13.10.2013 | Lukuaika: 2 minuuttia

Valmistin itselleni näyttävän rannekorun

Sain iloiseksi yllätyksekseni alkusyksyllä kutsun Helsingin Muotimessuille, eli nykyisille I Love Me –messuille K.A.Rasmussenin osastolle yhdessä neljän muun muotialan ammattilaisen kanssa. Kyseessä oli kaikille meille osallistujille uudenlainen haaste – suunnitella ja toteuttaa pukukoru. Idea haasteesta oli loistava, ja siellä me viisi muodin työläistä vietimmekin lokakuisen lauantain korumestareina häärien, messuvieraiden tarkkojen silmien alla.Olimme saaneet jo viikkoja aiemmin aloittaa jollain tasolla korun työstämisen ajatuksissamme, mutta varsinaisesti perjantaina osastolla saimme käsiimme materiaalit. Vasta tällöin koko asetelma tietysti konkretisoitui. Vaikka kyseessä oli käytännössä kilpailu jossa asiakkaat saavat äänestää lempikorunsa, ei meidän osallistujien välillä tätä mitenkään huomannut. Enemmänkin kaikki auttoivat toisiaan, jos vain mitään apua tarvittiin.


Tällaisilla välineillä valmistimme muotimessukorumme

Kyseinen messutempaus osui täydellisesti ajan hermoon. Koru- ja vaatevalinnat saavat tänä päivänä olla uniikkeja ja tuunattuja, ja käsillä tekeminen onkin nyt trendikkäin harrastus ja ajanviete. Niin kuin meidän kaikkien väkertäjien lopputuloksista näkee, on korujen ja asusteiden kirjo nykypäivänä laaja. Osastollamme valmistui päivän aikana rannekoru, sormus, rintakoru, kaulakoru, solmioneula, kaulakorun ja vyön uniikki yhdistelmä, sekä kalvosinnapit. Korujen käyttö ei siis onneksi tarkoita enää vain sitä perinteistä sormusta tai kaulakorua naisella – miehetkin saavat koristautua; ja mikä olisikaan parempi ja helpompi tapa tuoda omaa persoonaa ja asennetta esille. Pukukorut ovat myös edullisempia kuin arvokivet, eli niitä voi yleensä huolettomammin hankkia useisiin eri tunnelmiin ja tarkoituksiin.


Antin trendikäs solmioneula

Oma valintani oli tehdä näyttävä rannekoru. Niin kuin osastolla kerroinkin, ovat rannekorut itselläni jokapäiväisessä käytössä, joten tein aloittelevan suunnittelijan perusvalinnan: tein ikään kuin korun itselleni. Ajatuksenani oli yhdistää paljon erilaisia materiaaleja ja fiiliksiä. Materiaaleinani käytin mm. nahkaa, metalliketjua, kirkkaita helmiä ja roikkuvia mustia helmikiviä. Ja kaikkea tätä niin hopeisena, kultaisena kuin pronssisenakin. Erilaisten materiaalien, ja vähän ristiriitaistenkin värien ja tunnelmien yhdistelmä on omassa pukeutumisessani usein tärkeimpänä lähtökohtana; tai vaihtoehtoisesti se viimeinen piste iin päälle. Pääasia, että se asussani löytyy. Jos yleisestikin ajatellen koko tyyli ja asu ovat kantajallaan liian yhteneväiset, muuttuu se helposti tylsäksi tai ennalta arvattavaksi. Erilaisten materiaalien yhdistäminen, esim. pitsi ja nahka tai herkkä ohut satiini ja paksu farkku, tuo asuun ja pukeutumiseen tarvittavaa särmää. Ja kukapa meistä ei haluaisi vähän sitä extraa omaan pukeutumiseemme ja tyyliimme…


Kaisan kaulakorussa välkehtii kaunis sydän

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *