29.11.2019 | Lukuaika: 1 minuutti

Pikkujouluaika pilkistelee jo kulman takana, ja se on monelle se aika, kun saa vähän revitellä asuissa. Moni vaihtaa sen perustumman vaatetuksen kimaltelevaan ja ehkä jopa vähän enemmän ihoa paljastavaan, ja housuihmisestä saattaa paljastua hameihminen. Pikkujoulut ovatkin hyvä tilaisuus pukeutua juhlavammin ja tosiaan hiukan rohkeammin; nämä juhlat tuovat loistoa pimeään aikaan…

Pikkujoulumekot ovat usein ihanan persoonallisia, ja niiden materiaalitkin poikkeavat vahvasti arkipukeutumisesta. Sametti on tehnyt vahvan paluun juhla-asuihin klassisen pitsin rinnalle. Toki myös nahka yhdistettynä kiiltävään ja läpikuultavaan materiaaliin tai kauniiseen pitsiin on täydellinen valinta. Mekkoja löytyy klassisilla silueteilla; klassinen pikkumustamalli onkin monen valinta. Myös modernimmat mallit ja leikkaukset ovat onnistunut valinta talven juhlaan.

Juhlamekoissa näkyy niin tasaista yksiväristä pintaa kuin ihania yksityiskohtia rikkomassa sitä. Mustan ja punaisen rinnalla juhlissa loistavat kimaltelevat metallivärit, glitterit ja paljetit. Punainen vaatii aina kantajaltaan paljon, mutta kypsempi tyyli löytyy toki klassisella ja peittävällä leikkauksella – vaihtoehtoja kyllä löytyy. Jos kimaltelu tuntuu ajatuksena liialliselta, älä heti kuitenkaan täysin tyrmää sitä. Valitse rauhallinen, vaikkapa harmaa väripaletti ja muista, ettei koko asun tarvitse kimaltaa. Naisellinen kynähame tummassa värissä tai vaikkapa liehuvat housujen helmat tasoittavat näyttävämpää yläosaa. Myös näyttävät korut itsessään riittävät tuomaan asun juhlakaudelle sopivaksi. Juhla-asuksi sopii siis hyvin muukin kuin mekko.

Myös valkoinen kauluspaita on klassikko juhla-asuna. Tämä vaatekaapin tukipilari taipuu nimittäin moneen. Yhdistä kaulusten pariksi korkeat korot, näyttävät korut tai laukku – tai vaikkapa trendikäs kuosi tai materiaali, jolla saat asun tavallista työasua juhlavammaksi. Monelle jo pelkkä korkokenkiin vaihto on se tärkeä askel, jolla asusta ja mielestä tulee juhlava.

Vaikka koko ajan puhun pikkujouluasujen kanssa näyttävyydestä, muista, että kyse ei ole nyt mahdollisimman laaja-alaisesta ihon paljastamisesta – asu saa ja sen pitää olla tyylikäs. Sitä liian avonaiset kaula-aukot harvoin ovat. Muista siis perussääntö: jos yläosa on avonaisempi, valitse peittävä alaosa. Jos taas valitset minimekon, voit tasapainottaa sitä pitkillä hihoilla tai vaikkapa trendikkäällä poololla.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *