29.10.2018 | Lukuaika: 1 minuutti

Ovatko hartiasi kapeammat kuin lantiosi? Olet ikään kuin sirompi ylhäältä kuin alhaalta. Peppusi ja reidet on naisellisen pyöreät, mutta rinnat saattavat olla pienet. Kyllä, sinä olet päärynävartaloinen, eli A-vartaloinen. Vyötärö on usein A-vartalotyypillä kurvikkaan kapea. A-vartalotyypin nimi tuleekin nimenomaan isosta A-kirjaimesta, jonka yläosa on pieni ja muoto kasvaa alaspäin mennessä. Vartalotyypit on jaettu useaan eri tyyppiin, ja jokainen meistä on jokin – osa jopa parin mehukkaan hedelmän yhdistelmä.

Päärynävartaloisen tärkein pukeutumisohje on huomion kiinnittäminen yläosaan, jolloin kokonaiskuva tasapainottuu. Lantiolinjaa siis samalla häivytetään, ja hartialinjaa korostetaan. Niin kuin mainitsin, päärynävartaloiset ovat usein pienirintaisia. Jos olet kuitenkin rintavampi, korosta hartioita maltillisesti, jottei yläosa saa toisaalta liikaa huomiota.

Lyhyt takki korostaa vyötäröä

Jakkumallisissa, lyhyissä takeissa Chanel-mallinen takki on päärynävartalolle omiaan; valitse siis kaulukseton laatikkomalli, joka korostaa olkalinjaa ja vyötäröä. Koska kaulukset ovat kuitenkin suositeltujen listalla, koita rohkeasti molempia malleja kumpi sinulle toimii paremmin. Myös lyhyet kaksirivijakut, joiden mahdolliset yksityiskohdat (esim. näyttävät napit) jäävät vyötärön yläpuolelle voivat olla sinulle omiaan.

Pääsääntöisesti suosittelen päärynävartaloiselle kuitenkin pidempää syystakkimallia. Pitkät reisi- tai jopa polvipituiset takit tasapainottavat kokonaisuutta kivasti. Pidä huolta myös pidemmissä malleissa, että yksityiskohdat jäävät vyötärölinjan yläpuolelle. Päällystakin suhteen päärynävartaloisella onkin käynyt hyvä tuuri; klassinen trenssi, jonka kaulukset ja epoletit korostavat hartialinjaa ja vyö kauniisti vyötäröä on tälle vartalotyypille usein se imartelevin valinta. Taskut kannattaa pitää piilotaskuina tai pystysuuntaisina, jotta ne eivät levennä tai kiinnitä liikaa huomiota alaosaan.

Kokeile rohkeasti myös A-linjaista yksinkertaista mailla; usein vyöllinen on tässäkin mallissa parempi vaihtoehto. Valitse isot kaulukset, jotta katse pysyy yläosassa ja painottaa vartaloa.

Koska volyymia ja katseensuuntaa on suunnattava ylös hartialinjaan, voit rohkeasti käyttää värejä. Koita vaikkapa hillittyä printtiä tai trendikästä raitaa yläosaan.

 

Kurkkaa blogistamme myös muut vartalotyyppien mukaiset pukeutumisvinkit. Löydät jo ilmestyneet kirjoitukset aihetunnisteilla vartalotyyppi ja vartalonmuodot.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *