26.10.2013 | Lukuaika: 2 minuuttia

O-vartaloinen on naisellisen pehmeä muodoiltaan; vatsa ja lantio ovat täyteläiset, sekä povi on yleensä suuri. Pukeutumisessa kannattaa aina pitää mielessä, että ongelma ei häviä jos  sen peittää. Omenavartaloisella naisella on kuitenkin paljon mahdollisuuksia häivyttää ongelma-alueita, sekä kiinnittää katse muualle.

Muodokkaampikin nainen saa rohkeasti ja pää pystyssä pukeutua väreihin ja muotoon leikattuihin, vartaloa myötäileviin vaatteisiin. Muista kuitenkin taas kerran, että vartaloa myötäilevä ei ole sama asia kuin tiukka. Omenavartalotyypin omaavan naisen kannattaa aina välttää liian pieniä ja kireitä vaatteita. Pidemmän ja kapeamman figuurin luomisessa auttavat myös siististi laskeutuvat ja joustavat materiaalit.

nainen iloisenvärisessä paidassa

Omenavartaloisella naisella on usein myös isohkot rinnat; kaula-aukon malliksi kannattaa siis ennemmin valita reilusti V-aukkoinen. Näin luot pidempiä linjoja koko vartalolle, eikä liian tiukka kaula-aukko kiinnitä rintoihin tarpeetonta huomiota. Jos rintasi eivät ole isot, vaan ongelmasi on nimenomaan vatsanseutu, koita rohkeasti myös vene- tai vesiputouspääntietä. Ne ovat useina malleina laskeutuvuutensa takia keskivartalolle armollisia.

Kietaisupaita ja –mekko luovat illuusion kapeammasta vartalosta sekä peittävät ongelmakohtia. Jokaisen naisen vaatekaapista, vartalomallia katsomatta, pitäisikin löytyä hyvin istuva kietaisumekko. Eläväinen kuosi peittää pienet virheet ja on armollisempi vatsalle. Kasvojen lähelle valittu rohkeampi väri tai kuviollinen yksityiskohta vie katseen omenavartaloisen vatsakummusta ja tuo sen iloisiin kasvoihin.

Väljä yläosa ei kiinnitä liikaa huomiota omenavartaloisen ongelmakohdalle. Muista kuitenkin ettei asuvalinta vaikuta äitiysmekolta; liian isot vaatteet tuovat helposti tällaisen mielikuvan. Vyötärölinja kannattaa valita ennemminkin hiukan tavallista alemmaksi. Liian ylhäällä oleva vyötärölinja, esim. empiremallinen mekko, korostaa helposti vatsaa.Valitse kasvojen lähelle väriä, kuvioita tai yksityiskohtia. Näin katse kiinnittyy väistämättä sinne.

nainen harmaassa topissa

Niukka kapea alaosa korostaa hyvän näköisiä sääriä. Pukeutumisen tärkein sääntö onkin kääntää huomio hyviin ominaisuuksiin vartalossa, ja häivyttää niitä osia, joihin ei halua huomion kiinnittyvän. Tunikamalli sopii omenavartaloisille usein hyvin. Se antaa säärien loistaa, ja toisaalta peittää vatsakummun. Tyypillistä tälle vartalotyypille ovat kapeat nilkat ja ranteet. Anna niiden siis loistaa ja vangita katseet rohkeasti. Kannattaakin suosia näyttäviä rannekoruja isojen kaulakorujen sijaan.

Lue myös kirjoitukseni vartalotyypeistä ja niiden sekoituksista.

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia
  1. En löydä keneltäkään valmistajalta nilkkaan saakka ulottuvaa väljää ja lyhythihaista, ei niin räikeistä väreissä. Materiaali valuvaa, kesään sopivaa, ei mitään sifonkia tai läpinäkyvää. Vartalo omenainen. Kaula-aukko voi olla avonainen, siis malli naisellinen. Sopisi koti-asuksi, baariasuksi ja vaikka juhliinkin. Valuva, kreppimäinen olisi mieluinen. Olen omistanut sellaisen ja käyttänyt sen puhki. Niin, ja kokoluokka olisi xxxxl/ 28 tai 30. Ei siis mitään vartaloa nuolevaa vaan väljä, ehkä hieman a-malli.
    Olen selannut netistä kaiken mahdollisen mutta pluskoot ovat hihattomia, kapeita, sifonkia ja aivan kaamean, kamalan räikeitä. Oi jospa löytäisin sopivan ”kesähetaleen” ????????

    1. Hei Liisa! Mukavaa kuulla, että sinulla on ollut niin mieluinen tuote että puhki kulunut 🙂 Tässä voisi olla kuvaukseesi sopivia vaihtoehtoja, toivon että löydät omasi: https://bit.ly/2NKmYtj

      Mukavaa kevään odotusta!