07.08.2020 | Lukuaika: 3 minuuttia

Parin viikon takaisessa blogipostauksessamme annoimme vinkkejä vaivaisenluujaloille ja esittelimme helposti jalkaan puettavia malleja. Tällä kertaa aiheemme ovat oikea kengännumero ja sopiva lestin leveys. Kampanjassamme #walkwithklingel kiinnitetään huomiota erityistapauksiin, joten keskitymme kapeisiin ja leveisiin sekä pieniin ja isoihin jalkoihin. Lue lisää lestin ja kengänkoon valinnasta!

Malleja pienille jaloille

Onko sinulla keskimääräistä pienemmät jalat? Et ole ainoa. Pienijalkaisuus ei edes ole kovin harvinaista, joten on kummallista, että pienten kenkien löytäminen on työn ja tuskan takana. Moni pienijalkainen joutuukin tekemään kenkäostoksensa lastenosastolla, mikä ei ole sama asia. Lastenkengissä käytetään värejä ja yksityiskohtia, jotka miellyttävät lapsia, mutta ovat aikuiselle… no, liian lapsellisia. Vaikka kengännumero olisikin 33, ei se tarkoita, että haluaisi käyttää vaaleanpunaisia perhoskenkiä! Meistä on tärkeää, että pienijalkainenkin löytää makuunsa ja tyylinsä sopivat aikuisten kengät. Alla olevassa kuvassa on pieni maistiainen pienten kenkien tarjonnastamme.

Linkki: nahkasandaalit, Ilmavat nauhakengät, ballerinat (samankaltainen)

”Ei naisille tehdä niin isoja kenkiä”

Myös isojalkaisen naisen on hankala löytää sopivia kenkiä. Tai tarkemmin sanottuna, sopivia naisten kenkiä – jos olet nainen ja kengännumerosi on yli 40–41, joudut valitettavan usein tyytymään miestenosaston antiin. Miesten kengät ovat kuitenkin usein liian leveitä naisen jalkaan. Monella isojalkaisella naisella on pitkät, mutta kapeat jalat. Pituuden puolesta miesten malli voisi siis olla ok, mutta lesti on liian leveä. Toinen ongelma miesten malleissa on tyyli: jos on etsimässä ihania korkokenkiä juhlaan, mutta joutuu ottamaan miesten pukukengät, ei välttämättä juuri hymyilytä. Isojalkainenkin nainen löytää kuitenkin Klingeliltä tyyliinsä sopivat naisten kengät – alla makupala kengistä, joita on saatavissa isoissa ko’oissa.

Linkki: Kesäsandaalit, nahkakengät, nauhakengät (tummansininen)

Leveälestisiä kenkiä

Suomalaisilla on keskimäärin suhteellisen leveät jalat. Monet kansainväliset kenkämerkit voivat siksi olla liian kapealestisiä. Tunnistat liian kapean lestin siitä, että kengät ovat liian ahtaat, mutta isommassa koossa niihin jää liikaa käyntivaraa. Sopiva lestin leveys on yhtä tärkeää kuin oikea kengännumero, sillä liian kapeat kengät puristavat ja hankaavat. Klingel tarjoaa laajan valikoiman leveälestisiä kenkiä. Löydät leveälestisiä malleja kaikista kenkäosastomme tuoteryhmistä saappaista ja nilkkureista aina avokkaisiin ja sandaaleihin. Tunnistat leveälle jalalle sopivat mallit merkinnästä H (leveä lesti) tai K (erittäin leveä lesti). 

Linkki: tennarit, sandaletit, pistokkaat

Klingeliltä löydät helposti sinulle sopivat kengät, sillä kerromme kenkien tuotetiedoissa kengännumeron lisäksi myös lestin leveyden. Lisäksi kenkiä on helppo selailla, sillä voit suodattaa niitä sekä kengännumeron että lestin mukaan. Löydät erilevyiset lestit klikkaamalla suodatinta Koko ja Näytä lisää kokoja.  Muistathan myös, että sinulla on 14 päivää aikaa sovittaa kenkiä rauhassa kotonasi, joten et ole ostamassa sikaa säkissä.Toivottavasti tästä kirjoituksesta on apua kenkien metsästykseen! Toivottavasti näemme sinut pian kenkäosastollamme…

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *