02.11.2020 | Lukuaika: 5 minuuttia

Minä olen Frida ja elän juuri nyt parasta aikaa elämässäni. Olen päättänyt antaa itselleni joka päivä aikaa keskittyä minulle tärkeisiin asioihin, kuten kauneudelle, inspiraatiolle, ilolle ja unelmille. Luulen nimittäin, että juuri pienet asiat tekevät päivistä erityisiä: täydellisesti silitetty paita, päivän ensimmäinen kuppi kahvia, sunnuntain kunniaksi päälle puettu kašmirneule ja illan hämärtyessä nautittu suklaapala. Olen analysoinut tätä ja tullut siihen tulokseen, että yksi tärkeä edellytys sille, että näistä pienistä asioista pystyy aidosti iloitsemaan ja nauttimaan, on ehjä ja positiivisia tunteita pulppuava itsetunto. Hyvä itsetunto ilmenee niin, että tunnet olevasi oman elämäsi johtotähti – se, joka päättää mihin olet elämässä menossa ja miksi. Otat vastuun omasta hyvinvoinnistasi ja toimit aktiivisesti tilanteissa, sen sijaan että ainoastaan reagoisit tapahtuvaan. Sen sijaan, että vain ajelehtisit elämän aallokossa sinne minne virta vie, sinä navigoit tuulen suunnasta riippumatta, ja myötätuulen vaihtuessa vastaiseen otat moottorin avuksi.   

Itse rakastan sitä tunnetta, että voin päättää elämäni suunnasta. Ehkä suuri syy siihen on, että olen kokenut myös sen, miltä tuntuu olla sivustakatsoja omassa elämässä. Kamppailin useita vuosia syömishäiriöiden ja heittelevän painon kanssa, ja ne yhdessä polkivat jo ennestään heikon itsetuntoni pohjalukemiin. Minun oli äärimmäisen vaikea rakastaa itseäni, ja koin oman ihmisarvoni laskevan samassa suhteessa kilojen nousun kanssa. Kunnes eräänä päivänä sain tarpeekseni ja tajusin, että tie ulos oli itsetunnon kohottaminen ja sen kanssa työskenteleminen. Ahaa-ilmiö oli, että olin omien ajatusteni vanki ja kaikki negatiiviset, kehoon liittyvät tunteet olivat käsirautani. Tajusin, että minun täytyi muuttaa ajattelua omasta itsestäni päästäkseni vapaaksi. Koska olen aina ollut kiinnostunut muodista, on muoti ollut tärkeä osatekijä matkallani passiivisen sivuosanesittäjän roolista säteileväksi pääosanesittäjäksi.

Kroppasi on kullankallis kotisi

Koska olin muodista kiinnostunut, tapanani oli säästää kuvia asuista, joista pidin, ja vaatteista, jotka halusin ostaa. Lisäksi keräsin kauneusvinkkejä, joita halusin kokeilla. Säästin kuvia tulevaisuutta varten. Säästin niitä siihen hetkeen, kun olisin unelmamitoissani. Mutta sitä päivää ei koskaan tullut. Siinä missä vaa´an kieli seisoi värähtämättä, kasvoi inspiraatiokuvien määrä tietokoneella samaan tahtiin kuin turhautumiseni. Olin äärimmäisen väsynyt uuden kroppani odottamisessa. Siksi päätin, etten enää siirrä unelmieni toteuttamista kauemmas. Minun vartaloni olkoon vaihteeksi sivustakatsoja, ja se nähköön, kuinka minä elin unelmani todeksi tässä ja nyt. Siinä kropassa, joka minulla oli. Pikkuhiljaa vaatekaappini sisältö alkoi muuttua. Lahjoitin pois vaatteet, jotka olivat odottaneet kaapissa laihempaa minua. Tilalle tuli kokoelma lumoavia, minun kokoisiani vaatteita. Vihdoinkin sain nauttia kašmirista ja silkistä ihollani, kauniista alusvaatteista, korkeakorkoisista kengistä, hehkuvista väreistä, kuvioinneista, nahasta ja asusteista… Kaikesta siitä, mistä olin aina haaveillut. Se oli matka sisimpääni, todelliseen muotiminuuteeni. Mitä enemmän keskityin toteuttamaan omaa unelmatyyliäni, sitä vahvemmaksi itsetuntoni kasvoi. Ja itsetunnon vahvistuessa uskalsin toteuttaa itseäni yhä enemmän muodin kautta. Seurauksena oli siis tyypillinen positiivinen kierre, joka yht´äkkiä värjäsi kaikki elämäni osa-alueet kirkkailla, positiivisuutta huokuvilla väreillä. Otin vuorotteluvapaata juristin työstäni ja aloitin täyspäiväisenä vaikuttajana. Turvallisuuden tunteeni kasvoi, minusta tuli iloisempi ja harmonisempi vaimo ja äiti. Sain valtavasti lisää energiaa, jonka johdosta loikkasin pirteänä ylös sängystä aamuisin. Minusta tuli yksinkertaisesti onnellinen. Vihdoinkin sain olla juuri sellainen kuin olin, sisäinen minä ja ulkoinen minä olivat yhtä ilman repiviä ristiriitoja. En tyytynyt enää sivurooliin, vaan heitin sen pois ja keskityin elämään täysillä sitä upeaa elämää, mikä oli minun ja vain minun.

Rohkeus pukeutua koosta välittämättä

Kun puhun rohkeudesta pukeutua koosta välittämättä, saan usein kuulla, että moni pitää sitä mahdottomana – sillä oman kokoisia vaatteita on niin vaikea löytää. Ja se on totta. Mutta toisaalta, vaatteita valmistetaan myös sinun kokoisenasi. Pluskokoisten vaatteiden valikoimassa on ikävä kyllä vielä toivomisen varaa, se on pakko myöntää. En varmasti ole ainoa, joka on kyllästynyt tunikoihin ja pitkiksiin? Valikoiman niukkuudesta huolimatta voit ripauksella kärsivällisyyttä ja oman kropan tuntemusta löytää ihanaa pluskokoista muotia.

Toinen asia, johon usein törmään, on se, että isojen kokojen ostaminen tuntuu nololta. Että se on kuin myöntäisi olevansa suurempi kuin normaalivartaloinen. Ymmärrän hyvin tämän tunteen. Minä olin kauan se nainen, joka osti liian pieniä vaatteita, koska oikean koon ostaminen hävetti. Mutta eikö ole jo aika luopua tästä ”häpeäntunteesta”? Sillä siinä ei nimittäin ole mitään hävettävää. Meidän vartalomme näyttävät juuri siltä kuin ne näyttävät. Juuri tänään peilistä katsoo yksi kroppa, vuoden päästä ehkä vähän erinäköinen ja 10 vuoden päästä kenties kolmas versio nykyisestä vartalostamme. Minussa asuu myös pieni vallankumouksellinen, joka ei halua taipua oletettuihin normeihin. Miksi pukisin itseni rumiin vaatteisiin vain ja ainoastaan sen takia, että olen vartaloltani ylipainoinen. Vartaloni ei muutu solakammaksi muodottomien vaatteiden avulla. Huolimatta siitä, onko se kiedottu ylisuureen telttaan vai vartalonmuotoja syleilevään paljettimekkoon, koko on edelleen sama. Mutta minä olen huomattavasti onnellisempi paljettimekossa…

Viisi suosikkia syysvaatekaapissani

Ylelliset vaatteet ovat minun elämäni suola, eikä mikään muu materiaali tee minua yhtä onnelliseksi kuin kašmir. Siksi pehmeä kašmirneule on ykköspaikalla perusvaatekaapissani. Se on yhtä ihana työvaatteena hameeseen ja nilkkureihin yhdistettynä, kuin farkkujen kanssa leikkipuistotreffeillä. Mielestäni palelu on erittäin epämuodikasta, ja siksi olen lämpimien villakangastakkien suuri fani aina kun syksy koittaa. Klassinen beige takki on ajaton, mutta nyt syksyllä erityisen trendikäs. Pidän naisellisista vaatteista, ja kurveja hellivä neulemekko on mielestäni kauneudessaan juuri sellainen. Olen ihastunut laivastonsiniseen, joka sopii tyylikkäästi beigen ja ruskean sävyihin. Mielestäni asusta pitää aina löytyä ripaus asennetta, tarkoitan AINA, ja se onnistuu varmistamalla, että vaatekaapista löytyy statement-vaate ja runsaasti käyttökelpoisia asusteita. Yksi tällainen asennetta huokuva voimavaate on punainen jakkupuku. Lopuksi haluan muistuttaa, että rohkeus pukeutua koosta välittämättä luo mahdollisuuden tuntea itsensä seksikkääksi, sensuelliksi ja vahvaksi. Mikään muu vaate ei tuo tätä tunnetta yhtä vahvasti kuin aistikas body, jonka vain sinä tiedät löytyvän vaatteidesi alta.  

Heitä sinäkin pois harmaa, mitäänsanomaton sivurooli ja ota ohjat omassa elämässäsi. Sillä se ei itse asiassa ole ollenkaan vaikeaa. Mieti, mitä haluat elämältäsi ja mistä unelmoit. Älä lykkää toteuttamista tulevaisuuteen tai siihen kun kroppasi on siihen sopiva, vaan elä unelmaelämääsi tässä ja nyt. Rohkeus pukeutua koosta välittämättä ei ole pikakurssi – vaan elämäntyyli, johon opit vähitellen. Se on kutkuttavan ihana elämäntapamuutos, joka onnistuu ihan jokaiselta.

Linkki: 1. Takki, 2. Neulemekko, 3. Neulepusero, 4. Pitsinen body, 5. Housut, 6. Bleiseri

Loista sellaisena kuin olet! 

Löydät Fridan Instagramin täältä:
https://www.instagram.com/fridakummerfeldt/

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *