30.03.2018 | Lukuaika: 1 minuutti

Usein muotimaailmassa naisen mittasuhteet on vahvasti lokeroitu tiettyyn muottiin ja kokoon ajateltaessa ”täydellistä naista”. Ihan ensimmäisenä ajatuksen täydellisyydestä voi heittää syvälle roskiin! Kukaan meistä ei ole täydellinen – ja kaikki ovat yhtä täydellisiä omia itsejään. Ja se saa näkyä näyttävyytenä isojenkin naisten vaatteissa.

Vai mitä sanot tästä keväisestä ihanuudesta?

Lähtökohta pukeutumiselle on kuitenkin aina oman kokonsa hyväksyminen; sitä vaatteen kokolappua kun ei kukaan muu itsesi lisäksi edes näe. Se, onko siinä 48 vai 50 on vain sinun tiedossasi. Vain tämän takia ei kannata tunkea kokoon johon joskus nuorena mahtui. Jos ahdat itsesi väkisin liian pieniin vaatteisiin, epämukava olo kyllä näkyy kauas. Vaatekoosta huolimatta löydät varmasti itsellesi täyteläisen ja täydellisen upean tyylin.

Unohda telttamaiset vaatteet, ja anna kurvien rohkeasti näkyä! Laatikkomainen pukeutuminen saa unohtua, koska trendikkäitä ja hyvännäköisiä vartaloa ja kurveja ylistäviä vaatteita löytyy nykyään hyvin. Voit luoda oman näyttävän tyylisi pirteistä väriyhdistelmistä, moderneista leikkauksista ja laskoksista, erottuvista kuoseista ja itsevarmuutta tihkuvasta olemuksesta. Jos pukeudut liian isoihin ja löysiin vaatteisiin, on vaikutus usein toivotunlaisen vastakohta; tällaisilla valinnoilla saadaan helposti oma vartalo näyttämään suuremmalta kuin se onkaan. Jos esim. O-vartaloinen pukeutuu löysiin vaatteisiin ja yläosiin, saa se usein aikaan ”raskausefekstin”. Pystyleikkaus ja avara pääntie taas häivyttävät kokoa.

Ota pukeutumisessa aina huomioon myös vartalotyyppisi. Pidä mielessä oma tyylisi, missä viihdyt itse sekä vartalosi ja vaatteen mittasuhteet. Koolla ei ole väliä, kunhan mittasuhteet ovat kunnossa. Itsensä hyväksyminen ei tarkoita sitä, etteivätkö kaikki meistä eivät haluaisi pukeutua mahdollisimman imartelevasti.  Hyvin istuvat ja tyylikkäät, kantajansa näköiset vaatteet tuovat hymyn huulille ja pilkkeen silmiin. Korosta parhaita puoliasi häivyttäen samalla sitä kohtaa, mihin et halua huomiota. Kauneus ja näyttävä tyyli kun eivät ole vaatelapun koosta kiinni.

Leikkauksilla ja kuoseilla voit korostaa vyötäröäsi.

 

 

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *