiseksi on aloittaa lomavaatekaapin suunnittelu hyvissä ajoin. Ennen kuin aloitat varsinaisen pakkaamisen, käy läpi vaatekaappisi sisältö ja katso, pitäisikö sinun vielä hankkia jotain. Muista, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

Usealla meistä on kuitenkin taipumusta jättää pakkaaminen viime tinkaan, jolloin matkaan tarttuu useimmiten liikaa tavaraa. Hyvä vinkki liikatavaran välttämiseksi on laittaa esille ne asiat, jotka haluaisit ottaa matkalle eikä laittaa niitä suoraan matkalaukkuun. Näin saat nopeasti yleiskuvan siitä, mitä kaikkea mukaan olisi tulossa etkä pakkaa niin helposti mukaan tarpeetonta tavaraa. Kun valitset vaatteita, sinun kannattaa sovittaa niitä keskenään, jolloin saat mukaan yhteensopivia kokonaisuuksia.

Tästä blogikirjoituksesta löydät hyödyllisiä vinkkejä matkalaukun pakkaamiseen, olit suuntaamassa sitten kaupunkimatkalle, tai rantalomalle tai kesämökille.

Miten pakkaan kaupunkimatkalle?

Kaupunkiloma pitää sisällään kaikkea nähtävyyksien katselusta shoppailuun, joten mukaan kannattaa ottaa helposti keskenään yhdisteltäviä vaatteita, joita voi stailaamalla muuntaa erilaisiin tilanteisiin sopiviksi. Pääset pitkälle jo yksillä capreilla ja farkuilla sekä hameella, paitamekolla ja muutamalla paidalla, jotka käyvät sekä päivä- että iltamenoihin.

Paitamekosta muuntuu monta asua. Voit käyttää sitä mekkona vyön kanssa tai ilman tai jakun tavoin napittamattomana housujen ja paidan kanssa. Esimerkiksi tämä klassinen sinivalkoraidallinen paitamekko käy upeasti sekä sinisiin farkkuihin että valkoisiin capreihin. Tuloksena on kesäinen yhdistelmä!

Toinen monitaituri on ihastuttava, monivärinen tunika. Se käy perustaksi sekä päivä- että ilta-asuun. Yhdistä siihen vain oikeanlaiset asusteet, niin saat joko rennon tyylikkään tai elegantin näyttävän tyylin. Esimerkiksi herkullisen pinkeissä tupsukorvakoruissa ja sandaleteissa olet valmis cocktaileille hotellin baarissa.

Eikä unohdeta kunnon kenkiä! Kaupungilla kierrellessä tulee helposti taitettua yllättävän paljon matkaa, joten mukaan kannattaa ottaa hyvät jalkineet. Mainio kenkävalinta on esimerkiksi valkoiset tarralenkkarit, joissa on vaimennettu ulkopohja. Varaa mukaan myös mukavat sandaalit siltä varalta, että lenkkarit ovat välillä liian hiostavat. Meidän valintamme on valkoiset Gaborin nahkasandaalit, jotka sekä näyttävät että tuntuvat hyviltä.

Mukaan lähtevät luonnollisesti lisäksi kompakti reppu ja vyölaukku. Suloinen, roosa reppu on juuri sopivan kokoinen vaikkapa varavaatteiden ja ostosten mukana kantamiseen, ja siinä on pituudeltaan säädettävät olkahihnat. Vyölaukussa sitten pidät rahat, luottokortin, passin ja matkapuhelimen kätevästi käden ulottuvilla. Se on turvallisempi arvotavaroiden kuljetukseen kuin reppu tai käsilaukku.

Mitä mukaan rantalomalle?

Rantaloman tärkein varuste on tietysti uima-asu, mutta muista ottaa mukaan myös rantakassi, vedenkestävät rantasandaalit, aurinkolasit ja hellehattu. Niille tulee varmasti käyttöä rannalla. Psst! Laukkuvalikoimastamme poimimaamme raidallista rantakassia voi muuten käyttää lennolla käsimatkatavarana.

Pakkaa rantalomalle ilmavia, käytännöllisiä ja helppoja vaatteita, joita voi käyttää monessa tilanteessa. Parilla kesämekolla ja hameella, yksillä shortseilla ja muutamalla pelkistetyllä paidalla pääset jo hyvin alkuun. Erityisesti pliseeratut vaatteet ovat käytännöllisiä matkoilla, sillä ne vievät vain vähän tilaa eivätkä rypisty matkalaukussa. Kasvinlehtikuosilla painokuvioitu pliseehame onkin meistä ykkösvalinta rantalomalle! Ota mukaan vielä helmikirjaillut varvassandaalit, niin sinulla on mukana toiset sandaalit, joita voit käyttää muualla kuin rannalla.

Uima-asu ei vie paljon tilaa matkalaukusta, joten voit rauhassa ottaa mukaan sekä bikinit että uimapuvun. Pakkaa laukkuusi lisäksi jokin rantavaate, jonka voit vetää päällesi auringolta suojaamaan tai suunnatessasi rantabaariin. Esimerkiksi yksinkertainen, pilkullinen rantamekko on helppo ja muodikas ranta-asu. Tai jos kaipaat pidempää rantavaatetta, panosta ennemmin kaftaaniin. Myös rantahame voi olla kätevä, varsinkin, jos sen voi muuntaa rantamekoksi tai ponchoksi, kuten valitsemamme sinisävyisen rantahameen. Huomasitko, että rantahameessa on samaa eläinkuosia kuin uimapuvussakin? Ne siis mätsäävät upeasti! Kaikki kolme rantavaatetta ovat muuten sekä ranta- että allaskelpoisia!

Mitä tarvitsen kesämökillä?

Mökillä haluaa pukeutua mukavasti ja rennosti. Mökkireissulle lähtiessä matkalaukkuun kannattaa siksi pakata yksinkertaisia perusvaatteita, kuten yhdet farkkushortsit ja housut sekä pehmeä oloasu, helppoja yläosia ja fleecetakki, jonka voi pukea päälleen kylmän yllättäessä. Valitsen vaatteiden värit mieluusti niin, että ne käyvät keskenään yhteen. Esimerkiksi siniset ja valkoiset värit ovat aina raikkaita ja kesäisiä ja sopivat siksi hyvin perustaksi mökkivaatekaapille. Jos kuitenkin kaipaat vähän vaihtelua, voi jokin vaatteista olla kirkkaanvärinen. Esimerkiksi pinkki vaate antaa kivan väriläiskän mökkiasuun.

Mökkiloma tarkoittaa usein ulkoilua ja omalla mökillä jopa pihatöitä. Hyvät ulkoiluvaatteet ovat siksi yhtä tärkeitä kuin mukavat oleiluvaatteet. Tuulta- ja vettähylkivä takki sekä vettähylkivät vaelluskengät käyvät yhtä lailla päiväretkiin lähimetsään kuin pihapuuhiinkin vähemmän hyvässä säässä. Valitsemamme takin kirkas koralliväri on sekä trendikäs että raikas. Hellepäiviä varten mukaan kannattaa ottaa myös helposti jalkaan sujautettavat sandaalit.

Mitä sinä aiot tehdä kesälomallasi tänä vuonna? Ja mitä olet suunnitellut pakkaavasi mukaan? Kerro pakkaamismietteesi ja -vinkkisi alla!

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *