25.09.2020 | Lukuaika: 2 minuuttia

Neuleet syksyyn

Syksy on ehdoton lempivuodenaikani. Rakastan sitä, kun sade piiskaa ikkunaa, ja saan olla sisällä ja kietoutua ihanan lämpimään ja pehmeään neuleeseen. Neuleet elävätkin kulta-aikaansa syksyisin. Nyt on se hetki, kun kannatta tutkailla, mitä sieltä kaapista löytyykään ja pohtia, olisiko aika hankkia joku uusi ihanuus tähän viilenevään vuodenaikaan. Myös töihin lähtiessä neule lämmittää ihanasti ja aikainenkin aamu lähtee ainakin itselläni mukavammin käyntiin, kun viima ei pääse kylmettämään.

Linkki: Neulepusero, Neulepusero merino-puuvillasekoitetta

Mikä neulemalli pukee sinua?

Neuleita hankkiessa mieti ensin paidan tai neuletakin mallia. Kuten muussakin pukeutumisessa, ota tässäkin huomioon vartalotyyppisi. Käykö sinulle paremmin pidempi malli vai lyhyt vyötärömalli? Vartalonmyötäinen vai löysempi malli? Mitenkäs kaulus? Toki sen ihanan kotona-kääriytymis-neulepaidan kanssa ei ole niin tarkkaa, onko se vartalomalliasi imarteleva, vaan olennaista on, miltä se tuntuu päällä. Oma valintani koti-iltoihin on muhkean paksu valuva poolokaulus sekä pitkä malli, joka tuo lämpöä joka solulle. Toinen ihanuus on pitkä neuletakki, jonka voi kiskaista minkä vaan asun päälle vain ja pukea päälle myös töihin. Työneuleiden kanssa olen eri tavalla tarkempi valinnoissa, eli vaikka nekin saavat olla mukavia, otan tarkemmin huomioon imartelevan kauluksenmallin ja leikkauksen.

Linkki: Neuletakki

Tiedä materiaalien erot

Neuleita valitessa kannattaa olla tietoinen eri materiaalien eroista. Olenkin useita kertoja painottanut tätä asiaa, mutta liikaa sitä ei voi korostaa. Jos löydät kauniin ja mieleisesi neuleen, tarkista aina mitä materiaaleja siihen on käytetty! Haluatko valita trendikkään yhden talven neuleen vaiko kestävän vaatekaapin perustan? Vai mietitkö puhtaasti sitä, että materiaali on lämmin? Puuvillaneule on ”perusmateriaali” – sehän on ehkäpä käytetyin vaatekuitu maailmassa. Puuvilla tuntuu mukavalta ihoa vasten ja hengittää hyvin. Villaneule taas on todella lämmin ja hengittää sekin hyvin. Muista tuulettaa villavaatetta, koska kuitu itsessään ei vaadi pesua usein. Akryyli muistuttaa villaa, mutta on sitä edullisempi kuitu. Mohairvilla on pehmeä ja kuohkea, ylellinen kuitu. Kašmir on parista eri lähteestä saatava kuitu, joka on kuitenkin aina ihanan pehmeä, kevyt ja ohut, mutta samalla todella lämmin. Merinovillakin on ihanan lämmin ja hengittävä luonnonkuitu. Jotta rakastamasi neuleet pysyvät hyvinä, muista huoltaa niitä ja pestä ne ehdottomasti pesuohjeen mukaan.

Linkki: Kašmirneulepusero

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *