09.07.2017 | Lukuaika: 2 minuuttia

Treenivaatteet voi tilata netistä on oikeastaan yhtä helposti, kuin fyysisestä myymälästäkin. Otat vain pari tärkeää seikkaa huomioon, niin voit tehdä ostokset helposti missä ja koska vain.

Vaikka kyseessä onkin tekninen vaatetus, jonka funktio on usein toiminnallinen, on ulkonäkö monelle yksi tärkeimpiä seikkoja. Itse saan kivaa lisämotivaatiota treeniin esim. uudella hauskan näköisellä » treenitopilla. Totta kai sen toiminnallisuus yms. on tärkeintä, mutta kyllä ulkonäkö ja raikkaat värit antavat monelle lisämotivaatiota ja energiaa. Jos kuitenkin hikoilet runsaasti, etkä halua sen näkyvän kannattaa suosia mustia vaatteita. Myös hihattomat topit toki suojaavat tältä.

kaksi urheiluasua

 Mikä materiaali?

Treenivaatteiden tulee myös tuntua hyvältä, koska ne ovat useinkin kovassa kulutuksessa. Ja vaikka eivät olisikaan, on niiden silti oltava miellyttäviä päällä. Hankaamattomat pinnat ja saumat, sekä tietysti hengittävyys ovat tärkeitä ominaisuuksia. Urheiluvaatteissa materiaalit kannattaa pitää kevyinä. Vältä siis liian painavia ja raskaita materiaaleja. Katso kuitenkin, ettei materiaali ole niin ohutta, että alusvaatteet näkyvät tietämättäsi läpi. Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat esim. hengittävyys, vaatteen kuivumisaika ja veden- ja tuulenpitävyys varsinkin ulkoliikunnassa. Moni asia on siis käytännössä ulkonäköä tärkeämpiä, se on vain se lopullinen silaus urheiluvaatetta valitessa.

Hengittävä materiaali poistaa kosteuden iholta, jolloin hiki ei ärsytä ihoa, eikä myöskään viileää tai kuumenna liikaa. Materiaaleista mm. polyesteri, lycra tai bambu ovat hyvä valinta. Vaikka tuntuisi tuhlaukselta satsata urheiluvaatteisiin, löytyyhän kaapista se vanha t-paita, ei se ole useinkaan miellyttävin käytännössä. Puuvilla imee kaiken hien itseensä, eikä hengitä kunnolla – näin paita on koko urheilusuorituksen ajan epämiellyttävän kostea.

kaksi urheiluasua

Mikä muoto?

Treenivaatteet eivät saa olla liian väljät. Vaikka tuntuu, ettet halua pukeutua tiukkoihin asuihin, älä kuitenkaan valitse myöskään liian isoja. Liian isot topit voivat hiertää ja liehuvat lahkeet voivat aiheuttaa jopa kompastumisia. Myöskään liian kireät vaatteet eivät ole käytössä miellyttäviä päällä, eivätkä välttämättä päästä ihoa hengittämään kunnolla. Harva asia on yhtä epämiellyttävää, kuin kumartuessa takamuksen paljastavat housut. Hyvät treenivaatteet eivät kiristä, purista, eivätkä pyöri päällä, vaan joustavat liikkeen mukaan.

Muista » urheiluliivejä valitessasi laji mihin niitä käytät. Toki niiden on aina oltava hyvin tukevat, mutta varsinkin juoksussa valitse hyvin tukeva malli, jotta rinnat pysyvät siellä missä niiden on tarkoituskin pysyä. Kevyemmin tuetut liivit käyvät esim. salitreeniin. Mitä lujempaa kuljet, sitä parempi tuki.

Nämä kaikki asiat voit hyvin tarkistaa myös verkkokaupassa ostellessasi: ulkonäkö, materiaali ja muut ominaisuudet. Osa toimivia treenejä ovat ainakin itselläni toimivat treenivaatteet.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *