06.03.2020 | Lukuaika: 1 minuutti

Pääsiäisen aika sinetöi kevään ja pikkunoidat virpomisvitsoineen ovat varma merkki keväisestä juhlasta. Pääsiäiskoristeet eivät ehkä kuulu yhtä tiiviisti suomalaisiin perinteisiin kuin joulukoristeet, mutta moni käyttää tilaisuuden hyväkseen ja vaihtaa kotiin keväisiä värejä ja materiaaleja. Jokaisesta kodista löytyy varmasti kaapin kätköistä myös pupu poikineen tai lauma pörröisiä pikkutipuja vänkkyräjalkoineen. Varsinkin lapsiperheissä ne löytävät rairuohon ääreen ja tuomaan tunnelmaa keittiön ikkunalaudalle.

Pääsiäisen juhlapyhät ovat oiva tilaisuus viettää aikaa perheen ja ystävien seurassa. Joillekin pääsiäinen on kevään ja kesän ensimmäinen mökkeilyviikonloppu, toiset nauttivat olostaan kotona. Hyvä ruoka, leppoisa seura ja kenties pienet perinteet – siitä on pääsiäinen tehty!

Puput, tiput ja keväiset koristekukat

Klingeliltä löydät paljon sisustusihanuuksia kevääseen ja pääsiäiseen. Puput eri asennoissa ovat piristäviä yksityiskohtia ikkunalle ja veikeä lisä aamiaiskattauksen lomassa. Kumpi oli ensin, muna vai kana? Olipa vastaus mikä hyvänsä, molemmat kuuluvat tiiviisti pääsiäisen symboliikkaan. Tipulla koristeltu kranssi on kiva pääsiäiskoriste esimerkiksi oveen tai ikkunaan!

Herkuttelun aika

Pääsiäinen on herkuttelun aikaa. Kun katat makeiset ja leivonnaiset pääsiäisaiheiseen kulhoon, on tunnelma taattu. Haluatko yllättää ystävän pääsiäisen kunniaksi? Soma kulho täynnä pääsiäismunia tai pääsiäispupun muotoinen kakku on hauska lahja! Mutta muista, pääsiäisen paras lahja on saada istahtaa ystävän seuraan ilman kiirettä ja nauttia toinen kakkupala kevätauringon paisteessa!

Kaunis kattaus pääsiäisen hengessä

Pitkät juhlapyhät luovat mahdollisuuden irtautua arjen kiireistä. Pääsiäisillallinen tai pääsiäisbrunssi on mukava perinne, joko oman perheen voimin tai ystävien kera. Kata pöytä koreaksi aloittamalla keväisenvärisellä pöytäliinalla. Vihreää, keltaista ja liilaa… ja mieluusti pääsiäisaiheisia yksityiskohtia. Kukka-aiheinen astiasto sopii ihastuttavasti pääsiäiseen ja yleisesti kevääseen. Ripottele tarjoiltavien lomaan somia koriste-esineitä ja viimeistele kattaus kauniilla kukka-asetelmalla. Klingeliltä löydät paljon erilaisia tekokukka-asetelmia, jotka kukoistavat pääsiäisestä toiseen ja tuovat kukkaloistoa myös allergikon kotiin.

Hyvää pääsiäistä!

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *