25.02.2019 | lukea aikaa: 2 minuuttia

Unohda hillitty pikkukukkakuosi, tällä kaudella parrasvaloissa komeilevat leiskuvanväriset ja näyttävät kukkakuviot. Lue tästä blogikirjoituksesta parhaat vinkit siihen, miten stailaat kevään kukalliset vaatteet ja asusteet.

Ei muotikevättä ilman kukkasia! Mutta tällä kaudella uudella räväkällä tvistillä: trooppiset kukkakuviot syrjäyttävät viime vuosina muodissa olleet puuteriväriset, herkät kukkakuosit, ja vaatteissa kiipeileekin eksoottisia palmunlehviä, hibiskuksia ja kolibrikukkia. Värit ovat väkeviä ja kirkkaita – kanariankeltaista, oranssia ja fuksiaa.

Kukkaloistoa tummalla taustalla

Eikä siinä vielä ole tarpeeksi, että värit ovat kirkkaita, vaan vaatteisiin luodaan mahdollisimman suuri kontrasti asettamalla printit mustalle tai tummansiniselle taustalle. Näin hehkuvanväriset kukat pääsevät todella oikeuksiinsa! Väriloiston tasapainottamiseksi vaatteet ovat kuitenkin leikkaukseltaan useimmiten varsin yksinkertaisia. Muodissa nähdäänkin esimerkiksi mukavia joustovyötäröllisiä pöksyjä ja sporttisia collegepaitoja.

Kukallisten vaatteiden stailaamisen johtolause onkin: pidä asu yksinkertaisena. Mätsää kukalliset printtihousut mustaan peruspaitaan tai klassiseen, valkoiseen paitapuseroon. Tai toisinpäin: yhdistä kukalliseen yläosaan yksivärinen alaosa. Vaikkapa valkoiset caprit, jotka korostavat asun kesäistä ilmettä. Tai mikset antaisi kauden vaalealle denimitrendille mahdollisuutta? Yksinkertaisuuden lisäksi helppo niksi kukallisten vaatteiden yhdistelyyn on poimia jokin kukkakuosin väreistä ja antaa sen toistua kengissä tai laukussa.

Kukallinen kevättakki

Kukkakuviollisen takin valinta voi jo vaatia vähän uskaliaisuutta. Ainakin siltä, joka on tottunut valitsemaan joka päivä käytettävät ulkovaatteet neutraalilta väriskaalalta. Mutta kokeile ennakkoluulottomasti! Useimmille on vain tottumiskysymys, että takin pitäisi olla perusvärinen. Muutaman käyttökerran jälkeen voi hyvinkin huomata, että on vain kiva, kun takissa on vähän väriä ja kuviota, ja se alkaa tuntua omalta.

Pikku vinkki: tilaa Klingeliltä kääntötakki, jonka toinen puoli on yksivärinen ja toinen kuk
allinen – se on helppo ja edullinen tapa saada tyyliin vaihtelua oman tuulen ja tarpeen mukaan! Kääntömallit ovat muuntuvaisuutensa ansiosta varsin tykättyjä asiakkaidemme keskuudessa.

Kesäksi suosittelemme kevyempää takkimallia. Todellinen avainvaate on läpinäkyvä, verkkokankainen takki, johon on kirjailtu kukkaköynnöksiä. Se toimii mainiosti jakun rennompana sijaisena. Käytä takin kanssa lempifarkkujasi ja yksiväristä paitaa, niin kukka-asusi on valmis.

Leikkisät asusteet

Muodissa nähtävät kukat valloittavat totta kai myös kengissä ja asusteissa. Mieluiten kolmiulotteisina paljetti- tai nahka-applikaatioina. Leveät, kukalliset satiininauhat tekevät klassisista valkoisista tennareista kauden muodikkaimman kenkäparin. Statement-kaulakorussa taas komeilee kukanterälehtinä lasikiviä ja värinä on toinen kauden kuumista trendeistä, eli cerise. Sama pinkki värisävy toistuu myös hellehatussa, jossa on irrotettava kukkakranssi. Hattu suojaa auringonporotukselta ja näyttää kesäiseltä kranssin kera tai ilman. Voit tietenkin myös käyttää kukkakranssia asusteena, sen kauniisti työstetyt kangaskukat näyttävät ihanan romanttisilta kesäjuhlissa.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *