24.07.2016 | Lukuaika: 2 minuuttia

Pitkä liehuva hame on osa monen ja monen ikäisen kesätyyliä. Toki pitkä hame lämmittää viileämmälläkin vuodenajalla, mutta suurimmalle osalle meistä hame on puhtaasti kesävaate. Tällä kertaa pohdin pitkän hameen luomaa tyyliä poikkeuksellisesti vähän eri ikäisillä ihmisillä. Vaikka ikä onkin vain numero, pohdiskellaan hetki tätä vaatekappaletta stylistin näkökulmasta. Millaisia yhdistelmiä suosittelen millekin ikäryhmälle – itse voit toki valita, mihin näistä ryhmistä koet kuuluvasi.

 Nelikymppinen hamekansa

 Tosi asia on iästä huolimatta, että pitkä hame lyhentää kantajaansa. Eli pääsääntöisesti pitkät helmat käyvät pitkille naisille, heillä kun on varaa ikään kuin lyhentää hameen pituudella kokonaispituuttaan. Lyhyt nainen usein ”hukkuu” pitkiin helmoihin. Vaikka olisit lyhyempikin, kokeile rohkeasti eri malleja ja materiaaleja. Kevyempi materiaali luo aina kevyemmän kokonaiskuvan – tai valitse edestä lyhyt hame, jolloin voit säärillä lisätä pituutta, mutta pääset kuitenkin nauttimaan pitkistä helmoista. Tällainen epäsymmetrinen helma sopii hyvin nuoremmillekin kantajillensa. Muista kuitenkin korot, koska matalat kengät ja pitkä hame lyhentävät taatusti. Pitkällä naisella pitkät helmat toimivat loistavasti kesämekossa.

Nelikymppinen voi rohkeasti antaa helmojen hulmuta, ja päästää hippitytön itsessään eloon. Hihattomat, tiukemmat yläosat ovat loistava valinta isojen helmojen kanssa. Muista isot korut ja rento pitkähihnainen »laukku niin kesän tyylisi on täydellinen.

hamelook1

Viisikymppisen ei tarvitse peitellä itseään

Iän kasvaessa monet haluavat pukeutua hiukan peittävämmin. Valitse siis yläosaksi hiukan peittävämpi, esim. hihallinen tai isokaula-aukkoinen ohut neule. Koska viisikymppinenkään ei ole mitenkään vanha ja hyvinkin mahdollisesti paremmassa fyysisessä kunnossa kuin nuorempansa, niin älä pukeudu säkkiin. »Yläosan ei tarvitse olla vartaloa nuoleva, mutta valitse vaikkapa ohut neule, joka päästää vartalo oikeuksiinsa näyttämättä kuitenkaan kaikkia kurveja. Jos valitset tiukemman pitkän hameen, voi yläosa olla vieläkin ilmavampi.

Hame ja kimono

Kuusikymppinen lyhentää helmaa

Jos et ole koko elämäsi ollut helmat heiluen kuljeksiva hippi, voit iän myötä vähän lyhentää pitkääkin helmaa.

Muista, että runsashelmainen hame voi myös suurentaa lantiota – se ei pelkästään peitä kaikkea, vaan toisaalta korostaa tiettyjä osia. Nilkkapituista arvokkaampi pukeutuminen on hiukan lyhyempi, joten suosittelenkin aikuisemmalle naiselle hiukan lyhyempää helmaa. Ei kuitenkaan ihan pohjepituista (eli pohkeen paksuimpaan kohtaan loppuvaa) helmaa, koska se on armoton mitta pitkällekin naiselle. Koska naiset saavat mielestäni ikääntyä arvokkaasti, käy kesäsäähän hyvin nilkat paljastava hame. Tässä iässä oma tyyli on usein löytynyt ja siihen toivottavasti monelle ovat osaksi jääneet ilmavat ja helpot pitkät hameet – hiukan lyhennettynä versiona.

hamelook3

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *