11.06.2018 | Lukuaika: 1 minuutti

Muoti-ikoni Coco Chanelin lausahdus ”muoti muuttuu, tyyli pysyy” käy erityisen hyvin klassisen tyylin pukeutujalle. Klassinen pukeutuja arvostaa enemmänkin laatua kuin määrää, joten muotioikut eivät ole hänen pukeutumiseensa vaikuttava tekijä. Vaatevarasto saattaa olla niukka, mutta se koostuu täydellisesti toisiinsa sopivista laadukkaista vaatteista. Myös asusteet ovat usein laadukkaita ja myös kengät hyvin hoidetut. Myös materiaalit ovat usein laadukkaita, joiden värit sopivat hyvin yhteen. Usein materiaalit ovatkin luonnonmateriaaleja. Väreistä musta, valkoinen, beigen ja nuden sävyt sekä harmaa ja navy-sininen ovat vaatekaapin pohjavärit. Väriä voi toki tuoda lisää asusteilla, mutta vaatteet itsessään ovat usein neutraalin klassisen värisiä. Asut voivat hyvinkin olla naisellisia, sitä klassisuus ei mitenkään pois sulje. Usein asukokonaisuudet ovat helpon ja vaivattoman näköisiä – ja toisaalta ne sitä ovatkin, kun vaatteet sopivat niin harmonisesti yhteen. Taustalla on kuitenkin usein hienovarainen laittautuminen päästä varpaisiin.

Moni muodikas pukeutuja ajattelee harhaluuloisesti, että klassisen pukeutujan asut ovat tylsiä. Kun kantaja tuntee itsensä, on itsevarma ja ehkäpä vielä hallitsee asustamisen, ollaan kaukana tylsästä. Hyvin istuva, klassinen vaate korostaa kantajaansa positiivisella tavalla ja tuo lisää itsevarmuutta. Klassisen pukeutumisen taito tuo kantajalleen vaatekaapin sisällön, joka ei menetä arvoaan eikä ajattomuuttaan vuosienkaan kuluessa.

Klassisenkaan pukeutujan vaatteet eivät saa kiristää tai olla liian tiukkoja. Hyvä istuvuus on se oikea määre. Klassinen pukeutuja huomioikin tarkasti asujen mittasuhteet. Asut ovat usein selkeitä ja jollain tavalla perinteitä kunnioittavia. Perinteiset materiaalit ja valmistusmenetelmät vaatteissa takaavat usein vaatteiden keston jopa vuosikymmeniä, ja esim. nahkaa ajan patina vain parantaa ja kaunistaa.

Toinen Chanelin ohje, jota klassinen pukeutuja usein noudattaa liittyy kotoa lähtöön. Kun lähdet kotoa, katso peiliin ja ota yksi asuste pois. Tosin voi olla, että klassisella pukeutujalla ei ole ylimääräisiä koruja, kun tämä oppi on jo jäänyt niin hyvin mieleen.

 

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia
  1. Hei!
    Etsin vartalotyypilleni sopivaa tyyliä. Rentoa ja naisellista. Olen 157 cm hoikkarakenteinen, mutta iän myötä tullut mummomaha ja 88 cm vyötärö. Käytän nykyään mustia farkkuja ja mahan piilottavia yläosia. Tai sitten urheiluluvaatteita. Ennen minulle kävivät parhaiten lyhyet hameet nyt on ongelmia sopivan pituuden löytymisessä.

    1. Hei Irja, toivottavasti osaamme auttaa sinua löytämään tyyliisi sopivia vaihtoehtoja! Mieleeni tuli heti mallistomme korkeavyötäröiset hameet, jotka ovat helposti yhdisteltävissä eri yläosiin. Mitä tykkäät esimerkiksi tämän tyylisistä: https://bit.ly/2NZ1qbq
      Pituutesi ansiosta voit rohkeasti kokeilla yhdistää eri pituisia hameita ja löydät varmasti omasi! Mukavia shoppailuhetkiä.