06.10.2017 | Lukuaika: 1 minuutti

Syksy alkaa saapua, ja takkimuodissa aletaan taas kääriytyä lämpimämpiin ja muhkeampiin takkeihin. Vai mitkä asiat korostuvatkaan tämän syksyn takkimuodissa?

Syksyn – ja oikeastaan koko talven – takkimuoti on persoonallista, ja valinnanvaraa löytyy monenlaiselle tyylille ja pukeutujalle. Oletko naisellisten linjojen ystävä, vai kaipaatko ennemminkin takaisin 90-luvun tyyliin? Kaikille löytyy tänä syksynä omansa. Syystakkien runsas kirjo takaa kaikille oman suosikkinsa.

Jo viime sesongilla nähtiin toppatakkien uusi vahva tuleminen, ja tänä syksynä niiden valtakausi jatkuu. Mitä isompi, pöyheämpi ja untuvatäkkiä muistuttavampi se on – sitä trendikkäämpi valinta tähän syksyyn. Toki klassinen kevyttoppatakki on monelle aikuiselle naiselle kaikin tavoin turvallisempi valinta.

Toinen selkeä trendikäs valinta on lampaannahkatakki. Pörröinen karva saa näkyä ja tälläkin takkivalinnalla saa olla kokoa. Toppatakin ohellahan tämä takki on myös trendikkyytensä lisäksi todella lämmin valinta. Väreistä murretut sävyt ovat tänä syksynä vahvasti esillä, eli lampaannahkatakin väri voi hyvinkin olla esim. ruskea tai vaikkapa viininpunainen sen perinteisen mustan sijaan.

 

[06-10-17]

 

Yhteistä näillä kahdella edellä mainitulla on vahva viittaus 90-lukuuun. Vaikka monesta tuntuu, että juurihan tuostakin vuosikymmenestä vasta päästiin, niin se on täällä taas. Näin ollen trensseissä musta nahkatrenssi on varsinkin nuorten suosiossa tänä syksynä. Monille meistä se klassinen trenssi on kuitenkin parempi valinta syksyyn kuin muodin etuvirrassa kulkeminen. Klassikko trenssi käy hyvin niin arkeen kuin juhlaankin, kun valitset monikäyttöisen värin.

Klassisten toppatakkien ja trenssien lisäksi kannattaa takkivalikoimassa huomioida urheilullisemmat mallit sekä isot viittamaiset takit. Erilaiset viittamaiset, sekä kaaputakit ovat nousemassa vahvasti syksyiseksi klassikoksi. Tällainen takkimalli onkin hyvä valinta, kun auki pidettynä se käy hyvin lämpimämmälläkin säällä. Kunnolla puettuna se kuitenkin lämmittää hyvin myös syksyn viimassa.

Syystakkia valitessa ota huomioon myös se ihan oikea syyssää. On hyvä, jos takki kestää sadetta tai kosteutta, koska tosiasiassa meillä Suomessa sataa paljon – siinä vaiheessa takin malli trendikäs lämmittää vain sisäisesti…

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *