28.01.2019 | Lukuaika: 1 minuutti

Ovatko hartiasi ja alavartalosi keskivartaloa kapeammat? Olet tällöin O- eli omenavartaloinen. Tärkeintähän pukeutumisessa ja vaatteiden valinnassa on se kauniiden puolien korostaminen ja tiettyjen heikompien kohtien mahdollinen häivytys; näin tuot parhaat puolesi esille, olkoon vartalotyyppisi mikä vain. Omenavartaloisen on tärkeintä vältellä sitä, ettei pue itseään palloksi. Tärkein askel on hyvät ja tukevat alusvaatteet. Ne parantavat ryhtiä ja tasoittavat mahdollisia ongelmakohtia.

O-vartaloisen pukeutumisvinkit

Omenavartaloinen tuo kauniit puolensa esille hyvin leikatussa mekossa ja paljastamalla sääret sekä korostamalla kauniita jalkoja ja nilkkoja korollisilla kengillä. Myös dekolteen korostaminen käy hyvin tälle vartalotyypille. Poolopaita onkin ”kiellettyjen” listalla, sen sijaan kannattaa ennemmin valita simppeli ja selkeä avoin, esim. V-mallinen kaula-aukko. Avoin kaula-aukko antaa vaikutelman pidemmästä kaulasta.

Älä keskity peittelemään vatsanseutua, vaan tuo vyötäröä esille kauniisti laskeutuvilla materiaalivalinnoilla. Unohda siis kiiltävät ja liian tönköt kankaat tai muhkeat neuleet. Muotolaskokset rinnan kohdalla sopivat kauniisti, mutta vältä muuten liikaa yksityiskohtia juuri vartalon leveimmällä, vyötärön kohdalla. Näin katse ei kiinnity siihen kohtaan vartalossa, joka tällä vartalotyypillä on se ongelmallisin.

Valitse housuiksi rohkeasti pitkät, ehkä jopa levenevät lahkeet, jotka tasapainottavat vartalon mittasuhteita. Korkokengät ovat hyvä valinta omenavartaloiselle, jolla on usein kapeat ranteet ja nilkat. Korosta siis niitä koroilla – sekä koruilla. Alaspäin kapenevat lahkeet voivat olla myös loistava valinta; korostavathan ne kauniisti nilkkoja.

Takeissa valitse ryhdikäs, tai hieman laskeutunut hartialinja, mieluiten yksirivisenä mallina. Kevyt A-linja on myös hyvä malli. Pituus takissa kannattaa olla polvi- tai reisimitta. Jos vyötärö on rintalinjaa pienempi, koita kevyesti vyötärölle sitaistua vyötä. Vältä liian kapeita ja juuri niitä liian tönkköjä ja jäykkiä takkeja.

Valitse asuun yhtenäinen väritys, joka ei katkaiset linjaa vartalon leveimmällä kohdalla. Korosta pystylinjoja, jolla luot illuusion pidemmästä ja kapeammasta linjasta.

 

Kurkkaa blogistamme myös muut vartalotyyppien mukaiset pukeutumisvinkit. Löydät jo ilmestyneet kirjoitukset aihetunnisteilla vartalotyyppi ja vartalonmuodot.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *