03.08.2018 | lukea aikaa: 1 minuutti

Jokainen meistä pukeutuu – tai ainakin pitäisi pukeutua – ensisijaisesti itseään varten ja valita vaatteensa oman makunsa ja itseään miellyttävän tyylin mukaan. Naisellinen tyyli on kuitenkin se, jonka puutteesta meitä suomalaisia naisia usein moititaan. Mitä se siis on ja miksi niin halutaan pukeutua? Naisellisuuttaan saa ehdottomasti korostaa, eikä naisellisessakaan pukeutumisessa ole vaaraa olla liian seksikäs, jota moni tuntuu pelkäävän. Kunhan verkkosukka-avonainen kaula-aukko -linjalle ei mennä, on naisellinen pukeutuminen myös työpaikalla sallittua. Pidä hameen helma polven kohdalla tai heti yläpuolella, niin naisellisuus ei kärsi mutta asu ei ole myöskään työasuksi liian antava. Helmat ovatkin yksi avainsana naiselliselle pukeutumistyylille. Monelle ne ovatkin se ainoa oikea – ja toisaalta ainoa seikka jota naiselliseen pukeutumiseen vaaditaan.

Naisellisuutta voi tuoda esille myös vartalonmuodolle sopivilla leikkauksilla. Säkkimäinen pukeutuminen ei pue oikeastaan ketään; valitse ennemmin oikean kokoinen mekko, joka paljastaa vartalon kaaren ja vyötärön. Tiimalasimalli on klassisin ja naisellisin mekkomalli. Väreillä ja erilaisilla leikkauksilla voit korostaa vartalossasi niitä kohtia, joiden haluat näkyvän ja peittää jos jotain peitettävää mielestäsi on. Korosta siis oikeita paikkoja ja jätä vähemmälle huomiolle ne mitkä haluat peittää. Vältä kuitenkin paljastavaa vaikutelmaa; jos sekä polvet että olkapäät näkyvät, näyttää asu usein liian avonaiselta. Mutta miten esim. selkä tai sääret? Valitse se osa, minkä ns. paljastaminen tuntuu luontevimmalta.

Naisellisen seksikkäät vaatteet ovatkin usein hyvin istuvat ja henkilön parhaita puolia korostavat – asuja joissa kantaja tuntee itsensä itsevarmaksi. Naisellinen pukeutuminen ei siis ole vain kurvikkaille tarkoitettua paljastavaa pukeutumista, vaan hyvin kaukana siitä. Valitse naisellisia elementtejä: värit, kuosit, materiaalit, leikkaukset tai vaikka kopisevat korot. Tyylikäs seksikkyys onkin hyvä pitää avainsanana naisellisessa pukeutumisessa. Naisellisuus lähtee kuitenkin paljon omasta tunnelmasta ja huolitellusta olemuksesta.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *