07.12.2013 | Lukuaika: 1 minuutti

 

Nyrkkisääntönä pituuden kanssa pätee muistisääntö, että n. 160cm lyhyemmillä naisilla lyhyet mitat näyttävät aina parhailta. Lyhyelle ihmiselle oikea mekon helman pituus on ehdottoman tärkeää. Lyhyen naisen kannattaakin käyttää mekkoja ja hameita, joiden helma jää polven ylle  polvet paljastaen.

Luo itsellesi pitkiä suoria linjoja, jolloin myös näytät pidemmältä. Vältä siis linjaa katkaisevia caprihousuja tai vaihtoehtoisesti liian pitkiä ja raskaita helmoja joihin häviät. Pitkiä linjoja saat esim. täyspitkillä housuilla yhdistettynä korkoihin.

Koroilla luot helposti lisäpituutta

Nudeilla, ihonvärisillä kengillä saat huijattua optisen harhan avulla itsellesi pituutta. Myös samanvärisillä kengillä, sukilla ja housuilla saat itseesi lisäsenttejä. Esim. mustat korolliset kengät ja mustat pitkät lahkeet luovat yhtenäisen pitkän linjan. Unohda muutenkin korottomat kengät, ja pue jalkaasi rohkeasti korot.

Korot – oli sitten lyhyt tai pitkä – tuovat aina ryhtiä ja naisellista olemusta kantajalleen. Lyhyt nainen tuo  helpoiten itselleen toivottuja lisäsenttejä korollisilla kengillä.  Niiden avulla pohkeet saavat naisellisen muodon, sekä automaattisesti ryhti paranee ja olemus ikään kuin viehkeytyy samalla. Jos koroilla kävely on hankalaa, harjoittele rauhassa kotona. Harjoitus tekee tässäkin asiassa mestarin.

 

Valitse kuosit ja asusteet oikein

Vaikka poikittaiset linjat lyhentävätkin, voit välillä tehdä täydellisiä löytöjä, kun uskaltaudut rohkeasti kokeilemaan kuoseja. Kuoseja valitessa pidä mielessä, että pienet kuosit sopivat pienemmille ihmisille.

Koruja, kenkiä ja laukkuja valitessasi kannattaa myös kaikista isoimmat säkkimäiset laukut sekä muodottomat möhkälekengät jättää pidemmille ja isommille ihmisille. Niillä korostat pienuuttasi liikaa, ja helposti hävitä itse asusteiden alle.

Koita myös rohkeasti haalareita; niillä luot helposti niitä toivottuja pitkiä linjoja. Tarkista kuitenkin, ettei vyötärönmalli katkaise turhaan linjaa. Lyhyet yläosat, eli esim. jakun lyhyt malli saavat jalat näyttämään tavallista pidemmiltä.

Muista myös kantaa vartalosi oikein; suora ryhti antaa aina kuvan pidemmästä ihmisestä. Kanna siis itsesi ylväästi pituuttasi murehtimatta.

KLiNGELin lyhyet koot ovat normaalikokoja lyhyempiä ja tarkoitettu enintään 168 cm pitkille naisille. Lyhyen koon housut ja paidat on suunniteltu lyhyemmille naisille eikä vain lyhennetty lahkeesta tai helmasta ja siten taskut ja muut istuvat oikeilla paikoilla.

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 kommenttia
 1. Hei!

  Olen 156cm pitkä vähän pyöreä kuitenkin normaalivartaloinen . Haluaisin kesäksi vaatteet, joita voin pitää kaupungilla ja vierailuilla. Olen 64vuotias,mutta en kaavoihin kangistunut. Värikartan mukaan olen kevät ja pidän väreistä. Nyt olen jotenkin hukassa tämän vaatevalintojen kanssa. Toivoisin vinkkejä.

  Ystävällisin terveisin Anneli

  1. Hei Anneli!

   Klingelin mallistojen housuja ja hameita on saatavissa lyhyissä ko’oissa, joten kesän trendeistä löytyy paljon vaihtoehtoja myös lyhyille naisille.

   Löysin muutaman vinkin, joista voit hakea inspiraatiota kesän tyyliisi:

   Kevät-ihmisen väreihin sopiva raikas pusero: http://bit.ly/2mrMyEC
   Pitkät lahkeet, jotka pidentävät jalkoja: http://bit.ly/2lMwujH
   Raikkaammat, värikkäät housut: http://bit.ly/2mrYg25
   Lahkeiden väriset korkokengät: http://bit.ly/2lgi4VV
   Pitkä kaulakoru, joka luo pitkittäisen linjan: http://bit.ly/2lyJol0

   Toivottavasti pääset näillä alkuun kesän tyylin etsinnässä!

 2. Miksi pitäisi näyttää pidemmältä? Suorat pitkät vartalonmyötäiset hameet ja mekot on tosi kauniita hoikkien pienten naisten yllä. Polven yläpuolelle ylettyvät helmat on tosi rumia koska ne paljastaa naisten rumat polvet, en ole nähnyt yhdelläkään naisella enkä myöskään miehellä kauniita polvia.

  1. Hei! Tietystikään ei tarvitse näyttää pidemmältä ja jokainen näyttää parhaimmalta sellaisissa vaatteissa, jotka itsestä tuntuvat päällä hyvältä 🙂 Tässä tekstissä halusimme kuitenkin antaa pukeutumisvinkkejä siihen, jos haluaa antaa itsestään pidemmän vaikutelman. /Terveisin Senni

 3. Hei! Apua! Onko olemassakaan ulkoilupukua talvi ja/tai kesäkäyttöön kokoiselleni eli ns lyhyiden kokoni on 22-23 taulukkonne mukaan. Nyt kaupoissa on vain pitkille vaatteita, muttei tällaiselle joka on 156 cm ja paino 66 kg, vyötärö on 90 cm, haarasta lahkeeseen 64 cm.

  Teilläkin on eräskin puku, mutta lahje raahaisi maata 25 cm.

  Nimim. Epätoivoinen ulkoilua kun ei voi harrastaa

  1. Hei Leena!

   Ikävä kuulla ettet ole löytänyt sopivaa asua. Voisitko kokeilla löytää erikseen takin ja housut valikoimastamme? 🙂 Toivottavasti tästä olisi apua!
   Vien palautteesi ulkoilupukujen mitoista eteenpäin siitä vastaavalle taholle.