02.10.2017 | Lukuaika: 1 minuutti

Eräiden teorioiden mukaan korkokengät on alun perin kehitetty keskiajan jäteongelman vuoksi, jolloin kadut olivat likaisia, mutta korollisten kenkien takia jalat pysyivät puhtaampina. Itsessäänhän korkojen on oletettu kehittyneen entisestään vastaamaan ratsastajien ongelmaan, kun jalat luisivat eteenpäin satulaan noustessa. Cowboybootsit ovat tästä tuttu esimerkki. Jo egyptiläisissä seinämaalauksissa on esiintynyt korollisia kenkiä, jotka silloinkin ovat suojanneet esim. teurastajien jalkoja. Nykyisin näistä tarpeista on menty paljon eteenpäin, ja kengät valitaan usein niiden kauneuden ja ulkonäön takia asun jujuksi. Saahan niillä yksinkertaiseenkin asuun heti naisellisuutta roppakaupalla lisää.

Aiemmin korkokenkä ei ole ollut todellakaan siis vain naisten yksinoikeus; Ranskassahan ensimmäisen vuosisadan aikana korot kohosivat korkeuksiin juuri miesten keskuudessa. Ne siirtyivätkin ratsastuksesta hovin käyttöön, kun korot olivat jo niin ohuet ja korkeat että ratsastaminen olisi ollut niillä mahdotonta. 1600-luvulla miesten korot olivatkin usein huikeita 10 cm korkoja. Ranskan vallankumouksen myötä korkokenkien käyttö katosi, tullen taas myöhäisellä 1800-luvulla muotiin. Nykyään korkokenkä-termi yhdistetään melkeinpä poikkeuksetta naisten kenkiin, jotka nostavat kantajansa kantapään ja jalkapöydän varpaita korkeammalle.

 

[02-10-17-9]

 

Ihanan ulkonäkönsä lisäksi korkokengät muuttavat käyttäjänsä koko asentoa ryhdikkäämmäksi ja koko kävelytapaa feminiinisemmäksi muuttaen. Ne myös saavat kantajansa – ja jo pelkästään jalat – näyttämään pidemmiltä. Korkokenkien kopina siis antaa jo odottaa naisellisempaa kävelytyyliä; se tulee usein huomaamatta. Anna siis lantion keinahtaa; se ei ole keikistelyä, vaan kaunista ja naisellista kävelyä. Korot myös korostavat nilkkoja ja tuovat pohkeet hyvin esille.

Brutaalista historiastaan huolimatta korkokengät kääntävät nykyisin monet päät naisellisuudellaan ja kauneudellaan. Ne eivät useinkaan ole se käytännöllisin valinta, vaikka korot juuri tämän suojaavan ominaisuuden takia ovatkin aikoinaan kehitelty. Vaikka korkokengät ovat ihana ja kaunis valinta, muista välillä lepuuttaa jalkojasi tasapohjaisemmilla kengillä ja matalammilla koroillla.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *