06.09.2019 | Lukuaika: 2 minuuttia

Pitsi on paljon muutakin kuin morsiushunnun perinteinen kangasvalinta. Lue miten esim. nude ja nahka sopivat tähän yhtälöön.

Pitsi on virallisesti langasta tehtyä verkkomaista kangasta, jossa erikokoiset silmukat sekä pistot muodostavat erilaisia kuvioita. Pitsiä on aiemmin nähty kankaanomaisena melkeinpä ainoastaan morsiushuntuna, mutta nykyään kangasmaista pitsiä on niin mekoissa, paidoissa kuin vaikkapa housuissakin. Perinteisen harsopitsin rinnalle onkin tullut paljon laserleikattua pitsiä, joka on perinteisiä kankaita rouheampi valinta.

Pitsi on vaatteissa aina hiukan erityinen valinta; onhan se herkkä niin morsiamella kuin henkäyksen keveässä paidassa – mutta yhtä lailla siihen voidaan yhdistää nahkaa ja vetoketjuja, jolloin asu on rokkaavampi ja rouhea valinta. Vaatekaappiin kannattaakin valita asuja, joita voit yhdistellä ja muokkailla tilaisuudesta toiseen. Yksi tällainen valinta on kaunis pitsimekko. Kokeile yhdistää se biker-malliseen nahkatakkiin niin asussa on juurikin sitä rouheutta. Jakun tai pehmeän neuletakin kanssa mekko taas saa aivan uuden ilmeen. Erilaisten materiaalien yhdisteleminen onkin ensiarvoisen tärkeää, jotta asusta tulee mielenkiintoinen ja hyvällä tavalla stailattu.

Pitsi materiaalina antaa asuun helposti naisellisuutta sekä romanttisuutta. Pitsiä voi käyttää tehokeinona asussa, eli se antaa mahdollisuuden myös mahdollisuuteen erottua. Pitsi sopiikin monenlaiseen vaatteeseen ja tyyliin. Vaikka pitsi onkin perinteikkäästi yksi suosituimmista juhlamekkomateriaaleista niin pikkujouluissa kuin kesäjuhlissakin, on siitä moneen muuhunkin. Pitsin vaikutus yleisilmeeseen on suuri, ja sillä saakin luotua sekä herkkiä että näyttäviä tyylejä. Pitsillä voit korostaa leikkausta ja muotokieltä, luoda efektejä sekä vaikuttaa kokonaistyyliin. Kaksoiskangas, jossa pitsi tulee varsinaisen kankaan päälle, on myös kiva tapa korostaa pitsin kiinnostavuutta.

Pitsi käy jokaiseen päivään, ja sillä voitkin korostaa päivittäistä pukeutumista. Trendikkäät valinnat sekä voimakkaat efektit ovat pitsipaidassa jännittävä yhdistelmä. Tällöin unohdetaan pitsin herkkyys, tyttömäinen romanttisuus tai naisellisuus ja annetaan materiaalille tilaa luoda näyttäviä efektejä. Pitsipaidat ovat helppoja yhdistellä, ja luomalla erilaisia yhdistelmiä luot täysin erilaisia tyylejä päivästä riippuen. Juhlava materiaali taipuu siis helposti arkikäyttöön rennolla asustamisella. Kokeile rohkeasti myös erilaisia värejä: nude ja pitsi luovat kauniin yhdistelmän.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *