03.11.2017 | Lukuaika: 1 minuutti

Kengät kertovat ihmisestä paljon, joten hyviin ja laadukkaisiin miesten kenkiin kannattaa panostaa. Kun kyseessä on epävirallisempi juhla kuten pikkujoulut, voi kengillä hyvin myös leikitellä.

Muussa tapauksessa, eli virallisten tilaisuuksien ollessa kyseessä valitse ehdottomasti aina klassiset ja etikettiin sopivat kengät. Mitä tärkeämpi tilaisuus, sitä laadukkaammat ja hyvin hoidetummat kengät. Kalleinkaan puku ja kalvosinnapit eivät pelasta nuhruisilta tai vääränlaisilta kengiltä. Pukukengät ovatkin monessa tilanteessa miehen tärkein asuste.

Käytännössä yksillä hyvin tehdyillä ja laadukkailla juhlakengillä selvitä useat juhlat tai jopa vuosia tyyliäsi menettämättä. Miesten juhlakengät ovat käytännössä aina nahkaiset. Nahkalaatuja löytyy kolmea erilaista: vasikannahka, kiillotettu nahka ja lakeeri. Vasikannahka on näistä materiaaleista klassisin ja yleisin. Pehmeän ja hengittävän nahan saat halutessasi kiillotettua peilikiiltäväksi. Käytössä nahkaan muodostuu kaunis patina. Kiillotettu nahka on vasikannahasta koneellisesti kiillotettua nahkaa. Tämä materiaali on helppo pitää puhtaana ja kestää jopa jonkun verran roiskeita. Kiillotetussa nahassa näkyvät kuitenkin ”käyttörypyt” nopeammin. Lakeeri taas on nahka, joka on päällystetty lakalla, jolloin aikaan saadaan erittäin kiiltävä pinta. Lakeerikenkiä käytetään perinteisesti frakin ja smokin yhteydessä.

 

[03-11-17-1]

 

Laadukkaista kengistä kannattaa pitää aina hyvää huolta, varsinkin jos meinaat seuraavat vuosikymmenet juhlia niillä. Päivittäiseen hoitoon riittää, kun puhdistat irtolian ja pyyhkäiset liinalla roiskeet tarvittaessa. Jos kengät ovat kastuneet, täytä ne rypistetyllä sanomalehdellä ja anna niiden kuivua rauhassa. Kenkien kuivuttua voit kiillottaa ne erillisellä kiillotusharjalla tai -liinalla. Juhlien jälkeen miesten pukukengätkin tykkäävät levätä päivän, jotta ne tuulettuvat ja kuivuvat kunnolla.

Kengän mallia valitessa huomioi, että pitkäkärkiset kengät pidentävät jalkaa, kun pyöreäkärkiset taas sitä vastoin lyhentävät. Muista puvun kanssa aina musta ohut puuvillasukka, jonka varsi riittää peittämään karvaisen säären. Pikkujoulujen ollessa kyseessä, voit toki hullutella vaikka joulupukkisukilla.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *