13.10.2020 | Lukuaika: 3 minuuttia

Päivitä kotiisi syksyinen sisustus muutamalla helpolla vinkillä. Ruskanvärit ja syksyteemat tuovat uutta ilmettä keittiöstä makuuhuoneeseen.

Inspiraatiota luonnosta

Emme kiistä raikkaan syysilman vetovoimaa, mutta mitä luultavimmin useimmat meistä alkavat päivien lyhetessä ja lämpötilojen laskiessa viettää enemmän ja enemmän aikaa sisällä. Tämä syksy on vielä erityislaatuinen koronaviruksen vuoksi, sillä monet meistä ovat pakkolomalla totutuista harrastuksista eikä meillä välttämättä ole yhtä paljon sosiaalisia kontaktejakaan kuin tavallisesti. Siksi on tärkeää, että koti on paikka, jossa voi viihtyä ja tuntea olonsa turvalliseksi, eikä vain tila, jossa nukkua. Yksi hyväksi todettu keino päivittää uusi ilme kotiin on ottaa mallia luonnosta ja seurata vuodenaikojen vaihtelua sisustuksessa. Älä vielä kaiva joulukoristeita esille, vaan ota kaikki irti tästä hetkestä. Sonnusta siis kotisi syksyyn!

Meheviä ruskanvärejä verhoilla

Lämpimät, maanläheiset värit, kuten terrakotta, ruskea ja oranssi, muistuttavat meitä ruskasta. Näiden perinteisten syysvärien lisäksi ruskapaletilta löytyvät myös lämpimänkeltainen sahrami ja herkullisen punainen bordeaux. Ruskansävyillä kotiin saa hetkessä syksyistä tunnelmaa, ja helppo tapa lisätä näitä värejä sisustukseen ovat verhot. Valitessasi syysverhoja kiinnitä huomiota värin lisäksi myös materiaaliin: paksut verhokankaat sopivat paremmin syksyyn kuin kevyet, sillä ne pehmentävät huonetilan ilmettä ja suojaavat ikkunoista tulevalta vedolta. Esimerkiksi paksut samettiverhot laskeutuvat raskaasti luoden ylellisen vaikutelman. Vinkki: voit ripustaa verhoja sinne, missä niitä ei tavallisesti ole, kuten seinälle seinävaatteeksi tai oviaukkoon oviverhoksi.

Linkki: Läpinäkymätön sivuverho, Salusiini

Pienillä yksityiskohdilla on suuri vaikutus

Uusi sisustustyyny sohvalle, uusi käsipyyhe kylppäriin, värikäs ikkunakoriste keittiöön – pienetkin yksityiskohdat osuvat silmään ja antavat nostetta huonetilan kokonaisilmeeseen. Aina ei tarvitse panostaa remonttiin tai uusia kalusteita! Joskus voi lähteä liikkeelle siitä, mitä kotona löytyy omasta takaa ja lisätä sisustukseen harkiten joitakin pieniä piristäviä detaljeja. Jopa se riittää, kun vaihdat vanhat kodintekstiilit uusiin. Kokeile rohkeasti pyyhkeitä, tyynynpäällisiä tai liinoja, joissa on vuodenaikaan sopivia kuvia tai kirjailuja. Rakastettuja aiheita ovat esimerkiksi ruskanlehdet, kurpitsa, orava ja siili. Leikkisät syysaiheet ovat kivaa silmänruokaa kaikissa kodin tiloissa.

Linkki: Pöytäliinasarja, Pöytäliina ”Kurpitsa”

Taio makuuhuoneesta syksyinen pesäkolo

Makuuhuoneen keskipiste on sänky, joten aloita syystunnelman luominen siitä. Petaa petiin flanelliset pussilakanat ja tyynyliinat, joiden pehmeä nukkapinta tuntuu miellyttävältä ihoa vasten ja pitää lämpimänä viilenevinä öinä. Syksyteemat, kuten hehkuvat ruskanlehdet tai suloiset pöllöt, antavat makuuhuoneeseen syysmetsän henkeä. Jos olet enemmän pelkistetyn linjan ystävä, petaa sänkyysi yksiväriset, täyteläisen viininpunaiset lakanat. Laita sitten vuoteen viereen lattialle nukkamatto tuntoaistia herättelemään. Kylmän lattian sijaan jalkasi kohtaavat maton pehmeän nukan, mikä antaa ihanan alun syysaamuille!

Linkki: Pussilakanasetti, Nukkamatto


Löydät verkkokaupastamme runsaasti syksyisiä koristeita ja piensisustustuotteita:

https://www.klingel.fi/sesongin-koristeet/Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *