20.11.2015 | Lukuaika: 3 minuuttia

Pikkujoulukausi on käynnissä ja monet tuskailevat asuvalintojen kanssa. Tämän hetken kuumin kysymys lieneekin, mitä tulisi ottaa huomioon juhlavaatteita valitessa? Asun valintaan vaikuttavat sekä juhlien luonne, henkilökohtainen tyylisi sekä vartalonmalli.

Vaatteiden valinnassa ensimmäinen askel on huomioida, että vaatteiden kuuluisi korostaa sinua ja vartalosi kauneutta eikä niinkään peitellä pieniä harmin aiheita. Pikkujoulut ovat erityisen hyvä tilaisuus pukeutua tavallista näyttävämmin ja olla rohkeasti juhlien kuningatar!

Jos et ole varma vartalonmallistasi ja mitä juuri sinun kannattaisi ottaa huomioon asuvalinnoissasi yleisesti ottaen, voit aloittaa lukemalla Pauliinan blogikirjoituksia » vartalotyypeistä ja pukeutumisesta.

Asun valintaan vaikuttaa toki myös juhlan pukukoodi, mikäli sellainen on kutsussa esitetty. Mikäli kutsussa ei ole erikseen mainittu pukukoodia, voit vapaasti tulkita kuinka juhlavaan asuun haluat pukeutua. Iltajuhlat ovat yleensä juhlavampia tyyliltään, kuin päiväsaikaan järjestettävät pikkujoulut. Myös pikkujoulujen viettopaikka vaikuttaa » juhlavaatteiden valintaan. Jos juhlat vietetään hienossa ravintolassa, tulee tyylisi olla juhlallisempi kuin jos tarkoitus on vain ottaa parit drinkit paikallisessa.

3 tyyliä pikkujouluihin

Valitsimme kolme erilaista pikkujoulutyyliä, jotka antavat sinulle suuntaa juhlavaatteita valitessasi. Tyylit on koottu juhlien luonteen perusteella ja teemat ovat virallinen, smart casual sekä rento. Voit myös yhdistää näistä tyyleistä juuri omanlaisesi ja tehdä rennosta asusta hieman juhlavamman tai smart casual –tyylistä hieman rennomman vaihtamalla vaikkapa kengät tai korut asusta toiseen.

  1. Työpaikan pikkujoulut ovat yleensä virallisempia tilaisuuksia ja tämä asu on koottu sitä silmällä pitäen. Virallisen tilaisuuden tyyliin kuuluvat pikkumustat ja cocktailmekot. Voit myös valita juhlavan puseron ja yhdistää sen siisteihin, suoriin housuihin tai hameeseen. Kenkien ja laukun tulisi sopia yhteen ja henkiä eleganssia ja juhlallisuutta.

jakku, pikkumusta, korkokengät, iltalaukku

  1. Smart casual –tyyli sopii esimerkiksi ystävien kanssa vietettäviin pikkujouluihin tai sellaisiin firman pikkujouluihin, joihin ei ole kutsuttu yrityksen asiakkaita tai yhteistyökumppaneita. Voit valita esimerkiksi rennomman juhlamekon tai siistin kaksiosaisen asun ja jakun sijaan neuletakin tai boleron.

mekko, bolero, iltalaukku, korkokengät, kaulakoru

  1. Mikäli pikkujoulut vietetään ystävien kesken kotioloissa tai esimerkiksi osana saunailtaa, voi asu olla huomattavasti rennompi. Pikkujoulujen ollessa kyseessä kannattaa kuitenkin valita normaali arkiasua näyttävämmät vaatteet. Farkut ja näyttävä pusero tai juhlatunika yhdistettynä raikkaanvärisiin legginggseihin ovat hyvä valinta. Näissä juhlissa saa vähän irrotella ja ottaa rennosti. Rento tyyli kotona vietettäviin pikkujouluihin ystävien kesken.

juhlatunika, farkut, neulepusero, laukku

Lasten koulun joulujuhliin ja vastaaviin tilaisuuksiin pukeudutaan yleensä siististi, mutta ei välttämättä viimeisen päälle juhlavaatteisiin. Kyseessä on joulunalusjuhlista kaikkein jouluisin ja värivalinnat liikkuvat usein perinteisissä jouluväreissä ja lapset ja lapsenlapset arvostavat leikkisän tonttulakin tai muun tonttukoristeen mukaan ottamista.

Hankkimalla nämä juhlavaatteet selviät vuodesta toiseen

Kaikki eivät halua hankkia jokaiseen juhlaan uutta asua vaan haluavat mieluummin käyttää juhlamekkoaan tai mutia juhlavaatteita useamman kerran.

Jos haluat panostaa vain muutamaan juhlavaatteeseen, kannattaa hankkia ainakin » yksi klassinen pikkumusta tai cocktailmekko virallisia juhlia varten ja yksi vähemmän virallinen mekko. Kaksiosaisten asujen ystävillä kuuluisi olla ainakin yksi jakkupuku ja yhdet suorat siistit housut tai hame ja niihin sopiva juhlapusero. Näillä pärjäät pikkujouluista toiseen, kunhan vaihdat asusteita eri juhliin sopiviksi.

Asusteet auttavat muokkaamaan asun aina uuden tyyliseksi ja nämä saavat asusi erottumaan joukosta. Panosta näyttäviin asusteisiin ja asennekoruihin ystävien kanssa liikkuessa ja firman pikkujouluihin kannattaa valita elegantimmat ja hillitymmät korut. Tämä riippuu toki myös valitsemastasi asusta, joten muista, että asusteiden tulee täydentää tyyliäsi, ei riidellä valitsemiesi vaatteiden kanssa.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia