29.05.2016 | Lukuaika: 2 minuuttia

Imelda Marcos on varmaan eri mieltä 2700 kenkäparin kokoelmallaan, mutta tosi asia on se, että niin monia kenkiä nainen ei TARVITSE. Jonkun kyselyn mukaan naisilla on keskimäärin 20 kenkäparia – mutta kuinka monta todellisuudessa tarvitaan? Valinnanvaraa on toki oltava, eli älä huoli vaikka olisitkin kenkäfriikki ei minkään laskelman mukaan yhdellä kenkäparilla mennä joka paikkaan. Kyllä minäkin olen sitä mieltä, että erilaisia kenkiä todella tarvitaan.

Eri kengät arkeen ja juhlaan

Varsinkin meillä Suomessa, jossa neljä vuodenaikaa on vallitseva ominaisuus, tarvitsemme joka säähän sopivat kengät. Mielestäni talvikenkiä on kuitenkin hyvä olla meidän leveyspiirillämme kahdet: pitkävartiset superpaksut kunnon tuiskuun ja nietoksiin. Tästä kevyemmät versiot riittävät pikkupakkasiin ja nollakelille.

Myös juhlaan ja arkeen on oltava tietysti eri vaihtoehdot. Moni kuljeskelee vaatimattomasti samoissa ”perusluottokengissä” aina, mutta myös juhliin on hyvä hommata samanlaiset luottojuhlajalkineet. Mustat korkokengät maltillisella korolla ovat hyvä valinta; näin sinun ei tarvitse ostaa jokaiseen juhla-asuun omia kenkiä. Ellet tietysti kenkäinnostuksessasi halua… Asua, jonka pohjana toimivat mustat kengät, pystyt hyvin elävöittämään erilaisilla koruilla ja huiveilla. Mustatkaan peruskengät eivät ole tylsä valinta, vaan näyttävät näin aina uusilta.

neljät juhlakengät

Ja jotta ne näyttävät todellakin uusilta, muista ehdottomasti myös kenkien huolto. Perushuollon voi tehdä helposti itse, mutta suutari  auttaa isommissa ongelmissa. Panosta siis tässäkin asiassa ennemmin laatuun kuin kenkien määrään. Vaikka kalliimpien kenkien osto kirpaisisi hetkellisesti, on se pitkässä juoksussa kannattava sijoitus. Hinta ei ole aina laadun tae, mutta usein näin kuitenkin on.

Lenkkikengillä lenkille – vai kaupungille?

Tällä hetkellähän lenkkikengät ovat trendikäs valinta melkeinpä minkä  asun kanssa tahansa. Nyt ei kuitenkaan etsitä niitä muotivalintoja, vaan tosiaan pohditaan kuinka monilla kengillä ”pärjää”. Lenkkikengät tai muut urheilullisemmat jalkineet kuuluvat mielestäni jokaisen kenkäkaappiin.

neljät tennarit

Eli jos nyt tämän kaavan mukaan mennään, niin nainen vähimmillään tarvitsee noin seitsemän kenkäparia. Tässä ei tietystikään ole otettu mahdollisia harrastus- tai työkenkiä, koska jokaisella tietysti on omanlaisensa tilanne millaisia kenkiä esim. töissä käyttää.

On toki ihan eri asia monetko kengät nainen haluaa, kuin kuinka monet oikeasti tarvitsee…. Itse olen nimittäin sitä mieltä, ettei naisella voi olla koskaan liikaa kenkiä. Nainen tarvitsee niin monet kengät, kuin tuntee tarvitsevansa!

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *